Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Λέσβου την Τετάρτη 16/3: “Ο φασισμός στο εδώλιο”

elme_lesvou[Αναδημοσιεύουμε πρόσκληση για ανοιχτή εκδήλωση που οργανώνει η ΕΛΜΕ Λέσβου, εν όψει των αντιρατσιστικών εκδηλώσεων της 19 Μάρτη, με θέμα τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ομιλητή τον δικηγόρο πολιτικής αγωγής Κώστα Παπαδάκη.]

“Για πολύ καιρό κυβερνήσεις, αστυνομία, δικαιοσύνη, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, ανέχτηκαν κραυγαλέα ή και ενίσχυσαν τη δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, μέχρι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η επικείμενη αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, λόγω παρέλευσης του 18μηνου, και η προκλητική καθυστέρηση στη διεκπεραίωση της δίκης υπονομεύει την προοπτική να λογοδοτήσει ουσιαστικά η ναζιστική συμμορία για τα εγκλήματά της. Ο Κ. Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη, μάς εξηγεί τα δεδομένα αυτά και ισχυρίζεται πως μόνο το οργανωμένο αντιφασιστικό κίνημα αποτελεί εχέγγυο για να τιμωρηθούν οι εγκληματικές πράξεις της ΧΑ και να νικηθεί ο ρατσισμός και ο φασισμός που αυτή εκφράζει.

Σας περιμένουμε όλους κ όλες στην αίθουσα τελετών των κεντρικών λυκείων, την Τετάρτη στις 19.00 για να συζητήσουμε τις προοπτικές της πολύκροτης αυτής δίκης αλλά κ του αντιφασιστικού αγώνα εκτός δικαστικών αιθουσών για να μην σηκώσει ποτέ ξανά κεφάλι ο φασισμός σε τούτο τον τόπο.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.