Κ. Παπαδάκης: Έχουν να αποκαλυφθούν πολλά στη δίκη της Χρυσής Αυγής

papadakis(Κείμενο: Στο Κόκκινο, 19/3/2016)

Στην αποφυλάκιση του Ρουπακιά, στην εξέλιξη της δίκης των στελεχών της «Χρυσής Αυγής», αλλά και στο κίνημα συμπαράστασης στους πρόσφυγες (στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη) αναφέρθηκε μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Διονύση Ελευθεράτο ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στην προαναφερθείσα δίκη.

Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι η αποφυλάκιση του «χρυσαυγίτη» που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα εκ των πραγμάτων αναδεικνύει το ζήτημα των διαδοχικών καθυστερήσεων, αρχής γενομένης από την καθυστερημένη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον της οργάνωσης, η οποία ασκούσε ολοφάνερη εγκληματική δράση. Σχολίασε ακόμη δυσμενώς την επιλογή των φυλακών Κορυδαλλού ως τόπου διεξαγωγής της δίκης, αλλά και την εμμονή του υπουργείου Δικαιοσύνης σε αυτήν.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής τόνισε, πάντως, ότι αυτό καθ’ αυτό το όριο προφυλάκισης των 18 μηνών αποτελεί νομική κατάκτηση που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. «Δεν αλλάζουμε γνώμη αναλόγως του πού καθόμαστε κάθε φορά στο δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδάκης προέβλεψε ότι η δίκη θα διαρκέσει πολύ, συν τοις άλλοις επειδή υπάρχουν πολλά σημεία και συμβάντα που πρέπει να φωτιστούν. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι θα καταδειχθεί η όλη επιχείρηση συγκάλυψης και προστασίας της «Χρυσής Αυγής».

Με αφορμή την ημέρα Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες που διοργανώνεται την Κυριακή 20 Μαρτίου στο Χολαργό και στην οποία ο ίδιος είναι συντονιστής μιας εκ των συζητήσεων,  ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε ότι αποκτά μεγάλη βαρύτητα το κίνημα συμπαράστασης και αντίθεσης στην «Ευρώπη – φρούριο», στην Ευρώπη της ξενοφοβίας και των κλειστών συνόρων. Ένα κίνημα που, όπως σημείωσε, αναπτύσσεται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και σε εκείνες του Βίζεγκραντ, αλλά και της Αυστρίας.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ ή εναλλακτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.