Ηχητικά ντοκουμέντα: Ο ξεχασιάρης αστυνομικός (audio)

tsolakidis_3Τα ηχητικά ντοκουμέντα διαψεύδουν τη μαρτυρία του αστυνομικού ότι δεν γνώριζε αν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 6/9/2016)

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιοποιεί τα απομαγνητοφωνημένα σήματα που έστειλε στο κέντρο της Αστυνομίας ο Α. Τσολακίδης, επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και συναδέλφων του που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα διαψεύδουν τη μαρτυρία του αστυνομικού ότι δεν γνώριζε αν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής τα μαυροντυμένα άτομα στο σημείο της δολοφονίας, καθώς και ότι δεν είδε να κρατούν αντικείμενα.

Ξεκίνησε χθες και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο με τη συνέχεια της κατάθεσης του μάρτυρα αστυνομικού Α. Τσολακίδη, επικεφαλής της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο μάρτυρας επέμεινε στο ότι δεν γνώριζε αν ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής τα μαυροντυμένα άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από την καφετέρια «Κοράλλι».

Η αρχή έγινε με ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής προς τον μάρτυρα αλλά και με το αίτημα να αναγνωστούν στο δικαστήριο τα απομαγνητοφωνημένα σήματα που έστειλε στο κέντρο εκείνη τη νύχτα ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ώστε να διαπιστωθεί και η ακρίβεια των λεγομένων του. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Σε κάθε περίπτωση δημοσιοποιούμε τα απομαγνητοφωνημένα σήματα που διαβιβάστηκαν στο κέντρο της Αστυνομίας:

Τσολακίδης: Κέντρο επί της Τσαλδάρη έχει αρκετά άτομα και της Παύλου Μελά και Κεφαλληνίας έχει γύρω στα 20 άτομα της Χρυσής Αυγής που μας ενημερώνουν ότι είχαν μια διαμάχη με κάτι άτομα του γνωστού χώρου. Είμαστε (…)να προσπαθούμε να κατευνάσουμε τα πνεύματα.

Τσολακίδης: Κέντρο απ’ ό,τι διακρίνω υπάρχουν και κάτι σιδερομπουνιές και κάτι ρόπαλα.

Τσολακίδης: Κέντρο βλέπουμε κάτι άτομα της Χ.Α. κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη. Τους κυνηγάνε για να τους πιάσουν.

Αλλος αστυνομικός: Από Πέραμα, άτομα της Χρυσής Αυγής, βλέπουμε άτομα να τρέχουν προς Κεφαλληνίας.

Αλλος αστυνομικός: Ναι, καλησπέρα από τη ΔΙΑΣ Αμεση Δράση, ελάτε λιγάκι Τσαλδάρη 60 στο Κερατσίνι.

ΕΚΑΒ: Για ποιο λόγο; Τι έχουμε εκεί;

Αστυνομικός: Υπήρχε ένα επεισόδιο με άτομα της Χρυσής Αυγής και έτερα άτομα, μάλλον το ένα άτομο έχει μαχαιρωθεί.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από την Π.Α. της υπόθεσης Φύσσα για ποιο λόγο οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν έκαναν ούτε μία προσαγωγή έστω του τελευταίου από τα 20-30 άτομα που βρίσκονταν στο σημείο και ο μάρτυρας απάντησε ότι «δεν μπορούσαν».

Επίσης επικαλέστηκε το σκοτάδι που δεν του επέτρεψε να δει αν όλοι αυτοί κρατούσαν κάτι στα χέρια τους.

Οι συνήγοροι αναφέρθηκαν στους δυνατούς προβολείς που διαθέτουν οι μηχανές της ΔΙΑΣ και ρώτησαν γιατί, αντί να τις παρκάρουν, δεν προσπάθησαν να περικυκλώσουν τους συγκεντρωμένους.

Ο αστυνομικός απάντησε ότι για λόγους ασφάλειας πάρκαραν τις μηχανές. Ρωτήθηκε ακόμα για το αν έβαλαν χειροπέδες στον Ρουπακιά κι εκείνος απάντησε ότι δεν το έκαναν.

Οταν στη συνέχεια ρωτήθηκε αν κατέγραψαν τουλάχιστον τους αριθμούς από τις μηχανές των συγκεντρωμένων απάντησε ότι «εφόσον είχαμε το μαχαίρι με τα αίματα, τι να ψάχναμε». Απάντησε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα πολιτικό κόμμα που έχει σήμα ένα μαίανδρο, ενώ μόνο στο ίντερνετ έχει δει τάγματα εφόδου.

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής ξεκίνησαν τις ερωτήσεις οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών.

Συνήγορος: Εχετε ακούσει ποτέ για επαπειλούμενες παράνομες εγκληματικές πράξεις από αλλοδαπούς; Κλοπές, ληστείες.

Μάρτυρας: Ναι.

Συν.: Εχετε ακούσει οι χρυσαυγίτες να προστατεύουν ευπαθείς ομάδες;

Μάρτ.: Ναι, παλιότερα.

Συν.: Αυτός που παρέχει προστασία σε ευπαθείς ομάδες χρειάζεται εκπαίδευση;

Πρόεδρος: Τι εννοείτε προστασία; Βοήθεια εννοείτε;

Συν.: Ναι, βοήθεια.

Μάρτ.: Τι εκπαίδευση; Τι βοήθεια;

Συν.: Για τις επαπειλούμενες παράνομες πράξεις κατά των ευπαθών ομάδων χρειάζεται κάποια εκπαίδευση για να παρέχει κανείς βοήθεια;

Μάρτ.: Δεν μπορώ να πω.

Αφού το δικαστήριο και το ακροατήριο πληροφορήθηκαν τελικά από τον συνήγορο ότι η στρατιωτική εκπαίδευση των χρυσαυγιτών γίνεται για λόγους… αλληλεγγύης στους ευάλωτους συνεχίστηκαν οι ερωτήσεις από την υπεράσπιση.

Συν.: Πιστεύετε ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση;

Μάρτ.: Το δικαστήριο θα το κρίνει.

Συν.: Πιστεύετε ότι η διαμάχη ήταν προσωπική διαμάχη ή οργανωμένο έγκλημα;

Μάρτ.: Εγώ δεν είδα τον Φύσσα να διαπληκτίζεται.

Συν.: Ναι, αλλά ήταν οργανωμένο έγκλημα ή μια προσωπική διαμάχη;

Μάρτ.: Eγώ δεν είδα τον Φύσσα να διαπληκτίζεται. Πιστεύω το περιστατικό ήταν ένα, ενιαίο.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για σήμερα στον Κορυδαλλό οπότε και θα ολοκληρωθεί η εξέταση του μάρτυρα.

Αμέσως μετά όλοι οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής και της υπεράσπισης θα σχολιάσουν σύμφωνα με το αρ. 358 του Π.Κ. τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων της υπόθεσης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.