Ο «απλός ψηφοφόρος» Γιώργος Ρουπακιάς

roupakias_sparti(Κείμενο: efsyn.gr, 18/7/2016)

Πάνω από 30 φωτογραφίες, που απεικονίζουν τον Ρουπακιά με στολή παραλαγής σε διαφορετικές εκδηλώσεις και δράσεις της Χρυσής Αυγής και δίπλα σε βουλευτές της οργάνωσης επιδείχθηκαν σήμερα κατά την 76η ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής στην Χρυσούλα Ρουπακιά, αδελφή του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει το πλήθος των φωτογραφιών αυτών, που αποδεικνύουν ότι ο Ρουπακιάς όχι μόνο δεν ήταν ένας απλός «περαστικός», όπως προσπάθησε να τον εμφανίσει μετά τη δολοφονία ο αρχηγός του Νίκος Μιχαλολιάκος ή «απλός ψηφοφόρος», όπως κατέθεσε η αδελφή του, αλλά ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Στη σημερινή συνεδρίαση στο Εφετείο Αθηνών η Χρυσούλα Ρουπακιά ρωτήθηκε από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη εάν η ξέρει «τη διαφορά ανάμεσα στα μέλη και τους ψηφοφόρους μπορεί να είναι και μέλος ο αδελφός σας» και απάντησε «Δεν ξέρω».

Με την ίδια φράση απάντησε η μάρτυρας και στην ερώτηση της πολιτικής αγωγής εάν σε μια οργάνωση η θέση του ταμία (ο Ρουπακιάς ήταν αναπλ. Οικονομικός υπεύθυνος της Τ.Ο.Νίκαιας) «μπορεί να ανατεθεί σε οποιονδήποτε απλό ψηφοφόρο».

Η δίκη διακόπηκε καθώς ένταση δημιουργήθηκε από την πλευρά των συνηγόρων της υπεράσπισης, όταν από τις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής αναδείχθηκαν οι αντιφάσεις της μάρτυρα. Επίσης προκλητική ήταν η συμπεριφορά των χρυσαυγιτών στο ακροατήριο.

Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει διατάξει την αυτοπρόσωπη παρουσία των κατηγορουμένων στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σήμερα 16 από τους 18 εμπλεκόμενους είναι παρόντες.

Στη σημερινή συνεδρίαση υπέβαλε επίσης ερωτήσεις ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Α. Τζέλλης. Απόσπασμα από τους διαλόγους, σύμφωνα με πληροφορίες από το παρατηρητήριο της δίκης Golden Dawn Watch:

Τ: Ο αδελφός σας είχε θέση στην ασφάλεια, στον πυρήνα της οργάνωσης;

Ρ: Δεν μου έχει πει ο ίδιος κάτι, στο ίντερνετ διάβασα ότι είναι ταμίας και μοίραζε κουπόνια.

Τ: Πόσες φορές έχετε δει τον αδελφό σας με την αμφίεση της Χ.Α.;

Ρ: 3-4 φορές

Τ: Λέτε οταν ενα παιδί κλέβει το γλυκό φεύγει;

Τ: Αυτό το είπα γιατί μου έκανε εντύπωση που δεν έφυγε, αλλά δεν πήρα απάντηση. Δεν καταλαβαίνω γιατί ομολόγησε ο αδελφός μου. Δεν πίστευα ότι ομολόγησε και δεν το πιστεύω ακόμα ότι το έκανε.

Μίλησα με κάποιον για να μάθω τι έγινε. όμως πέντε περίπου μέρες μετά την ανθρωποκτονία έκλεισα το fb για κάποιους μήνες. Δεν θυμάμαι το ψευδώνυμο αυτού που μίλαγα. Το είχα πει τότε στην κατάθεση αλλά δεν φταίω εγώ που δεν το γράψανε.

(…)

Τ: Δεν μπορώ να καταλάβω όταν κάνατε αναζήτηση στο διαδύκτιο γιατί γράψατε Αμφιάλη;

Ρ: Όταν μίλησα με τον αδελφό μου μου είπε τσακωθήκαμε στην Αμφιάλη και ελέγχομαι στο τμήμα Κερατσινίου.

Τ: Σας είπε ο αδελφός σας ότι ο Πατέλης είναι στο πενταμελές ή ότι προΐσταται αυτού;

Ρ: Ότι είναι μέλος.

Τ: Γιατί είπατε οτι μπορεί να καλύπτει τον Πατέλη ο αδελφός σας; Ρ: αυτό μου πέρασε από το μυαλό, γιατί δεν ηξέρα τι έχει συμβεί.

Τ: Τώρα ξέρετε;

Ρ: Ό,τι έχω διαβάσει στο ιντερνετ και δεν έχω διαβάσει πουθενά οτι ο Πατέλης είπε κάτι στον αδελφό μου.

Τ: Το μήνυμα του Δήμου τι έλεγε, δεν το ψάξατε αυτό στο ίντερνετ;

Ρ: Όχι

(…)

Τ: Πόσα μαχαίρια έχετε αγοράσει και γιατί δεν το αναφέρατε στην ανακρίτρια;

Ρ: Γιατί τότε δεν ήξερα ότι ήταν ανακατεμμένο το μαχαίρι αυτό.

Ποιός το πήγε το μαχαίρι στο αμάξι;

Ρ: Εγώ.

Τ: Και γιατί ήταν στο αμάξι;

Ρ: πηγαίνοντας στην αγορά θέλω να ανοίξω το εμπορευμά μου να το δω.

Τ: Είπατε από τη στιγμή που δεν είναι μέλος δεν μπορούσαν να τον καλύψουν τι εννοείτε κάλυψη; με ποιόν τρόπο θα μπορούσαν να τον καλύψουν;

Ρ: Δεν ξέρω.

Πρόεδρος: στην κατάθεσή σας λέτε το μαχαίρι το πήρε από έναν πακιστανό.

Ρ: Τον βρήκα τον σουγιά αυτόν τελικά στο μαγαζί. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα σουγιαδάκι που είχε πάρει από έναν πακιστανό.

Πρόεδρος: Είπατε μαχαίρι δεν είπατε σουγιά.

Ρ: Ε το ίδιο είναι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.