ΚΕΕΡΦΑ: “Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής” – Αντιφασιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 31/10, 8.30πμ, Εφετείο Αθηνών

antifa_pame_keerfaΗ αφίσα της ΚΕΕΡΦΑ.

Αναδημοσιεύουμε κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ για συγκέντρωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις 31/10, 8:30πμ, στο Εφετείο, με αφορμή την έναρξη διερεύνησης της δολοφονικής επίθεσης στους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής! Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα!

“Λίγες μέρες μετά τις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη θα συνεχιστεί η δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, των υμνητών του Μεταξά και του Χίτλερ, των απόγονων των ταγματασφαλιτών που υπηρέτησαν την ναζιστική κατοχή, γεμίζοντας την χώρα με μαρτυρικές πόλεις και χωριά: Καλάβρυτα, Καισαριανή, Κοκκινιά, Κομμένο, Δίστομο, Κάνδανος, Βιάνος, Χορτιάτης και πολλά άλλα. Χιλιάδες εξοντώθηκαν σε μπολόκα και εξ αιτίας της πείνας. Χιλιάδες εβραίοι στοιβάχτηκαν στα τρένα, που τους οδήγησαν στα κρεματόρια του Αουσβιτς. Εργάτες στάλθηκαν στα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και μόνο με τη Γενική Απεργία και την Αντίσταση εμπόδισαν τη συντριβή. Οι συνεργάτες των ναζί και οι δοσίλογοι είναι οι πρόγονοι των χρυσαυγιτών. Γι αυτό βροντοφωνάζουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων για τη δολοφονική επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών. Την Δευτέρα 31 Οκτώβρη συνεχίζεται με την εξέταση των μαρτύρων της δολοφονικής επίθεσης κατά των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στο Πέραμα.

Συνέβη μία μόλις βδομάδα πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Σεπτέμβρη του 2013 και ήταν ενταγμένη στο σχέδιο τρόμου της Χρυσής Αυγής για να επιβάλει με τα τάγματα εφόδου τη διάλυση των συνδικάτων για λογαριασμό των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών στη Ζώνη του Περάματος.

Για τους χρυσαυγίτες δολοφόνους, η δουλειά έπρεπε να περνάει μέσα από τον δικό τους «ΟΑΕΔ» με εξασφάλιση στα αφεντικά φτηνοπληρωμένων εργατών, λίγων ευρώ, χωρίς συνδικαλισμό.

Η επίθεση είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο το βουλευτή των ναζιστών, Λαγό σε εκδήλωση όπου δήλωνε ότι θα εξαφανιστούν από το Πέραμα οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ. Την καθοδήγησε κεντρικά ο Λαγός και όταν εκτελέστηκε, ο ίδιος πανηγύρισε την “επιτυχία” της. Οι φασίστες έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας σιδηρολοστούς με γωνίες και ρόπαλα με καρφιά αφήνοντας αιμόφυρτους πολλούς συνδικαλιστές.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους να δώσουν το παρόν στη δίκη στο πλευρό των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Να μην αφήσουμε κανένα περιθώριο στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση να φοράει το μανδύα του νόμιμου κόμματος και να διεκδικεί την παρουσία στη Βουλή και στις γειτονιές, πλασάροντας το ρατσισμό κατά των προσφύγων ως αντιπολίτευση στη κυβέρνηση.

Στηρίζουμε το Δήμαρχο Πάτρας, Πελετίδη που τους αντιμετώπισε, όπως τους αξίζει, μη δίνοντας τους χώρο για περίπτερα-ορμητήρια στην Πάτρα και αρνούμενος να απαντήσει σε ρατσιστικές ερωτήσεις βουλευτών για το πόσα παιδιά μεταναστών βρίσκονται στους παιδικούς σταθμούς. Κανένας Δήμος δεν μπορεί να τους καλύπτει. Η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ δεν μπορεί να δίνει βήμα στο φύρερ Μιχαλολιάκο για τις φιέστες μίσους.

Δίνουμε τη μάχη σε κάθε γειτονιά και σχολείο για την υποδοχή όλων των προσφυγόπουλων στα σχολεία, για να κλείσουν τα hosspot-στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, κόντρα στην εκστρατεία μίσους της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής.

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους, κάθε συλλογικότητα, να στηρίξουν την αντιφασιστική κινητοποίηση διαρκείας με παρουσία στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής στο πλευρό των μαρτύρων, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.