Ο Αιγύπτιος ψαράς έλυσε τη σιωπή του [19/9/2016]

pantazis_germenisΑπό τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στο Σχιστό τον Φεβρουάριο του 2016. Αριστερά από τον Γερμενή ο Αν. Πανταζής και δεξιά του ο νυν πυρηνάρχης Περάματος Περικλής Μουλιανάκης.

(Κείμενο: Μαρία Δήμα, ΕφΣυν, 20/9/2016)

Εναν από τους δράστες του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε στους Αιγύπτιους ψαράδες αναγνώρισε στο πρόσωπο του κατηγορούμενου πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής Περάματος, Αναστάσιου Πανταζή, ο Αιγύπτιος αλιεργάτης Σαάντ Αμπού Χαμάντ καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο όπου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αλιεργάτης, που ζει και εργάζεται στη χώρα μας μαζί με τα αδέρφια του σχεδόν δύο δεκαετίες προκειμένου να ταΐζει τα έξι ανήλικα παιδιά του που βρίσκονται μαζί με τη γυναίκα του στην πατρίδα του, έσπασε χθες τη σιωπή του, προχωρώντας στην αναγνώριση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, δηλώνοντας κατά 90% βέβαιος, ως ενός από τα μέλη της ομάδας που επιχείρησε να εισβάλει στο σπίτι του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2012, ενώ δεν τον είχε αναγνωρίσει νωρίτερα γιατί φοβόταν.

Παράλληλα, ο μάρτυρας καταθέτοντας χθες στο δικαστήριο για δεύτερη μέρα αποκάλυψε ότι μετά την έφοδο στο σπίτι του, δικηγόρος είχε πάρει τηλέφωνο τον αδερφό του και του πρότεινε να του δώσει χρήματα προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή του και να κλείσει η υπόθεση.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση στην οποία υπήρχε σχέδιο με στόχο να τους υποχρεώσουν να βγουν από το σπίτι τους για να τους επιτεθούν.

«Είδα έναν στο παράθυρο, είχε μαύρα μαλλιά και λίγο μούσι, ήταν μελαχρινός, μέτριος στο ύψος και το βάρος. Αμα τον δω μπορεί να τον γνωρίσω. Είχε γεμάτα μάγουλα. Φορούσε μαύρη μπλούζα και παντελόνι.

Τον είδα από τη μέση και πάνω», είπε ο μάρτυρας περιγράφοντας τις σκηνές φόβου που έζησε εκείνο το ξημέρωμα που ομάδα της Χρυσής Αυγής χτύπησε το σπίτι του και ξυλοκόπησε άγρια τον φίλο τους και συμπατριώτη τους που τον φιλοξενούσαν στην ταράτσα τους.

Πρόεδρος: Κρατούσε κάτι στο χέρι του;

Μάρτυρας: Είδα να απλώνει τα χέρια του και να τραβάει το παράθυρο για να το ανοίξει. Ηταν και άλλοι μαζί του… Εβριζαν, έλεγαν «έλα έξω να σου πω ποια είναι η Χρυσή Αυγή». Είδα από το πλάι ακόμη έναν που φορούσε μαύρα και τζιν παντελόνι.

Πρόεδρος: Μπορείτε να τον αναγνωρίσετε;

Μάρτυρας: Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Ηταν ψηλός και αδύνατος. Είχε ιδιαίτερο κούρεμα.

Στο σημείο αυτό ο μάρτυρας κοίταξε προς την πλευρά των κατηγορουμένων, που μόλις τέσσερις παρουσιάστηκαν χθες στο δικαστήριο, και είπε: «Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός που τραβούσε το παράθυρο», δείχνοντας προς τον Αναστάσιο Πανταζή.

Πρόεδρος: Δεν έχετε κάποια αμφιβολία;

Μάρτυρας: Οχι. Είμαι 90% σίγουρος.

Πρόεδρος: Είχατε πει πως δεν μπορείτε να αναγνωρίσετε κανέναν και τώρα το κάνετε, τι άλλαξε;

Μάρτυρας: Φοβόμουν… Είπα στον εαυτό μου πρέπει να καταθέσεις τι έγινε, να πεις την αλήθεια για να μην ξανάρθουν… Ηξερα, αλλά δεν ήθελα να πω από τον φόβο μου…

Πρόεδρος: Τώρα δεν φοβάστε;

Μάρτυρας: Φοβάμαι… Ομως, όποιος έχει κάνει κάτι πρέπει να τιμωρηθεί γι’ αυτό που έκανε… Αν συνεχίσουν έτσι θα τα μαζέψω και θα φύγω…

[…]

Εισαγγελέας: Αφού δεν είχατε διαφορές στη δουλειά σας γιατί έσπασαν τα αυτοκίνητα και το μηχανάκι σας;

Μάρτυρας: Αυτοί ήρθαν για να μας σκοτώσουν, δεν θα έσπαγαν τα αυτοκίνητα;

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.