Ποινή 15 μήνες με αναστολή στον ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής Κ. Παρασχάκη

parasxakisΟ Παρασχάκης αγκαλιά με τη Ζαρούλια, δίπλα στον φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκο και τον Παναγιώταρο.

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε σήμερα (27/9/2016) από το Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο οποίος κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά για τις ψευδείς βεβαιώσεις που χορηγούσε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής ώστε να αποκτήσουν άδειες οπλοφορίας.

Ο ψυχίατρος του ΨΝΑ είχε παραδεχθεί πως το 2012 έδινε βεβαιώσεις στους χρυσαυγίτες Η. Παναγιώταρο, Ι. Βουλδή, Ε. Μπούκουρα, Π. Ζησιμόπουλο και Α. Γκλέτσο κρίνοντάς τους ικανούς να οπλοφορούν.

Σημειωτέον ότι ο «ψυχίατρος της Χ.Α.» ήταν στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2010 και υποψήφιος βουλευτής το 2012.

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω προγενέστερο κείμενο του Γιάννη Μπασκάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο εδώλιο ο ψυχίατρος της Χ.Α.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 26/9/2016)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται αύριο (Τρίτη) ο ψυχίατρος του ΨΝΑ Κωνσταντίνος Παρασχάκης, ο οποίος κατηγορείται για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση για τη γνωστή υπόθεση των ιατρικών πιστοποιητικών που χορήγησε σε στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να αποκτήσουν άδεια οπλοφορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι και ο ίδιος ο Παρασχάκης ήταν βέβαια στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα το 2010 με τον Μιχαλολιάκο και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στο Λασίθι. Σήμερα έχει ακολουθήσει τον Χρήστο Ρήγα στη ναζιστική οργάνωση Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ενωση (ΛΕΠΕΝ), η οποία αποτελεί διάσπαση της Χρυσής Αυγής μετά την έναρξη της δίκης για την εγκληματική οργάνωση.

Ο ψυχίατρος Παρασχάκης λοιπόν έχει παραδεχτεί ότι το 2012 βεβαίωσε πως οι χρυσαυγίτες Ηλίας Παναγιώταρος, Ιωάννης Βουλδής, Ευστάθιος Μπούκουρας, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Απόστολος Γκλέτσος ήταν ικανοί να οπλοφορούν, με τον ισχυρισμό ότι δεν βρέθηκε στους εξετασθέντες ψυχικό ή σωματικό νόσημα.

Ο Παρασχάκης παραπέμφθηκε γι’ αυτή την υπόθεση στο αρμόδιο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο του επέβαλε την ποινή της προσωρινής παύσης τριών μηνών «διότι εξέδωσε πιστοποιητικά χωρίς να έχουν τα απαραίτητα κατά νόμο στοιχεία», αλλά τελικά το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο τον απάλλαξε σε δεύτερο βαθμό από τις πειθαρχικές ποινές, τις οποίες αντικατέστησε με μια απλή γραπτή επίπληξη.

«Στρατιωτικοί, πάρτε τα όπλα»

Υπενθυμίζεται ότι και η επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Αγ. Παντελεήμονα Θέμις Σκορδέλη έχει προσκομίσει στο δικαστήριο ιατρικό πιστοποιητικό από τον συγκεκριμένο ψυχίατρο προκειμένου να πετύχει αναβολή της δίκης για την πασίγνωστη υπόθεση του μαχαιρώματος Αφγανού το 2011 στον Αγ. Παντελεήμονα, για την οποία έχει υπάρξει πλήθος αναβολών.

Αλλά ο Παρασχάκης έχει απασχολήσει τη δημοσιότητα και με το κάλεσμά του, τον Οκτώβριο του 2011 από το βήμα της εκπομπής του Στ. Χίου στο Κontra Channel, στους «ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας […] να πάρουν πραγματικά τα όπλα». Για τις δηλώσεις του αυτές προσπάθησε έπειτα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, όπως και για τον ναζιστικό χαιρετισμό του, τον οποίο αποκάλεσε -όπως συχνά κάνουν οι χρυσαυγίτες- «αρχαίο δωρικό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.