Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Συναδινός: “Δεν ήταν δικά μου λόγια – παρέπεμπα σε λόγια άλλων”

synadinosΟ κλητήρας της Ευρωβουλής παραλαμβάνει τον χρυσαυγίτη στρατηγό για τα περαιτέρω…

Το ρεζιλίκι της χτεσινής αποβολής του Συναδινού από τον γερμανό πρόεδρο του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Σουλτς δεν ήταν αρκετό για τον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή. Σε σημερινή του δήλωση, ο Συναδινός ισχυρίζεται ότι οι ρατσιστικές χυδαιότητες για τους Τούρκους δεν ήταν δικά του λόγια, αλλά “ήταν παραπομπή σε λόγια άλλων” (κάποιων υποτιθέμενων… “οθωμανών λόγιων”).

Βέβαια, η ίδια η Χρυσή Αυγή, στη χτεσινή της ανάρτηση, έχει φροντίσει να υπονομεύσει τη σημερινή επανορθωτική δήλωση του Συναδινού, αφού έγραψε ρητά: “Στρατηγός Συναδινός: “Οι Τούρκοι είναι βάρβαροι και σκυλιά””. Ιδού και η απόδειξη:

synadinos_skyliaΚατά τα λοιπά, ο Συναδινός ισχυρίζεται ότι ο Σουλτς παρέβη τον… κανονισμό. Αλλά ακόμα και αυτός ο ψοφοδεής – και καθαρά αμυντικός – ισχυρισμός δεν αντέχει ούτε σε μια απλή ανάγνωση του Κανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου, και συγκεκριμένα του άρθρου 165, το οποίο αναφέρει:

“1. Ο Πρόεδρος ανακαλεί στην τάξη κάθε βουλευτή που παρεμποδίζει την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης ή του οποίου η συμπεριφορά δεν είναι συμβατή με τις συναφείς διατάξεις του άρθρου 11.

2. Σε περίπτωση υποτροπής, ο Πρόεδρος ανακαλεί και πάλι το βουλευτή στην τάξη, με σχετική εγγραφή στα Συνοπτικά Πρακτικά.

3. Αν η διατάραξη συνεχισθεί, ή σημειωθεί νέα υποτροπή, ο Πρόεδρος μπορεί να αφαιρέσει τον λόγο από τον βουλευτή ή να τον αποβάλει από την αίθουσα μέχρι το τέλος της συνεδρίασης. Σε εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις, ο Πρόεδρος μπορεί να εφαρμόσει πάραυτα και χωρίς δεύτερη ανάκληση στην τάξη το μέτρο της αποβολής από την αίθουσα. Ο Γενικός Γραμματέας μεριμνά αμελλητί για την εκτέλεση των εν λόγω πειθαρχικών μέτρων, επικουρούμενος από τους κλητήρες και, εφόσον απαιτείται, από το προσωπικό ασφαλείας του Κοινοβουλίου…”.

Τη δεκαετία του ’60, ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, μετά την απόφασή του να λογοκρίνει το 1959 το αριστοφανικό έργο “Όρνιθες” από το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, εικονιζόταν πάντοτε στις γελοιογραφίες της εποχής με μία παρακείμενη κότα.

Ο Συναδινός μπορεί να κέρδισε χτες τα πέντε λεπτά χρυσαυγίτικης δημοσιότητας με την αναφορά του σε “άγρια σκυλιά”. Μετά όμως τις σημερινές του δηλώσεις, το μόνο που μένει να διευκρινιστεί είναι αν στις γελοιογραφίες του μέλλοντος θα τον συνοδεύει μία κότα ή απλώς ένα γατάκι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.