“Βάστα Ρόμελ”: η μάχη της Χρυσής Αυγής για να μην ξεκινήσει η δίκη

xrysi_avgi_diki_2

Τα χρόνια της κατοχής, η κραυγή κάθε καθώς πρέπει μαυραγορίτη ήταν το “Βάστα Ρόμελ”: ο Ρόμελ ήταν γερμανός στρατηγός στο μέτωπο της Βορείου Αφρικής. Κάθε μέρα που άντεχε η γερμανική στρατιά του στρατάρχη Ρόμελ ήταν πολύτιμη για να αβγατίσουν λίγο ακόμα τα κέρδη των οικονομικών δοσίλογων στις μεγάλες πόλεις της κατεχόμενης Ελλάδας (μια σκηνή που τόσο γλαφυρά έχει περιγράψει σε χρονογράφημά του ο Δημήτρης Ψαθάς).

Η σημερινή επανεκκίνηση της δίκης της Χρυσής Αυγής προσέφερε την απόδειξη ότι το “Βάστα Ρόμελ” αποτελεί και σήμερα την “πολεμική” κραυγή των σύγχρονων απογόνων των ταγματασφαλιτών. Οι δικηγόροι της Χρυσής Αυγής – και αναφερόμαστε ιδιαίτερα εδώ στους συνηγόρους των ηγετικών στελεχών της – επιχείρησαν να μπλοκάρουν το ξεκίνημα της δίκης, με έωλες δηλώσεις αμφισβήτησης των αδειών που χορήγησαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιά.

Θα περίμενε κανείς ότι οι “δηλώσεις αθωότητας” στις οποίες προέβησαν οι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες στην έναρξη της δίκης θα επέτασσαν την αξίωσή τους για ταχεία διεξαγωγή της υπόθεσης ώστε “να λάμψει η αθωότητα” και “να καταρρεύσει η σκευωρία”. Τουναντίον, οι χρυσαυγίτες κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, χρησιμοποιώντας κάθε απίθανο πρόσχημα, για να καθυστερήσουν τη δίκη. Φτάσανε να κατηγορήσουν τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής για το γεγονός ότι ζήτησαν και έλαβαν άδειες, “εξαπατώντας” τους Συλλόγους, ή ότι δεν ειδοποίησαν τους υπερασπιστές, όταν είναι γνωστό ότι το δικαστήριο διέκοψε την δικάσιμο της 20/5/2016 για σήμερα, ώστε να προσέλθουν οι απόντες συνήγοροι…

Επί της ουσίας, το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις της υπεράσπισης και διόρισε συνηγόρους από τους πίνακες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είχε προηγηθεί απόπειρα της Προέδρου να συνεχίσει η διαδικασία με διορισμό δικηγόρων από τους παριστάμενους υπερασπιστές, οι οποίοι και αρνήθηκαν άπαντες. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι συνήγοροι των βουλευτών αρνήθηκαν τον διορισμό με το επιχείρημα ότι η υπεράσπιση των βουλευτών έρχεται σε σύγκρουση με την υπεράσπιση των μελών της οργάνωσης Άγγου και Σταμπέλου. Οι άντρες της “ασφάλειας” της Νίκαιας είναι καλοί για κλάκα, φιγούρα, ξύλο, άντε και καμιά δολοφονία. Όταν όμως έρχεται η ώρα της λογοδοσίας, ο “Αρχηγός” δεν διστάζει να παρατήσει στο έλεος τους “συναγωνιστές” του.

Αναλυτικό ρεπορτάζ της σημερινής δικασίμου υπάρχει εδώ (και εδώ). Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο 26/5/2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.