Ενισχύστε τη δικαστική μάχη ενάντια στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

appealΗ πρωτοβουλία δικηγόρων για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε τη δράση της τον Οκτώβριο του 2013, λίγες μέρες μετά την έναρξη της ποινικής δίωξης των ηγετικών στελεχων και μελών της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Η ποινική δίωξη ήταν αποτέλεσμα της αντιφασιστικής έκρηξης που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι το βράδυ της 17-18/9/2013.

Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, η πρωτοβουλία μας κατόρθωσε να πραγματοποιήσει τον στόχο της παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και να επεκτείνει τη δράση της στα ακόλουθα πεδία:

  • Πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής (εκπροσώπηση Αιγύπτιων αλιεργατών για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της εγκληματικής οργάνωσης).
  • Συνεργασία με το παρατηρητήριο GoldenDawnWatch και με ΜΜΕ για την εξασφάλιση της δημοσιότητας της δίκης.
  • Πολιτική αγωγή σε περιφερειακές δίκες στελεχών, μελών και υποστηρικτών της ΧΑ (Δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν-Στεργιόπουλος/Λιακόπουλος, εμπρησμός καταστηματος στην Πλ. Αμερικής-Παπαβασιλείου/Περρής, επιθέσεις στον Αγ. Παντελεήμονα-Σκορδέλη, επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο-Λαγός/Μίχος, επίθεση στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά-Αποστόλου/Σαλούφας, κλπ).
  • Παρακολούθηση-monitoring δικών στελεχών, μελών και υποστηρικτών της ΧΑ (απόπειρα ανθρωποκτονίας μελών του στεκιού Αντίπνοια-Στράτος/Σιατούνης, επίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο-Αποστολόπουλος, ρατσιστική ληστεία στο Μεταξουργείο-Μπαντέμης, κλπ).
  • Συγκέντρωση και ανάδειξη δικαστικών αποφάσεων κατά στελεχών και μελών της ΧΑ.
  • Εξασφάλιση νομιμοποίησης αλλοδαπών θυμάτων/μαρτύρων κατά την κείμενη νομοθεσία.
  • Δημόσιες παρεμβάσεις και διοργάνωση εκδηλώσεων για την ανάδειξη της φασιστικής και ρατσιστικής βίας.
  • Συνεργασία με ερευνητικές ομάδες για το φαινόμενο της φασιστικής/ρατσιστικής βίας.
  • Μετάφραση κειμένων σε ξένες γλώσσες για την γνωστοποίηση στο εξωτερικό της δράσης της ΧΑ και της στάσης των διωκτικών και δικαστικών αρχών.

Βοήθησε την πρωτοβουλία μας για να κάνουμε ακόμα περισσότερα

Παρόλη την αναστολή της εκλογικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η ηγεσία της οργάνωσης εξακολουθεί να διαθέτει παχυλή χρηματοδότηση μέσα από τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τα βουλευτικά προνόμια. Ο πυρήνας της υπερασπιστικής ομάδας της Χρυσής Αυγής στη μεγάλη δίκη χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Βουλής, αφού οι παριστάμενοι δικηγόροι υπεράσπισης εργάζονται ως “επιστημονικοί συνεργάτες” των υπόδικων βουλευτών. Αντίθετα τα θύματα της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής δεν διαθέτουν καμία ενισχυση από το κράτος για να παραστούν στη δίκη.

Γι’ αυτό και απευθυνόμαστε στη μεγάλη δημοκρατική αντιφασιστική πλειοψηφία που θέλει να δει την καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων.

Η εξασφάλιση χρηματοδότησης της πρωτοβουλίας μας σημαίνει την ενίσχυση και επέκταση των παραπάνω δράσεων. Κάθε ευρώ οικονομικής ενίσχυσης πηγαίνει σε: πληρωμή παραβόλων και δικαστικών εξόδων για παράσταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς και σε περιφερειακές δίκες φασιστικής/ρατσιστικής βίας, κάλυψη λειτουργικών εξόδων για διατήρηση ιστοσελίδας, νομικού προσώπου και τραπεζικού λογαρισμού, διοργάνωση εκδηλώσεων και εκδόσεων, πραγματοποίηση επιλεγμένων νομικών και πολιτικών παρεμβάσεων, κλπ.

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει:

  • Μέσω τραπεζικού λογαριασμού της αστικής μη-κερδοσκοπικής εταιρείας “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ θυμάτων φασιστικής και ρατσιστικής βίας” (στοιχεία λογαριασμού: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, αρ.: 5032-072245-251, στο όνομα “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ”, IBAN: GR25 0172 0320 0050 3207 2245 251, SWIFT-BIC: PIRBGRAA. Στην αιτιολογία γράψτε: Για την Πολιτική Αγωγή).
  • Μέσω paypal, στο jailgoldendawn.com.
  • Με αυτοπρόσωπη επικοινωνία μέσω email: [email protected].

Αν είστε συλλογικότητα και θέλετε να ενισχύσετε οικονομικά, επικοινωνήστε μαζί μας για να δημοσιοποιήσουμε την ενίσχυσή σας και να σας αποστείλουμε την έκδοση του JailGoldenDawn: “Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή”.

[Δείτε εδώ το κάλεσμα οικονομικής ενίσχυσης της “Πολιτικής Αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος” σε pdf.].

One thought on “Ενισχύστε τη δικαστική μάχη ενάντια στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή

  1. Pingback: Jail Golden Dawn: 9/11 οι απολογίες για τις επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες & ΠΑΜΕ – ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.