Θέατρο Εμπρός, Παρασκευή 13/5, 4:30μμ, συζήτηση με θέμα: “Λαμπράκης – Φύσσας: Φασιστικές δολοφονίες, τότε και τώρα”

afpt_2016_poster_final_web_2

Στα πλαίσια του 4ου Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών του Θεάτρου Εμπρός, την Παρασκευή 13 Μαΐου (16:30-19:00), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-θεματική συζήτηση με θέμα “Λαμπράκης-Φύσσας: Φασιστικές δολοφονίες, τότε και τώρα”.

“Με αφορμή τη δίκη της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να ξεκινήσει εκ νέου στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού, συζητάμε την ιστορία των φασιστικών δολοφονιών στην Ελλάδα. Πριν από 50 χρόνια ξεκινούσε στη Θεσσαλονίκη η δίκη των παρακρατικών δολοφόνων του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη. Τι έχει να μας διδάξει εκείνη η δίκη για το σήμερα και για την τύχη των νεοναζί φονιάδων του Παύλου Φύσσα; Ποιός ο ρόλος του κράτους και των μηχανισμών του στις φασιστικές δολοφονίες και στη “διαλεύκανσή” τους; Τι ρόλο μπορεί να παίξει η τέχνη; Στο φετινό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, ανοίγουμε τη συζήτηση.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν:

  • Χρύσα Παπαδοπούλου, δικηγόρος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα,
  • Σεραφείμ Σεφεριάδης, Αναπλ. Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου,
  • Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων.
  • Συντονιστής: Κυριάκος Μπάνος.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook, εδώ. Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ.

One thought on “Θέατρο Εμπρός, Παρασκευή 13/5, 4:30μμ, συζήτηση με θέμα: “Λαμπράκης – Φύσσας: Φασιστικές δολοφονίες, τότε και τώρα”

  1. Pingback: Σεραφείμ Σεφεριάδης: “Το αντιφασιστικό κίνημα προϋπόθεση για την καταδίκη των φασιστών” – Lefteria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.