Ισχυρή η μαρτυρία Ξυπόλητου παρά τις εναγώνιες προσπάθειες της υπεράσπισης

xa_diki_xipolitos(Κείμενο: Ελευθερία Κουμάντου, Αθήνα 9.84, 28/6/2016)

Στην ιδεολογία του Παύλου Φύσσα, στη συνδικαλιστική δράση των φίλων του, και στον τρόπο που κάνει περιφρούρηση στις πορείες του το ΠΑΜΕ επικεντρώθηκαν οι σημερινές ερωτήσεις της υπερασπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη σημερινή 69η δικάσιμο, ολοκληρώθηκε η εξέταση του μάρτυρα κατηγορίας, Μιχάλη Ξυπόλητου, φίλου του Παύλου Φύσσα, από την Πολιτική Αγωγή και συνεχίστηκε από τους δικηγόρους της Χρυσής Αυγής.

Στην πλειοψηφία τους οι ερωτήσεις ήταν στοχευμένες στην ιδεολογία, την κοινωνική δράση και τους στίχους του Παύλου Φύσσα, σε τόσο έντονο βαθμό που σε κάποιο σημείο της συνεδρίασης και η μητέρα του Παύλου Φύσσα αλλά και κόσμος από το ακροατήριο αναφώνησε αν έχει αλλάξει το κατηγορητήριο και αν δικάζεται ο Παύλος Φύσσας στην αίθουσα του δικαστηρίου και όχι η Χρυσή Αυγή.

Μεταξύ άλλων ο μάρτυρας ρωτήθηκε ποιες είναι οι γραμματικές του γνώσεις και πως γνωρίζει ότι η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής είναι ο ναζισμός και ο φασισμός, όπως είχε απαντήσει νωρίτερα σε ερώτηση δικηγόρου του ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια διατυπώθηκε το ερώτημα αν γνωρίζει ποια ειναι η ιδεολογία του ΚΚΕ, αν είναι ελεύθερη ή ολοκληρωτική, αν γνωρίζει πως προμηθεύονται όσοι συμμετέχουν σε ομάδες περιφρούρησης σε πορείες τα ξύλα που κρατούν.

Επίσης, ρωτήθηκε αν έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ, και αν γνωρίζει το σύνθημα “τσακίστε τους φασίστες”.

Τις περισσότερες από τις ερωτήσεις η πρόεδρος δεν τις επέτρεψε, ενώ έκανε και παρατηρήσεις στους συνηγόρους της υπεράσπισης να συνδέσουν τις ερωτήσεις τους με το κατηγορητήριο και τους εντολείς τους.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηών, με την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα Μιχάλη Ξυπόλητου. Στη συνέχεια αναμένεται να καταθέσει η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα Ρουπακιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.