Αποφασισμένη να συνεχίσει η πρόεδρος [26/5/2016]

diki_x.a_bolariEUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ.

(Κείμενο: Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 27/5/2016)

Οι προσπάθειες των συνηγόρων της Χρυσής Αυγής να μπλοκάρουν την επανέναρξη της δίκης φαίνεται ότι πέφτουν στο κενό, αφού η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη φαίνεται αποφασισμένη για την πρόοδο της ακροαματικής διαδικασίας.

Χθες στην αίθουσα του Κορυδαλλού αποδέχτηκαν τον διορισμό τους και οι δύο από τους τέσσερις συνηγόρους που αποφάσισε να διορίσει η έδρα για τους κατηγορούμενους Ι. Αγγο και Γ. Σταμπέλο, οι οποίοι είχαν εμφανιστεί στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο.

Αυτό σημαίνει ότι τώρα και οι δύο έχουν από έναν συνήγορο και άρα η δίκη μπορεί να συνεχιστεί. Οι νέοι συνήγοροι λοιπόν ζήτησαν χρόνο προκειμένου να ενημερωθούν πάνω στη δικογραφία και το δικαστήριο διέκοψε για τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο, οι συνήγοροι της Χρυσής Αυγής προκειμένου να μπλοκάρουν τη διαδικασία έφτασαν σε σημείο να αμφισβητήσουν και τις άδειες που τελικά παρείχαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά στην πολιτική αγωγή και οι οποίες καλύπτουν βέβαια και την υπεράσπιση.

«Η συνέχιση των μεθοδεύσεων των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών για την παρέλκυση της δίκης, με διάφορες προφάσεις και προσχήματα, αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά τον υποκριτικό χαρακτήρα των παλαιότερων δηλώσεών τους περί της δήθεν διακαούς επιθυμίας και απαίτησής τους για την επιτάχυνσή της, ώστε να αναδειχτεί η αλήθεια», τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.