Δίκη Χ.Α. – Ρουπακιάς σε αστυνομικό: «Είμαι δικός σας»

diki_xa_3_6_2016(Κείμενο: Ελευθερία Κόλλια, Το Βήμα, 3/6/2016)

Μετ´ εκπλήξεων, αναβίωσε το αιματηρό σκηνικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβριο του 2013, ο μάρτυρας κατηγορίας κ. Νίκος Ντάφος, αστυνομικός – οδηγός του περιπολικού που μετέφερε τον δράστη Γιώργο Ρουπακιά στο αστυνομικό τμήμα.

Στην έδρα της σύνθεσης που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ανέβηκε κατά λάθος το πρωί η σύνθεση που εξετάζει υπόθεση με βασικό πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Βλαστό. Επήλθε σύγχυση, με το εδώλιο να καταλαμβάνεται από κατηγορούμενους και των δυο υποθέσεων, κι αμέσως μετά ολιγόλεπτη διακοπή, έως ότου αποκατασταθεί η τάξη.

Η μαρτυρία

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, και παρουσία μόνον δυο εκ των 68 κατηγορουμένων, ο κ. Ντάφος κατέθεσε αυτά που είδε και άκουσε εκείνο το βράδυ, φθάνοντας στον τόπο της δολοφονίας αμέσως μετά το μαχαίρωμα του Φυσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά. Ο μάρτυς υπογράμμισε ότι είδε οκτώ αστυνομικούς, δυο ομάδες ΔΙΑΣ στο σημείο του μαχαιρώματος, ενώ περιέγραψε ένα «συνεργάσιμο» Ρουπακιά που ενημέρωνε κατά τη σύλληψή του την Αστυνομία ότι «είναι της Χρυσής Αυγής», «δικός τους».

Αναλυτικότερα :

«Μας ζήτησαν ενίσχυση, ως εκ τούτου συμπεράναμε ότι το επεισόδιο ήταν σοβαρό. Στο σήμα που λάβαμε, δώδεκα παρά, δεν υπήρχε διευκρίνιση ούτε για τον ακριβή αριθμό των εμπλεκομένων, ούτε για το τι ακριβώς συνέβαινε», σημείωσε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι είδε τον Φύσσα τραυματισμένο, στην αγκαλιά μιας γυναίκας και 3-4 άτομα γύρω του να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ σημείωσε ότι τη στιγμή της σύλληψής του ο Ρουπακιάς ήταν απολύτως συνεργάσιμος.

«Παραδέχθηκε την πράξη του. “Την έπεσαν σε κάποιο δικό μας”, μου είπε. “Είμαι της Χρυσής Αυγής. Είμαστε δικοί σας, αλλά μην το πείτε πουθενά», ανέφερε ο μάρτυς.

Ο μάρτυς τόνισε ότι υπήρχε μόνον ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ υποστήριξε ότι έγινε «εκτεταμένη έρευνα» εκείνο το βράδυ, με προσαγωγές, για τις οποίες ωστόσο δεν έχει ακριβή γνώση.

Ερωτώμενος σχετικά με τα περί εγκληματικής οργάνωσης (ειδικά για τα τάγματα εφόδου) από την πρόεδρο κυρία Μαρία Λεπενιώτη, ο κ. Ντάφος αναφέρθηκε σε προηγούμενη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε τζαμί, γνώση της οποίας είχε ο ίδιος υπηρεσιακά το 2012.

Η διάθεση του αναπληρωτή εισαγγελέα κ. Στέλιου Κωσταρέλου να εξετάσει βαθύτερα τον μάρτυρα για το συμβάν, προκάλεσε τη θυελλώδη αντίδραση συνηγόρων της υπεράσπισης και δη του κ. Μιχάλη Παπαδέλλη συνηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έκανε λόγο για «νέο στοιχείο» που ρίχνεται από τον μάρτυρα «ρηξικέλευθα», με συνέπεια να μην μπορεί να προστατευθεί.

One thought on “Δίκη Χ.Α. – Ρουπακιάς σε αστυνομικό: «Είμαι δικός σας»

  1. Pingback: Η Δίκη –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.