Λουδοβίκος Μιχαλολιάκος: “Θα πάψω να είμαι αρχηγός της Χρυσής Αυγής μόνον όταν πεθάνω!”

mixaloliakos_areiosΛουδοβίκος Μιχαλολιάκος, ο “Αρχηγός” των Αρείων

Υπάρχουν κάποιοι αφελείς που αναφέρονται στη Χρυσή Αυγή σαν να ήταν αυτή “νόμιμο πολιτικό κόμμα”. Το καλύτερο μάλιστα ανέκδοτο που ακούγεται, τώρα που κοντοζυγώνει και το “Συνέδριο” της ναζιστικής οργάνωσης, είναι “αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας”, “αν θα πάρει ο Κασιδιάρης την πλειοψηφία” και άλλα τέτοια γουστόζικα. Λοιπόν, για να εξηγούμαστε:

Ο Μιχαλολιάκος έχει στη Χρυσή Αυγή τον τίτλο του “Αρχηγού”. Στη ναζιστική κοσμοθεωρία των χρυσαυγιτών, είναι η μετενσάρκωση του Χίτλερ και η υπακοή στις εντολές του έχει θρησκευτικό χαρακτήρα.

Βέβαια, ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος, μόλις η δικαστική δίωξη τον περικύκλωσε, δεν δίστασε να αποκηρύξει τόσο τον “εθνικοσοσιαλισμό” όσο και την απόλυτη εξουσία του. Πώς εξηγείται όμως τότε η αδιάκοπη “προεδρία” του;

Ας χρησιμοποιήσουμε λοιπόν εδώ τα δικά του λόγια. Σε γραπτό υπόμνημά του στις δικαστικές αρχές, ο Μιχαλολιάκος έχει έτοιμη την εξήγηση. Γράφει χαρακτηριστικά σε πρώτο ενικό:

“Θεωρώ περιττό να υπενθυμίσω το σε όλους γνωστό, ότι κατά τα διδάγματα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, μόνο το βιολογικό τέλος πολλών ηγετών σημαίνει και το τέλος της κομματικής τους ηγεσίας. Είναι απολύτως λογικό και θεμιτό, άνθρωποι που εμφορούνται από τις ίδιες αρχές και αξίες με εμένα και επικοινωνούν τις ίδιες πολιτικές απόψεις να τρέφουν εκτίμηση και σεβασμό στο πρόσωπο του επικεφαλής του σχηματισμού, όταν μάλιστα αυτός είναι και ο ιδρυτής του”.

mix_ypomnΟ Μιχαλολιάκος σε εξομολογητικό τόνο αποκαλύπτει ότι το τέλος της κομματικής του ηγεσίας θα είναι στο νεκροκρέβατο (η φωτογραφία είναι αλιευμένη από το twitter).

Έτσι εξηγούνται όλα! Τι χρειάζονται λοιπόν τα συνέδρια και οι ψηφοφορίες; Ο Μιχαλολιάκος θα πάψει να είναι Αρχηγός (ή Νονός, αν το θέλετε έτσι…) της συμμορίας μονον όταν πεθάνει! Και μην τυχόν βρεθεί κανένας προβοκάτορας και ρωτήσει ποιός θα αναλάβει στη συνέχεια τις τύχες του “κινήματος”. Μα φυσικά, ο γόνος του θρόνου του βασιλικού οίκου των Μιχαλολιάκων! Θέλει και ρώτημα;

ouraniaΔιαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.