Παρών και ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

xouliarasΣύμφωνα με τον ιστότοπο Evia Top, ο εικονιζόμενος σε κόκκινο κύκλο στη φωτογραφία (που ανέβασε η Χρυσή Αυγή στο σάιτ της) είναι ο Λάμπρος Χουλιάρας, πρώην αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας και πλέον εν αποστρατεία.

Αυτό που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι σε δημοσίευμα του τοπικού τύπου στις 12/4/2014, η προαγωγή του Χουλιάρα στη διοίκηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας προβαλλόταν λίγο πολύ ως “αντίδοτο” στις προϋπαρχουσες διασυνδέσεις αντρών της ΕΛΑΣ και Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι μετά τη δολοφονία Φύσσα και την εκκίνηση της ποινικής δίωξης για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μεταξύ άλλων ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας Ευάγγελος Φλεβάρης και ο Διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας Παρασκευάς Γάτος, εξαιτίας της σκανδαλώδους ανοχής που επεδείκνυαν στη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ανέφερε συγκεκριμένα το Eviazoom:

“Ο Ευβοιώτης Λάμπρος Χουλιαράς στο τιμόνι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί για πολλούς, στις προηγούμενες τοποθετήσεις – κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ, λόγω των μεγάλων επιτυχιών του και των υποθέσεων που είχε εξιχνιάσει στην Εύβοια.

Το όνομα του, συζητήθηκε όσο τίποτε άλλο στις φετινές τοποθετήσεις της ΕΛ.ΑΣ, για την θέση του Αστυνομικού Διεθυντή Εύβοιας και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να αναλάβει τον Νομό, σε μία δύσκολη καμπή, μετά τις διαθεσιμότητες των αστυνομικών και την γνωστή ιστορία με την Χρυσή Αυγή.

xouliaras_2Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, ο Λάμπρος Χουλιαράς μετακινήθηκε από την Δ΄Αστυνομική Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής, που ήταν αστυνομικός διευθυντής, στην περιφερειακή Αστυνομική Διευθυνση Στερεάς Ελλάδας, ως Αστυνομικός Διευθυντής τάξης Εύβοιας.

Επίσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, μετακινήθηκε ο Υποδιευθυντής του Αστυνομικού τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα, Ευάγγελος Λεμπιδάκης, ως βοηθός του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Εύβοιας, κ. Χουλιάρα”.

Μέχρις στιγμής δεν έχει υπάρξει διάψευση του δημοσιεύματος.

Θυμίζουμε εδώ ότι στην έρευνα του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30 Οκτωβρίου 2013, θεωρήθηκε ότι: “δεν διαπιστώνονται συγκροτημένες ομάδες εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται έναντι αλλήλων, ως ενιαία μονάδα. Δεν συγκροτούνται “πυρήνες” ή (αδιαφανείς) “φράξιες” ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, που στο σύνολό της αποτελεί πυλώνα της δημοκρατικής τάξης”.

Διαβάστε το κείμενο της Πολιτικής Αγωγής για το πόρισμα της ΕΛΑΣ εδώ: Η απάτη της έρευνας Δένδια για τη διασύνδεση ΕΛΑΣ-νεοναζί.

One thought on “Παρών και ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας στο συνέδριο της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

  1. Pingback: Εγκαταλείπουν τη Χρυσή Αυγή για το ΠΑΤΡΙΕ του Συναδινού: έφυγε και ο Χουλιαράς, μετά τον Μίχο (video) | Liberation popular

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.