Ο καθοδηγητικός ρόλος του Λαγού στην επίθεση στο ΠΑΜΕ (ηχητικό+sms)

lagos_nikaiaΟ Λαγός επικεφαλής του τάγματος εφόδου της Νίκαιας που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Ο βουλευτής Πειραιά Γιάννης Λαγός έχει αρνηθεί στις απολογίες του ενώπιον των ανακριτικών αρχών οποιαδήποτε εμπλοκή ή γνώση του όσον αφορά την επίθεση σε βάρος των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα στις 12/9/2013.

Τα στοιχεία όμως που έχουν δημοσιοποιηθεί και θα ακουστούν πλέον και επίσημα στο ακροατήριο της δίκης της Χρυσής Αυγής είναι συντριπτικά. Ο Λαγός όχι μόνο γνώριζε, αλλά οργάνωσε την επίθεση στο ΠΑΜΕ:

α. την ενέκρινε ΠΡΙΝ αυτή γίνει, σε επικοινωνία με τον επικεφαλής του Περάματος Πανταζή,

β. την καθοδηγούσε ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ,

γ. την επιδοκίμασε ΜΕΤΑ το τέλος της σε μηνύματα και τηλεφωνικές συνομιλίες του.

Όπως έχει ήδη δημοσιοποιηθεί:

α. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ο Λαγός μιλάει με τον επικεφαλής της επίθεσης Πανταζή (μέσω κινητού φιλικού προσώπου του Πανταζή) και “δίνει το οκ” για την ενέδρα θανάτου στους κομμουνιστές συνδικαλιστές. Ταυτόχρονα, ανταλλάζει μηνύματα με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Πατέλη όπου χαρακτηριστικά γράφει:

  • (ώρα 11:49:41 μμ) «ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ. ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΦΑΝΕ ΓΕΡΟ ΠΕΣΙΜΟ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ. ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΒΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΜΙΑ 30ΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ»,
  • (11:52:19 μμ) «ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΑΡΑ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ».

β. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ, ο Λαγός μιλάει με τον επικεφαλής Πανταζή από όπου αντλεί τις πληροφορίες για το τι γίνεται στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Εξού και στέλνει μήνυμα στον Πατέλη όπου γράφει:

  • (11:56:58 μμ): «ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ».

γ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ, ο Λαγός ανταλλάζει μηνύματα με τον Δεβελέκο όπου πανηγυρίζει για τα κατορθώματα του τάγματος εφόδου του Περάματος, λέγοντας τα απαραίτητα ψέματα (πχ ότι οι Χρυσαυγίτες ήταν λιγότεροι από τα μέλη του ΠΑΜΕ, ισχυρισμός απολύτως ψευδής) και βέβαια αναλαμβάνοντας την “πολιτική ευθύνη” της επίθεσης με τη φράση: “ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΛΕΨΑΜΕ”. Τα μηνύματα, όπως τα δημοσιοποίησε η ΕφΣυν έχουν ως εξής:

lagos_smsΣτο τέλος της ανταλλαγής των μηνυμάτων με τον Δεβελέκο, και αφού έχουν ήδη υπάρξει μηνύματα του Λαγού στον Παναγιώταρο, ο Λαγός καλεί τον Δεβελέκο και ακολουθεί η εξής συνομιλία:

Τις επόμενες μέρες, η ηγεσία της οργάνωσης αναλαμβάνει την συγκάλυψη της δολοφονικής επίθεσης. Όπως γράφει ο Γιάννης Μπασκάκης, στο ρεπορτάζ του στην ΕφΣυν:

“Ετσι, στις 16/9/2013, τέσσερις μέρες μετά την επίθεση, ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος κάνουν εκπομπή στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης και εκεί αρνούνται ότι η επίθεση στο Πέραμα έγινε από τη Χρυσή Αυγή και προσπαθούν να αμφισβητήσουν τις αναγνωρίσεις των στελεχών τους από τους παθόντες.

Αφού εξανίστανται λοιπόν για την έρευνα της αστυνομίας στα γραφεία του Πυρήνα Περάματος το επόμενο από την επίθεση βράδυ, λένε:

Παναγιώταρος: Και γιατί; Γιατί σύμφωνα με καταγγελία κάποιων σκληροπυρηνικών εντός εισαγωγικών ΚΚΕδων και του ΠΑΜΕ, ότι σε μια αφισοκόλληση που έκαναν στο Πέραμα δεχτήκαν επίθεση από κάποιους, οι οποίοι φοράγανε κουκούλες, κράνη, ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους…

Κασιδιάρης: Οχι, κατά τον Κουτσούμπα είχαν καλυμμένα πρόσωπα, κουκούλα και ήταν νύχτα, αλλά εμείς τους αναγνωρίσαμε.

Παναγιώταρος: Αλλά αναγνωρίσανε τρεις και μάλιστα, λέει, ο ένας τους συστήθηκε ότι είναι ο υπεύθυνος των γραφείων του Περάματος και ότι θέλανε να τους βαρέσουν, δηλαδή… οι άνθρωποι είναι νούμερα και γελοίοι.

Σε αυτήν τη γραμμή λοιπόν η Χρυσή Αυγή δημοσιεύει στην ομώνυμη εφημερίδα της στις 18/9/2013 τα εξής: «Αγνωστοι συνεπλάκησαν με μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος με αποτέλεσμα η παράνομη αφισοκόλληση των ορφανών του Μαρξ να πάει “περίπατο”. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως οι ΚΚΕδες είδαν Χρυσαυγίτες να τους χτυπάνε αλλά φυσικά οι μαρτυρίες είναι μόνο δικές τους γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη μαρτυρία που να δείχνει πως ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής».”

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ομολογία του Λαγού για την οργάνωση της επίθεσης στους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είναι αδιαμφισβήτητη και, με δεδομένη την δοθείσα κάλυψη του Μιχαλολιάκου στον Λαγό, θα έχει σοβαρές συνέπειες στην κρίση του δικαστηρίου για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

2 thoughts on “Ο καθοδηγητικός ρόλος του Λαγού στην επίθεση στο ΠΑΜΕ (ηχητικό+sms)

  1. Pingback: Eντάσεις στη Δίκη της Χρυσής Αυγής – Teo Kanistras Official

  2. Pingback: Επίθεση σε ΚΚΕ στο Πέραμα – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.