Άρση ασυλίας Λαγού-Μίχου για το “Συνεργείο” – Άφαντοι οι υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

lagos_mixos_synergeioΥπέρ της άρσης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής στις 31/8/2016, με ομόφωνη ψήφο των 197 παρόντων βουλευτών.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής, οι Λαγός και Μίχος είχαν φροντίσει να απουσιάζουν από την Ολομέλεια την ώρα της ψηφοφορίας, όπως και ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ναζιστικού μορφώματος.

Προεδρεύων (Νικήτας Κακλαμάνης): Η πρώτη υπόθεση αφορά τους συναδέλφους κ.κ. Νικόλαο Μίχο και Ιωάννη Λαγό… Επί της πρώτης αιτήσεως υπάρχει συνάδελφος που ζητά τον λόγο κατά το άρθρο 108 του Κανονισμου; Εχουν ενημερωθεί οι εγκαλούμενοι συνάδελφοι και δεν είναι στην Αίθουσα. Προφανώς δεν επιθυμούν να λάβουν τον λόγο. Επομένως προχωράμε.

Η απόφαση αφορά στην υπόθεση της επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στις 10/7/2013 από μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αποτελούμενο από 50 μηχανές, στις οποίες επέβαιναν μέλη των πυρήνων Νίκαιας, Πειραιά και Νοτίων Προαστίων της ΧΑ. Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με λοστούς και κοντάρια, την ώρα που πραγματοποιούταν μάθημα αγγλικών σε μικρά παιδιά, και αφού έσπασαν τα πάντα, χτύπησαν και τραυμάτισαν τον μισθωτή του χώρου Π.Δ.. Του τάγματος ηγούνταν ο Λαγός και ο Μίχος.

Περισσότερα για την επίθεση στο Συνεργείο διαβάστε:  Υπόθεση Λαγού – Μίχου, κλπ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.