Αλληλεγγύη στον αντιφασίστα Γιώργο Βραχνή (ανακοινώσεις φορέων)

eamΑναδημοσιεύουμε ανακοινώσεις φορέων και συλλογικοτήτων για τη δίκη του αντιφασίστα Γιώργου Βραχνή την Τρίτη 18 Οκτώβρη 2016.

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Στηρίζουμε Γ. Βραχνή, σύρεται σε δίκη γιατί αντιτάχθηκε σε δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής

Την Τρίτη 18/10/2016 καλείται για άλλη φορά να παρουσιαστεί στα δικαστήρια Βέροιας ο συμπολίτης μας Γιώργος Βραχνής, ο οποίος σύρεται σε δίκη με έωλες κατηγορίες, γιατί αντιτάχθηκε παλιότερα σε δράσεις της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής.

Θεωρούμε ότι η πάλη κατά του ναζισμού και των οργανώσεων του είναι καθήκον κάθε πολιτικά σκεπτόμενου ανθρώπου. Η εναντίωση στην ναζιστική δράση είναι υποχρέωση των πολιτικών κομμάτων, των συνδικαλιστικών φορέων και κάθε οργάνωσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Στην περίπτωση της παραπομπής του Γ. Βραχνή υπήρξε πρωτόδικη καταδίκη βασισμένη σε «μαρτυρίες» φασιστικών στοιχείων – ενώ συγχρόνως υπήρξε αθώωση των «αγανακτισμένων» φασιστών πολιτών, οι οποίοι ισοπέδωσαν το καφενείο του του Γ. Βραχνή στην Βέροια, στέλνοντας στο νοσοκομείο ένα θαμώνα.

Είναι σε όλους πλέον φανερό, ότι η Χ.Α επιδιώκει την κατατρομοκράτηση κάθε δημοκράτη αντιφασίστα πολίτη, χρησιμοποιώντας βιαιοπραγίες, μηνύσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε ακραίες πράξεις, όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης του κατηγορούμενου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ- ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΒΡΑΧΝΗ από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας

Για πολλοστή φορά επί σειρά ετών ταλαιπωρείται από το δικαστικό και πολιτικό σύστημα ο αντιφασίστας Γιώργος Βρχανής που αν και θύμα επίθεσης της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη Βέροια όταν οι φασίστες επιτέθηκαν στο καφενείο που διατηρούσε και τραυμάτισαν έναν θαμώνα ο οποίος νοσηλεύτηκε, βρέθηκε κατηγορούμενος μετά…..
από μήνυση των συμμοριτών για συκοφαντική δυσφήμηση!!!

Αντί οι δικαστές να θέσουν άμεσα στο αρχείο την σκόπιμη μήνυση των συμμοριτών και να επιβάλουν εξοντωτικές ποινές στους συμμετέχοντες στα επεισόδια αυτοί αθώωσαν τους περισσότερους στην πρώτη δίκη και ταλαιπωρούν ακόμα, τέσσερα χρόνια μετά, τον Βραχνή.

Αντί να δικάσουν και να καταδικάσουν όλους τους συμμορίτες οι δικαστές επέλεξαν να τους αθωώσουν και να δικάσουν πρωτόδικα τον συναγωνιστή μας με ποινή φυλάκισης 4 μηνών για συκοφαντική δυσφήμηση.

Οι συμμορίτες αθωώθηκαν διότι ο σ. Βραχνής δεν είχε πληρώσει παράβολο για να κάνει μήνυση ενώ η μήνυση θα έπρεπε να γίνει αυτεπαγγέλτως από την αστυνομία η οποία λειτούργησε όπως κάνει πάντα, ως το μακρύ χέρι της συμμορίας.

Απαιτούμε να απαλλαγεί αμέσως ο σύντροφος Βραχνής από κάθε κατηγορία και καλούμε όλους τους αντιφασίστες στα δικαστήρια της Βέροιας την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί για συμπαράσταση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη δίκη του συναγωνιστή Γιώργου Βραχνή

Την Τρίτη στις 18 Οκτωβρίου 2016, σύρεται ξανά στα δικαστήρια της Βέροιας ο συμπολίτης, συναγωνιστής και αντιφασίστας Γιώργος Βραχνής από τους χρυσαυγίτες. Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του ’12 οι χρυσαυγίτες μετά από αποτυχημένη απόπειρά τους να μοιράσουν κείμενα και υλικό φασιστικού μίσους στους κατοίκους της πόλης. Στη συνέχεια είχαν το θράσος να επιτεθούν στο μαγαζί του Βραχνή, με παρόντα στην επίθεση και τον βουλευτή Ν. Πέλλας της Χρυσής Αυγής Ι. Σαχινίδη, να ξυλοκοπήσουν θαμώνα που βρισκόταν εκεί και τελικά να καταθέσουν μήνυση εναντίον του ιδιοκτήτη. Το θύμα της επίθεσης Γ. Βραχνής καταδικάστηκε με ποινή 4 μηνών και 20 ημερών, ποινή μη εφέσιμη, με το αιτιολογικό ότι δεν πλήρωσε τα 100 ευρώ για τη μήνυση εναντίον τους, ενώ ουδέποτε η αστυνομία τον πληροφόρησε σχετικά. Η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθώωση όλων των χρυσαυγιτών, πλην ενός που έτυχε ευμενέστερης «μεταχείρισης» από το ίδιο το θύμα Γ. Βραχνή . Πάνω στην πρωτοφανή, για τα δικαστικά δεδομένα, προκλητική απόφαση του δικαστηρίου, «πατάνε» αυτήν τη φορά οι χρυσαυγίτες μηνυτές με βάση έωλες κατηγορίες, της εξύβρισης, συκοφάντησης και ψευδούς καταμήνυσης.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α δηλώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι δεν πρέπει οι χρυσαυγίτες, οι αναβιωτές του ναζισμού, οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν, το παρακρατικό δεκανίκι του συστήματος που μαζί με τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν διαδηλωτές-συμπαραστάτες στους εργαζομένους των ΕΛΠΕ, οι συνυπογράφοντες στο κοινοβούλιο για το ξεπούλημα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και το πέρασμα της σε ιδιώτη, οι υποστηρικτές των κλειστών συνόρων και της, βαμμένης με το αίμα των προσφύγων, θάλασσας του αιγαίου, να πάρουν ούτε μία σπιθαμή χώρο στην πόλη, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς.

Στην εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες με τις εφεδρείες τους, διακηρύσσει ότι, «δεν υπάρχει εναλλακτική» και το σχέδιο κοινωνικής καταστροφής συνεχίζεται στα πλαίσια του 3ου μνημονίου, (ασφαλιστικό-συνδικαλιστικό, ιδιωτικοποιήσεις σε ενέργεια, νερό και δημόσιο κοινωνικό πλούτο, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, πιο βαριά φορολογία, προσθέτοντας αβάσταχτα βάρη στα ήδη χτυπημένα από το κεφάλαιο τμήματα κοινωνικών ομάδων στους χώρους δουλειάς με μείωση σε μισθούς και συντάξεις, και με ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα σε ανέργους και μαύρη εργασία), δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους νεοναζί να τρομοκρατούν πολίτες, αγωνιστές, αντιφασίστες και εργαζόμενους που παλεύουν καθημερινά να τα βγάλουν πέρα. Να μην επιτρέψουμε στις φασιστικές εφεδρείες που το αστικό σύστημα συντηρεί σαν τον βούρδουλα του εργατικού και λαϊκού κινήματος αλλά και σαν το έσχατο όπλο του, να σπείρουν το φόβο στο κόσμο του κινήματος που αγωνίζεται, αντιστέκεται, διεκδικεί το δικαίωμα στην ζωή και την ελευθερία.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α συμπαραστέκεται στο συναγωνιστή Γ. Βραχνή και απευθύνει κάλεσμα σε κάθε αντιφασίστα, την Τρίτη 9.00 στα δικαστήρια, απαιτώντας την άμεση αθώωσή του.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.