Για τον ιστότοπο jailgoldendawn.com και την πολιτική αγωγή

dikigoroi_kata_xa_2Από την αρχή της δημιουργίας της πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος και του ιστότοπου jailgoldendawn.com, θέσαμε σαν στόχο να πετύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατη δημοσιότητα αναφορικά με την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στα δυόμισυ χρόνια που πέρασαν από τον Οκτώβρη του 2013, έχουμε σήμερα δημιουργήσει μια συστηματική και αξιόπιστη δεξαμενή δεδομένων, που βασίζεται:

α. στη δικαστική διερεύνηση τόσο της υπόθεσης της “εγκληματικής οργάνωσης” όσο και χωριστών υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής,

β. στη δημοσιογραφική έρευνα, που σε πολλές περιπτώσεις γίνεται από ερευνητικές ομάδες με πολύχρονη ενασχόληση με το θέμα της ναζιστικής βίας της Χρυσής Αυγής,

γ. στις εργασίες και έρευνες της δικής μας ομάδας, με διαρκή προσπάθεια να αξιοποιούμε το ήδη υπάρχον υλικό και να τεκμηριώνουμε περαιτέρω τη δράση όσων θέλουν να αντιπαλέψουν τη φασιστική απειλή, είτε ως ατομα είτε ως συλλογικότητες.

Ως αποτέλεσμα – και – αυτής της προσπάθειας, η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είναι σήμερα αδύνατο να αμφισβητηθεί. Είναι μάλιστα για μας σημαντικό όλο αυτό το υλικό να είναι συγκεντρωμένο σε έναν ιστότοπο, να είναι εύκολα προσβάσιμο και ευανάγνωστο, να μην κινδυνεύει να εξαφανιστεί (λόγω πχ αλλαγών σε μητρικές σελίδες, εξ ου και η επιλογή μας να αναδημοσιεύουμε τα σχετικά κείμενα) και να ανανεώνεται διαρκώς με καινούργια στοιχεία.

Γνωρίζαμε βέβαια εξαρχής ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα περάσει απαρατήρητη από τους θιγόμενους απ’ αυτή και ότι θα υπάρξουν απόπειρες φίμωσης, κάτι το οποίο επαληθεύτηκε. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

α. την προσπάθεια να περιοριστεί ο λόγος των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, με “εκκλήσεις” συνηγόρων υπεράσπισης εντός της αίθουσας να “πάψουν οι εμπρηστικές δημόσιες παρεμβάσεις”.

β. την στοχοποίηση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής με αφορμή το επεισόδιο με τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στην 4η δικάσιμο (15/5/2015), και συγκεκριμένα τη δήλωση δικηγόρων της υπεράσπισης σε “ΜΜΕ” περί “οργάνωσης του επεισοδίου από δικηγόρους της πολιτικής αγωγής”. Μάλιστα, δημοσιοποιήθηκε δήθεν πρόθεση συνηγόρων υπεράσπισης να προσφύγουν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου με αφορμή τον συγκεκριμένο ψευδή ισχυρισμό. Κατόπιν εξωδίκου που επιδόθηκε στους δηλώσαντες τα παραπάνω, η προσφυγή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε.

γ. την αναφορά της συνηγόρου υπεράσπισης του Ευστ. Μπούκουρα Βασιλικής Πανταζή κατά του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ για άλλη δήθεν αιτία. Η αναφορά (που υπάρχει εδώ) αρχειοθετήθηκε τελικά από τον Πρόεδρο του ΔΣΑ ως ουσία αβάσιμη (το απαντητικό υπόμνημα υπάρχει εδώ και η πράξη αρχειοθέτησης και η πρόταση του Εισηγητή εδώ).

δ. τις πολλαπλές ηλεκτρονικές επιθέσεις σε βάρος της ιστοσελίδας jailgoldendawn.com, που κάποιες φορές είχαν ως αποτέλεσμα το “πέσιμο” της σελίδας, καθώς η θωράκισή της απαιτεί οικονομικούς πόρους που η πρωτοβουλία μας δεν διαθέτει.

ε. την προσφάτως επιδοθείσα στον διαχειριστή της ιστοσελίδας jailgoldendawn.com αγωγή αποζημίωσης του εκδότη του Defencenet Γιώργου Φραγκούλη για το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ για αναδημοσίευση άρθρου της εφημερίδας Έθνος (το αληθές του οποίου επιβεβαιώνεται από το κείμενο της ίδιας της αγωγής).

Για κάποια από τα παραπάνω, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστεί να σας ενοχλήσουμε ξανά στο μέλλον. Προς το παρόν, αυτό που χρειάζεται είναι η ενημέρωση των αναγνωστών μας και η δημοσιοποίηση των ζητημάτων στα οποία αναφερθήκαμε. Η έκκληση για οικονομική ενίσχυση είναι ούτως ή άλλως μονίμως αναρτημένη στη σελίδα μας και η ανταπόκρισή σας αποτελεί τη μόνη εγγύηση ότι ο ιστότοπος θα εξακολουθήσει να είναι ανοιχτός και η πολιτική αγωγή θα μπορεί να επιτελέσει το έργο της, μέσα στη δικαστική αίθουσα, αλλά και έξω από αυτήν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνει από το να φέρουμε σε πέρας τον στόχο που έχουμε εξαρχής βάλει, δηλαδή την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα των εγκλημάτων ναζιστικής/ρατσιστικής βίας και τη φυλάκιση των φυσικών και ηθικών αυτουργών τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.