«Δεν ήταν ο γαλατάς, ήταν ο μπαλονάς» [20/10/2016]

efeteio-diki-xrysi-avgiΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 21/10/2016)

Με σχολιασμούς των καταθέσεων των μαρτύρων στην υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων από την πολιτική αγωγή ολοκληρώθηκε χθες η 95η συνεδρίαση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η συνεδρίαση διακόπηκε νωρίτερα λόγω κωλύματος μέλους του δικαστηρίου.

Επιγραμματικά οι συνήγοροι Θ. Καμπαγιάννης, Κ. Σκαρμέας, Τ. Ζώτος, Κ. Παπαδάκης και Α. Βρεττός αναφέρθηκαν στο σημαντικότερο, δηλαδή στη σαφή αναγνώριση των δραστών της επίθεσης από τους μάρτυρες και ειδικά του πυρηνάρχη Πανταζή και του αρχηγικού του ρόλου στη δολοφονική επίθεση.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην αποστροφή του Θ. Καμπαγιάννη «ότι δεν πήγε στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων τα ξημερώματα ο γαλατάς», κάποιοι συνήγοροι των κατηγορουμένων αντέτειναν ειρωνικά ότι «δεν ήταν ο γαλατάς, ήταν ο μπαλονάς».

Πράγματι όπως είχε ήδη καταθέσει ο μάρτυρας, το γνωστό παρατσούκλι του Πανταζή στο Πέραμα ήταν «Τάσος ο μπαλονάς».

Θ. Καμπαγιάννης: Τι μας είπε ο Αχμεντ; Από πού έμαθε να αποκαλεί τον Πανταζή «μπαλονά»; Ο Αιγύπτιος κατέθεσε ότι «όλο το Πέραμα μου το έλεγε, που ξέρει ο ένας τον άλλον. Ο άνθρωπος που αναγνώρισες είναι ο Τάσος ο μπαλονάς». Ολο το Πέραμα ήξερε ότι ο Τάσος ο μπαλονάς κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην επίθεση στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων. Και πώς συμμετείχε; Φορώντας μπλούζα της Χ.Α.

Τα σημεία των καταθέσεων που βεβαιώνουν την οργάνωση της επίθεσης από το Τάγμα Εφόδου, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή:

●Η προαναγγελία Λαγού, λίγες ώρες πριν, στο Πέραμα.

●Η δήλωση της πολιτικής ταυτότητας: «Θα μάθετε ποια είναι η Χρυσή Αυγή».

●Τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής που φορούσαν και ο πανομοιότυπος τρόπος επίθεσης στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα και στην τωρινή υπόθεση των ψαράδων.

●Η Χρυσή Αυγή είναι αποδεδειγμένα παρούσα από την πρώτη στιγμή στην επίθεση και το αναφέρει ο πολίτης που κάλεσε την αστυνομία.

●Η πεποίθηση όλης της γειτονιάς ότι η Χ.Α. ήρθε να χτυπήσει τους ξένους. Ο μάρτυρας Τατσιόπουλος κάνει λόγο για λιπόθυμο άνθρωπο (Αμπουτζίντ) από τα χτυπήματα των χρυσαυγιτών. Ακούστηκε στο δικαστήριο ότι ήταν δασκαλεμένος ο μάρτυρας να αναγνωρίσει. Η μαρτυρία ήταν επώνυμη, οι μάρτυρες είναι απροστάτευτοι και ήρθαν και αναγνώρισαν τους δράστες. Ο Αχμεντ αναγνώρισε μέχρι και τη φωνή του Πανταζή.

●Ολοι οι μάρτυρες καταθέτουν την κατάσταση του Εμπαράκ Αμπουτζίντ.

► Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα, στον Κορυδαλλό αυτή τη φορά.

3 thoughts on “«Δεν ήταν ο γαλατάς, ήταν ο μπαλονάς» [20/10/2016]

  1. Pingback: Οι μάρτυρες υπεράσπισης αποκαλύπτουν: Οι ορκισθέντες στη σημαία της Βέρμαχτ απαρνούνται τον όρκο τους (φωτογραφίες) – info newstime

  2. Pingback: Δίκη ΧΑ: Οι ορκισθέντες στη σημαία της Βέρμαχτ απαρνούνται τον όρκο τους - Press Publica | Δημοσιογραφία για το δημόσιο συμφέρον

  3. Pingback: Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ορκίζονται στην σημαία του Γερμανικού Στρατού της Βέρμαχτ; – info newstime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.