Όλο το τάγμα Νίκαιας στα επεισόδια στον Πειραιά: Ο εκπαιδευτής του Ρουπακιά Γ. Τσακανίκας με τον Μιχαλολιάκο (νέες φωτογραφίες)

mixaloliakos_tsakas“Και τώρα; Τι θα πω στον κύριο Γιάννη;”

Η ανακοίνωση συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στο κέντρο του Πειραιά στις 8/4/2016 και η επανεμφάνιση του τάγματος εφόδου ήταν μια επιλογή της ηγεσίας της οργάνωσης, που ανταποκρίνεται στην ευκαιρία που της ανοίγει η προσφυγική κρίση. Ήταν ωστόσο και μια κίνηση εξαναγκασμένη.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η Χρυσή Αυγή πιέζεται από “δεξιά” και “αριστερά” της. Κι ενώ οι πιέσεις από “αριστερά” έχουν πάρει τη μερίδα του λέοντος της δημοσιότητας (κόμμα Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου), δεν έχει ισχύσει το ίδιο για το μόρφωμα ΛΕΠΕΝ του Ρήγα που κάλεσε πρώτο σε συγκέντρωση την Κυριακή 10/4/2016 εναντίον των προσφύγων που βρίσκονται στο λιμάνι. Ο Μιχαλολιάκος είναι ήδη υπό πίεση ότι έχει “νερώσει” πολύ το κρασί του μετά την εκκίνηση της ποινικής δίωξης: η ανακοίνωση συγκέντρωσης στον Πειραιά, δύο μέρες πριν την ομάδα Ρήγα, ήταν μια κίνηση για να φυλάξει τα νώτα της Χρυσής Αυγής, αλλά και ένα κοκκαλάκι στους “σκληρούς” της ναζιστικής συμμορίας που ζητάνε να ξαναβγούν τα τάγματα εφόδου στο δρόμο.

Όμως, τέτοιου τύπου κινήσεις έχουν κινδύνους και η συγκέντρωση της 8/4/2016 το απέδειξε περίτρανα. Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι αυτό: ο μηχανισμός που διαθέτει ο Λαγός ως “ασφάλεια” της οργάνωσης δεν είναι άλλος από τους υπόδικους για τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, με σημαντικότερη υπόθεση βέβαια τη δολοφονία Φύσσα. Έχουμε ήδη αναφερθεί στη συμμετοχή των κατηγορούμενων Καζαντζόγλου και Χρυσαφίτη στη συγκέντρωση του Πειραιά και στα επεισόδια.

Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά είχε ο εκπαιδευτής του τάγματος της Νίκαιας και υπόδικος για τη δολοφονία Φύσσα και την εγκληματική οργάνωση Γεώργιος Τσακανίκας.

Στην πρώτη φωτογραφία ο Τσακανίκας εικονίζεται με σκισμένη μπλούζα μαζί με τον Λαγό (μέσα σε κόκκινο κύκλο).

tsakas_lagosΣτις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει το Vice διακρίνεται ένας από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων με σκισμένη τη μπλούζα του. Πρόκειται για τον ίδιο τον Τσακανίκα (στην κάτω φωτογραφία αριστερά).

tsakanikas_peiraias_tattooΗ ταυτοποίηση του Τσακανίκα γίνεται και από το τατουάζ που έχει στον δεξιό του ώμο, το οποίο φαίνεται και σε πολλές άλλες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο (στην ακόλουθη φωτογραφία από δημοσίευμα του Έθνους είναι ο πρώτος από δεξιά και διακρίνεται το ίδιο ακτινωτό τατουάζ με αυτό της πάνω φωτογραφίας).

tsakanikas_tattooΟ Τσακανίκας δεν αντιστάθηκε μάλιστα στον πειρασμό να συμμετάσχει στην υποδοχή του Αρχηγού της ΧΑ, όταν αυτός προσήλθε στον χώρο της (δήθεν ακομμάτιστης) συγκέντρωσης.

mixaloliakos_tsakasΟ Τσακανίκας απέτυχε να είναι προσεκτικός στη συμμετοχή του στην εκδήλωση της ΧΑ, όπως είχε αποτύχει να κρατήσει το στόμα του κλειστό στις τηλεφωνικές του συνομιλίες, όσον αφορά τους ξυλοδαρμούς στον Μελιγαλά. Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό της συνομιλίας του με τον σωματοφύλακα του Αρχηγού Δεβελέκο, όπου ο Τσακανίκας “καίει” Γερμενή, Λαγό και Κασιδιάρη, περιγράφοντας το ξυλοκόπημα του πρώην μέλους της ΧΑ Αστέριου Χάμου:

[Διαβάστε όλο το σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής, εδώ].

Για άλλη μια φορά, ο υπεύθυνος ιδεολογικού και εκπαίδευσης της Νίκαιας εξέθεσε τον Λαγό (“τον κύριο Γιάννη”) που τον εμπιστεύτηκε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι, μετά τις ταυτοποιήσεις των υπόδικων για τη δολοφονία Φύσσα στα επεισόδια στον Πειραιά αλλά και σε πλήθος άλλων δράσεων της ΧΑ, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής επιβαρύνεται – και ποινικά – με την συνεχιζόμενη κάλυψη που προσφέρει στους φυσικούς αυτουργούς των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, με τους οποίους υποτίθεται δεν έχει “καμία σχέση”.

———————————

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.