Πολυχρονίδου (αστυνομικός): “Φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής”

diki_xa_3_6_2016Η πολυαναμενόμενη κατάθεση της αστυνομικού που προσήγαγε τους Χρυσαυγίτες που κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση στο σπίτι των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα στις 12/6/2012 ξεκίνησε σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι αρνούνταν (τουλάχιστον αρχικά) οποιαδήποτε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι φωτογραφήθηκαν στη ΓΑΔΑ έχοντας αλλάξει τις μπλούζες που φορούσαν – δυνατότητα που τους δόθηκε από τους άντρες της ΕΛΑΣ…

Η αστυνομικός του ΑΤ Κορυδαλλού Ευαγγελία Πολυχρονίδου κατέθεσε ότι στις 03:20 περίπου της 12/6/2012 έλαβε, μαζί με συνάδελφό της στο περιπολικό, σήμα για αναζήτηση “ατόμων με δίκυκλα, πιθανόν μελών της Χρυσής Αυγής, για επίθεση σε οικία αλλοδαπών στο Πέραμα”.

Στις 03:35 οι αστυνομικοί εντόπισαν στη Λεωφόρο Σχιστού έξι άτομα (5 άνδρες και 1 ανήλικη κοπέλα) δίπλα σε τρία σταθμευμένα μηχανάκια. Ο αριθμός των ατόμων και τα σκούρα ρούχα που φορούσαν ώθησαν τους αστυνομικούς να πλησιάσουν τα έξι άτομα. Ακολούθησε προσαγωγή τους στο ΑΤ Κερατσινίου, όπου έγινε η αναγνώριση των ατόμων  από τους δύο Αιγύπτιους ψαράδες, Άχμεντ Αμπού Χάμεντ και Μωχάμεντ Αμπού Χάμεντ, ως δραστών της δολοφονικής επίθεσης.

Όπως αποδείχτηκε, και κατέθεσε και σήμερα η μάρτυρας, τα δύο από τα έξι άτομα φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Η κατάθεση της αστυνομικού, που θα συνεχιστεί την Πέμπτη, εντείνει τις αντιφάσεις των κατηγορουμένων, και ιδίως του κατηγορούμενου για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Αναστάσιου Πανταζή, που ακόμα και στην τελευταία του απολογία αρνείται ότι το βράδυ της επίθεσης φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής.

Πριν την έναρξη της κατάθεσης της Πολυχρονίδου, οι συνήγοροι της υπεράσπισης υπέβαλαν τον Μωχάμεντ Αμπού Χάμεντ σε πολύωρη εξέταση, με επανάληψη ίδιων και πολλές φορές άσχετων ερωτήσεων, προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση και αντιφάσεις στην κατάθεση του. Η οργανωμένη αυτή επιχείρηση υπονόμευσης κορυφώθηκε με άλλο ένα αίτημα κράτησης του μάρτυρα για ψευδορκία, το πολλοστό που έχει κατατεθεί από τους συνηγόρους της Χρυσής Αυγής εναντίον κάθε μάρτυρα που έχει προβεί σε αναγνωρίσεις.

Το δικαστήριο απέρριψε για άλλη μια φορά το υποβληθέν αίτημα.

Αναδημοσιεύουμε σημερινή ανάρτηση της Ελευθερίας Κόλλια από Tο Βήμα:

Την ενδυματολογική ταύτιση με τη Χρυσή Αυγή δύο εκ των έξι συλληφθέντων για την υπόθεση της επίθεσης στο σπίτι των αιγυπτίων αλιεργατών τόνισε η αστυνομικός κυρία Ευαγγελία Πολυχρονίδου, η οποία ξεκίνησε να καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων (η κατάθεσή της θα συνεχιστεί την Πέμπτη).

Η αστυνομικός ανέφερε, πιο αναλυτικά, ότι το βράδυ εκείνο το σήμα αφορούσε επίθεση σε «βάρος αλλοδαπών» από άτομα με δίκυκλα, «πιθανόν άτομα της Χρυσής Αυγής». Η ίδια κατέθεσε ότι στη λεωφόρο Σαλαμίνος οι αστυνομικοί εντόπισαν έξι άτομα, πέντε άντρες και μία ανήλικη, με δίκυκλα, ντυμένα με σκουρόχρωμα ρούχα, ενώ «δύο εξ αυτών φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής».

Η μάρτυς πρόσθεσε ότι η Αστυνομία τούς προσήγαγε σε τρία περιπολικά στο Τμήμα Κερατσινίου. Οι ίδιοι, σύμφωνα με την αστυνομικό, «ήταν συνεργάσιμοι», δηλώνοντας ότι προηγουμένως βρίσκονταν σε καφετέρια στα Καραβάκια Περάματος.

Η κυρία Πολυχρονίδου είναι η προτελευταία μάρτυρας και ακολουθεί ο Άχμεντ, αδελφός του Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ, στην υπόθεση των αλιεργατών. Αμέσως μετά ξεκινούν οι καταθέσεις για την υπόθεση του ΠΑΜΕ.

Νωρίτερα, το μυστήριο με κατάθεση -κατά την προανάκριση- του Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ έναν χρόνο μετά την επίθεση στο σπίτι του στο Πέραμα, τον Ιούνιο του 2012, επιχείρησε να λύσει την Τρίτη η σύνθεση που δικάζει τη Χρυσή Αυγή σε συνεδρίαση στον Κορυδαλλό.

Κατά την εξέταση του Αιγύπτιου αλιεργάτη από την υπεράσπιση (σ.σ: καταθέτει τρίτη ημέρα), προέκυψε ότι ο μάρτυς είχε βρεθεί ενώπιον των αρχών ένα χρόνο μετά το βίαιο συμβάν, πλην όμως η κατάθεσή του αυτή παραμένει άγνωστη, δεν βρίσκεται στα χέρια του δικαστηρίου.

Τόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης, όσο και η πρόεδρος κυρία Μαρία Λεπενιώτη, προσπάθησαν να «εξιχνιάσουν» το ποιός έλαβε την κατάθεση, και αν ο μάρτυς την υπέγραψε, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι θυμάται «τρεις γυναίκες σε ένα γραφείο» και αργότερα να προσθέτει ότι ήταν αστυνομικοί.

Η συνεδρίαση ήταν πάντως σε όλη τη διάρκειά της τεταμένη, με συνεχείς διακοπές από την πλευρά της έδρας, καθώς οι ερωτήσεις της υπεράσπισης εξαγρίωσαν την Πολιτική Αγωγή (ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης, εκ των συνηγόρων των αιγυπτίων αλιεργατών, έκανε λόγο για «βασανισμό» του μάρτυρα), αλλά και τον ίδιο τον Μοχάμεντ Αμπού Χαμάντ ο οποίος δεν απέφυγε επιθετικό διάλογο με συνήγορο, με αποτέλεσμα να δεχθεί την επίπληξη της προέδρου ότι θα πρέπει να απαντά μόνο σε ό,τι τον ρωτούν.

«Σε άλλες έννομες τάξεις, θα ήταν αλλού ο μάρτυρας», φώναξε σε στιγμή έντασης ο συνήγορος του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, κ. Μιχάλης Παπαδέλλης, αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία του.

Ο κ. Νικόλαος Ρουσόπουλος, συνήγορος του βουλευτή Ιωάννη Λαγού, ζήτησε μάλιστα να κρατηθεί ο μάρτυρας για ψευδορκία. «Όταν καταθέτει ότι δεν ανέβηκε στην ταράτσα (μετά τον ξυλοδαρμό του Αμπουζίντ Εμπάρακ) είναι φανερό ότι ψεύδεται», τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος. «Ο ίδιος μας είπε επίσης ότι δεν ξέρει που είναι η ΓΑΔΑ αλλά και ότι ο Αμπουζίντ Εμπάρακ δεν δούλευε πριν από την επίθεση».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να κρατηθεί ο μάρτυρας για ψευδορκία.

3 thoughts on “Πολυχρονίδου (αστυνομικός): “Φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής”

  1. Pingback: Πολιτική Αγωγή στη Δίκη της Χρυσής Αυγής: Η αγόρευση του Κώστα Σκαρμέα – ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

  2. Pingback: "Τώρα θα μάθετε τι είναι Χρυσή Αυγή" - Το χρονικό της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα - Κατιούσα

  3. Pingback: «Τώρα θα μάθετε τι είναι Χρυσή Αυγή» – Το χρονικό της επίθεσης στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα - rosa.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.