Νεοναζιστικοί τραμπουκισμοί μέσα στη Βουλή

kasidiaris-lagos Συνεχείς τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή | ΕUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

(Κείμενα: Γιάννης Μπασκάκης, Δημήτρης Τρίμης, Έλενα Βαρίνου, ΕφΣυν, 5/8/2016.)

Ο φασισμός θεριεύει και η δημοκρατία σιωπά, του Γιάννη Μπασκάκη.

Διόλου τυχαία δεν είναι η μαύρη νεοναζιστική υστερία της οποίας γινόμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό.

Η Χρυσή Αυγή επιδίδεται σε ένα καλά στημένο σόου που λειτουργεί ως υποκατάστατο της φασιστικής δράσης των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους -η οποία έχει διακοπεί με άνωθεν εντολή λόγω της δίκης- προκειμένου να οικοδομήσει ένα προφίλ ανυποχώρητης, σκληρής εθνικοφροσύνης.

Η ευθύνη για την απομόνωση των νεοναζί βαραίνει τον δημοκρατικό χώρο.

Η πολιτική, ηθική και ψυχολογική βία που παρακολουθούμε εδώ και μέρες να ασκεί η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο δεν είναι παρά η μελετημένη τακτική της έντασης και των στημένων σόου που ακολουθεί πλέον τους τελευταίους μήνες, μετά μια μακρά περίοδο σκόπιμης σιωπής.

Οι τραμπουκισμοί αυτοί, στους οποίους επιδίδονται οι χρυσαυγίτες βουλευτές, βλέπουμε διαρκώς να πυκνώνουν γιατί βέβαια αποτελούν υποκατάστατα της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου, τα οποία έχουν αποσυρθεί από τους δρόμους μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων σε βάρος των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης και κυρίως μετά την έναρξη της δίκης.

Οσο λοιπόν υπάρχει η δίκη που υποχρεώνει την οργάνωση να κρύψει τα μαχαίρια, είναι απαραίτητο για τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να διατηρήσει την ίδια τη συνοχή της αλλά και να συνεχίσει να περνάει το βίαιο μήνυμά της στο ακροατήριό της, να προκαλεί αυτά τα σκηνοθετημένα επεισόδια, τα οποία την κρατούν και στην επικαιρότητα.

Και μάλιστα επιλέγει πλέον αυτά να σχετίζονται συχνά με τα λεγόμενα «εθνικά θέματα», διότι η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροδεξιό ή και δεξιό ακροατήριο, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως ένα σκληρό «κόμμα» του πολιτικού χώρου της «εθνικοφροσύνης».

Ενδεικτικό είναι το κήρυγμα μίσους κατά του τουρκικού λαού από τον ευρωβουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης Ελευθέριο Συναδινό, που τον περασμένο Μάρτιο, επικαλούμενος ανώνυμους «Οθωμανούς λόγιους», έλεγε ότι «ο Τούρκος είναι πνευματικά βάρβαρος, θεομπαίχτης, αγύρτης και βρομιάρης», υποχρεώνοντας τον Μάρτιν Σουλτς να καλέσει τον φρούραρχο προκειμένου να τον οδηγήσει έξω από την αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για παραβίαση των αξιών της Ε.Ε.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ο ίδιος και ο άλλος χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Λάμπρος Φουντούλης είχαν εισβάλει σε εκδήλωση του Ευρωκοινοβουλίου για τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ευρώπη.

Υπενθυμίζουμε ακόμα το σκηνοθετημένο σόου του Κασιδιάρη και του Χρ. Παππά τον περασμένο Φεβρουάριο στην επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου οι δύο χρυσαυγίτες άρχισαν να φωνάζουν, εκτοξεύοντας ύβρεις κατά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου, της κυβέρνησης και των επιτελών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονταν στη συνεδρίαση, μιλώντας ανάμεσα σε άλλα για «Φιλιππινέζες των προσφύγων», ενώ βέβαια καταφέρονταν και κατά των ίδιων των προσφύγων.

Μάλιστα ενώ η συνεδρίαση ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ο Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε το ίδιο του το σόου, προκειμένου στη συνέχεια να βγει στη δημοσιότητα.

Στους χρυσαυγίτες ζητήθηκε να ανακαλέσουν τις ύβρεις, πράγμα το οποίο δεν έκαναν και τελικά το επεισόδιο έληξε με την κλήση τότε, από πλευράς του προέδρου της επιτροπής Κώστα Δουζίνα, του φρούραρχου, οπότε οι Κασιδιάρης και Παππάς οδηγήθηκαν έξω από την αίθουσα.

Φυσικά υπάρχει και το επεισόδιο του Λαγού στην Ολομέλεια της Βουλής τον Μάιο, κατά το οποίο αρχικά ο Παππάς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό με τον υπουργό Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη να του απαντάει ότι «δεν έχετε δικαίωμα να εμφανίζεστε με μανδύα κοινωνικής ευαισθησίας όταν υπερασπίζεστε ό,τι πιο απεχθές έχει υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία, τα κρεματόρια», ενώ πρόσθεσε: «Ενέχεστε σε δολοφονίες».

Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες βουλευτές άρχισαν να ωρύονται με πρωταγωνιστή τον Λαγό, στον οποίο τελικά, επειδή δεν αποχωρούσε από την αίθουσα, επιβλήθηκε προσωρινός αποκλεισμός από τις συνεδριάσεις.

Αντίστοιχο επεισόδιο είχε προκαλέσει και πάλι ο Λαγός τον Οκτώβριο του 2015 στην Ολομέλεια της Βουλής που καταφέρθηκε κατά του ΚΚΕ, ενώ κινήθηκε και με απειλητικό τρόπο προς τους βουλευτές του, που ζητούσαν να έρθει ο φρούραρχος, ο οποίος τελικά δεν κλήθηκε.

Αλλά και μόλις τον προηγούμενο μήνα ο Παππάς καταφέρθηκε κατά του Πάνου Καμμένου, με τον τελευταίο να επισημαίνει τη ναζιστική ιδεολογία του πρώτου.

Στην ίδια στρατηγική της Χρυσής Αυγής εντάσσεται η χθεσινή επίθεση στη Βουλή του Λαγού και του Παναγιώταρου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, όπως επίσης και τα στημένα σόου που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να δίνει ο Κασιδιάρης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ, παρουσία των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι μπαίνοντας σε συζήτηση μαζί του τού προσέφεραν «πολιτική νομιμοποίηση».

Το τελευταίο του σόου ο Κασιδιάρης το έδωσε μπροστά στην κάμερα του «Αλφα», διακόπτοντας την ανταπόκριση της δημοσιογράφου του σταθμού από τη Βουλή και παρεμβαίνοντας στο πλάνο με τον ισχυρισμό ότι λέγονταν «ψέματα».

Το συγκεκριμένο επεισόδιο είναι βέβαια ήπιας έντασης σε σχέση με τα γρονθοκοπήματα σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη στο τηλεοπτικό στούντιο του «Αντέννα», τον Ιούνιο του 2012, την εποχή δηλαδή που η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής βρισκόταν ακόμα στο απόγειό της.

Την ίδια ώρα, ενώ η οργάνωση επισήμως αρνείται την ιδεολογία της, στελέχη της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεσαλώνουν με ανοικτά ναζιστικά σχόλια.

Και ενώ με κάθε ξέσπασμα των χρυσαυγιτών οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης… πέφτουν από τα σύννεφα, την ίδια ώρα το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου δεν έχει τολμήσει να τους απομονώσει ως ναζιστικό μόρφωμα και βέβαια ως υπόδικους για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, όταν μάλιστα υπάρχουν πάνω από 20 καταδίκες σε υποθέσεις εγκληματικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

Οπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας, «το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έξαρση αυτού του φαινομένου της επαναλαμβανόμενης κακοήθειας και των ύβρεων από τη Χρυσή Αυγή, γεγονός το οποίο διαλύει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Θα ήταν ευκταίο να βρεθούν τρόποι, χρησιμοποιώντας τον κανονισμό της Βουλής, οι οποίοι θα βοηθήσουν να περιοριστούν και να εξαφανιστούν αυτά τα επεισόδια τα οποία αποτελούν σοβαρή διατάραξη της λειτουργίας του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας».

—————————

Η Εξεταστική Επιτροπή ως αρένα του Κασιδιάρη, του Δημήτρη Τρίμη.

Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα (θαλασσο)δάνεια στα ΜΜΕ και στα πολιτικά κόμματα ήταν καθώς φαίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη ναζιστική οργάνωση να επιστρέψει στο προσκήνιο σκηνοθετώντας τη δήθεν ανυποχώρητη πάλη της παρέας του Νίκου Μιχαλολιάκου εναντίον του διεφθαρμένου πολιτικού κόσμου και των τσοντοκάναλων του αντεθνικού μιντιακού χρεοκοπημένου συστήματος.

Με επικεφαλής τον Ηλία Κασιδιάρη η Χρυσή Αυγή θέλησε να αξιοποιήσει τη ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη των εργασιών της Εξεταστικής (μέσω διαδικτύου και του Καναλιού της Βουλής), μετατρέποντας σε αρένα άθλιων τραμπουκισμών και αφόρητης αναίδειας την όποια προσπάθεια επικράτησης κλίματος σοβαρότητας για την ενδελεχή μελέτη των στοιχείων και την απόδοση ευθυνών στις ασυνήθιστες, προνομιακές και παράνομες διαδρομές του πολιτικού χρήματος, από τις τράπεζες στα ΜΜΕ της διαπλοκής και προς τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα.

Η κουτοπόνηρη τακτική του Κασιδιάρη βασίστηκε στην ανοχή των μελών της επιτροπής από τη μια, αλλά κυρίως τροφοδοτήθηκε από την πολιτικά αφελή στάση των καναλαρχών (έως τώρα των Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Κοντομηνά), οι οποίοι όχι μόνο έμπαιναν σε συζήτηση μαζί αλλά αντήλλασαν και φιλοφρονήσεις («κύριε βουλευτά, απαντώ στις ερωτήσεις σας με σεβασμό στο έργο όλων σας εδώ στην επιτροπή» κ.λπ.).

Ετσι, ο Κασιδιάρης, έχοντας την ντε φάκτο αποδοχή των εξεταζόμενων μαρτύρων μπορούσε με άνεση να παίξει τον ρόλο του ηθικού υποδείγματος, αλλά και του ΕΣΑτζη, μπάτσου, ανακριτή και του βασανιστή τόσο προς τους Γιάννη Αλαφούζο και Δημήτρη Κοντομηνά, τους οποίους έβρισε («είσαι ψεύτης», «έχεις ορκιστεί, πρόσεξε τι λες», «τι λες, ρε καραγκιόζη;», «τι λες, ρε βλάκα;», «σέβομαι ότι είσαι 100 χρονώ και δεν σηκώνομαι επάνω…») και τους απείλησε με μηνύσεις για ψευδορκία κ.λπ., όσο κυρίως προς τον ανήμπορο λόγω σοβαρής ασθένειας να απαντήσει Στ. Ψυχάρη.

——————————

Το μίσος και ο τραμπουκισμός έγιναν θλιβερή συνήθεια, της Έλενας Βαρίνου.

Tη… χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή έδωσε χθες το Κοινοβούλιο, με την Ολομέλεια να περιβάλλει διακομματικά την κυβερνητική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα.

Προετοιμασμένοι έτσι κι αλλιώς οι χρυσαυγίτες για το «μαύρο σόου» τους, ένεκα και της επετείου της 4ης Αυγούστου, επιχείρησαν να εκτονωθούν, ωστόσο δεν εισέπραξαν το αποτέλεσμα που επιδίωκαν αφού οι αντιδράσεις τόσο των βουλευτών όσο και της έδρας απέναντι στις προκλήσεις τους ήταν περιορισμένες και ελεγχόμενες.

Φάνηκε και χθες πως η νεοναζιστική ρητορική, η πεζοδρομιακή διάλεκτος και οι επαναλαμβανόμενες αθλιότητες δεν αποτελούν πλέον παρά θλιβερή συνήθεια για τις κοινοβουλευτικές διεργασίες.

«Χρόνια πολλά» ήταν το σήμα που έπεσε από βήματος από τον Ηλ. Παναγιώταρο, προκειμένου να συντονίσει η οργάνωση τα πυρά της προς τους βουλευτές της μουσουλμανικής μειονότητας.

Ο αρχηγός της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος, η σύζυγος αρχηγού και ο Γ. Λαγός το διεκπεραίωσαν, με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες να χειροκροτούν, να χειρονομούν και να βρίζουν, όποτε αυτό κρινόταν αναγκαίο.

«Οι Τούρκοι θα φύγουν από το ελληνικό Κοινοβούλιο, θα πάνε στην πατρίδα τους…» ειπώθηκε από βήματος, ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που επιχείρησε να αποκρούσει τους λεκτικούς τραμπουκισμούς στο πρόσωπό του.

Ταυτόχρονα, συντονισμένοι και όρθιοι από τα έδρανα, οι χρυσαυγίτες έβριζαν εν χορώ «…σκάστε, ρε κωλότουρκοι…» και άλλα πολιτισμένα.

«Αδίκως φωνασκείτε… Δεν καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά» επιχειρούσε να τους συνετίσει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικ. Κακλαμάνης, προκειμένου να ηρεμήσουν για να συνεχιστεί η διαδικασία.

«Καθίστε κάτω, δεν θα το κάνετε αρένα εδώ… με εμένα, φωνές στο προεδρείο κομμένες…» απευθύνθηκε σε Λαγό, Παναγιώταρο, Ηλιόπουλο και Κουκούτση.

«Σταλινικές πρακτικές εξασκείτε εδώ μέσα εσείς και οι υπόλοιποι του αυτοαποκαλούμενου συνταγματικού τόξου που θα υπερψηφίσετε την τροπολογία για την ανέγερση του τζαμιού. Εχετε το “άντερο” να ζητήσετε τη γνώμη του ελληνικού λαού;» ρώτησε η Ελένη Ζαρούλια που ανέβηκε στο βήμα.

Ακούστηκε προηγουμένως η ίδια να αναφέρεται σε «δικτατορία του ΠΑΣΟΚ» επιτιθέμενη κατά του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γ. Μανιάτη, που επανέλαβε προφορικά, προφανώς για αυτοσυγκράτηση, πως «η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα που έχει ανακαλύψει η ανθρώπινη κοινωνία…».

Η Ζαρούλια τον χαρακτήρισε «πρασινοφρουρό που παραδίδει μαθήματα δημοκρατίας», συνεχίζοντας να παραληρεί: «…Οι προσκυνημένοι στον Ιμπραήμ είναι οι εφιάλτες των ονείρων μας… οι Ελληνες που δεν υπήρξαν ποτέ Ελληνες αλλά ελληνόφωνοι Τούρκοι στην ψυχή και στο πνεύμα ζουν ακόμη ανάμεσά μας… Τα γιουσουφάκια των Οθωμανών σηκώνουν απειλητικά το φιδίσιο κεφάλι τους, για να προασπίσουν δήθεν τα θρησκευτικά δικαιώματα των παράνομα εισελθόντων μουσουλμάνων ομοϊδεατών τους στη χώρα μας».

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι «εμείς οι καταραμένοι, οι χρυσαυγίτες, θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Ελλήνων», ενώ αποχωρώντας από το βήμα, ακούστηκε να λέει σε άπταιστη κοινοβουλευτική διάλεκτο σε παριστάμενο πολιτικό στέλεχος «…φάε κάνα κοψίδι, φίλε!».

Στο μεταξύ είχε καταφτάσει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Ηλ. Κασιδιάρης, που έσπευσε να ενημερώσει τον αρχηγό του για τα τεκταινόμενα στην Εξεταστική Επιτροπή.

Ετσι, ο Ν. Μιχαλολιάκος ζήτησε τον λόγο, καθώς θίχτηκε από το «κύριε τίποτα» που απηύθυνε ο Δ. Κοντομηνάς στον βουλευτή του και απάντησε πως «αυτό το τίποτα πηγαίνει σε όλους εσάς που οι νταβατζήδες σάς σέρνουν απ’ τη μύτη…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.