«Συμπαραστάτης» του Φίρερ

bulukosΟ κ. Μπουλούκος προτίθεται να αφήσει για λίγο τα καθήκοντα του ευαίσθητου πόστου που έχει αναλάβει, προκειμένου να υποστηρίξει στο δικαστήριο τον Αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης.

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 3/3/2016)

Tις τελευταίες μέρες έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των προσώπων που προτείνει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος να καταθέσουν στη μεγάλη δίκη ως μάρτυρες υπεράσπισής του.

Και βέβαια δεν προκαλεί έκπληξη το πλήθος των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης που σπεύδουν να «υπερασπιστούν» τον Αρχηγό τους, όπως ο στενός του συνεργάτης, Ιωάννης Βουλδής, ή ο Αρης Σπίνος, υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Ακρόπολη», η οποία ανήκει στον υπόδικο, πλέον, για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών, Π. Μαυρίκο.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα ονόματα των γνωστών χρυσαυγιτών βρίσκεται και αυτό του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γιώργου Μπουλούκου.

Οπως φαίνεται λοιπόν ο κ. Μπουλούκος προτίθεται να αφήσει για λίγο τα καθήκοντα του ευαίσθητου πόστου που έχει αναλάβει, προκειμένου να υποστηρίξει στο δικαστήριο τον Αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία βαρύνεται με πλήθος εγκληματικών επιθέσεων εναντίον πολιτικών της αντιπάλων και μεταναστών και κατηγορείται για δύο δολοφονίες.

Και είναι προφανές ότι ο συνήγορος του Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας, ως έμπειρος ποινικολόγος, θα έχει φροντίσει να αποσπάσει τη συναίνεση του κ. Μπουλούκου προτού εντάξει το όνομά του στη σχετική λίστα των μαρτύρων υπεράσπισης.

Φίλοι από παλιά

Ο δικηγόρος Γ. Μπουλούκος ήταν η επιλογή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και εξελέγη τελικά τον Μάιο του 2015 έπειτα από σειρά άκαρπων συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δεν στηρίχτηκε όμως μόνο από την παράταξη Τατούλη. Στηρίχτηκε και από τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ο περιφερειακός σύμβουλος της οργάνωσης, Δημήτρης Δολτσινιάδης, είχε δηλώσει τότε ότι ψηφίζει «έναν εκλεκτό Πελοποννήσιο», σπεύδοντας να διευκρινίσει γι’ αυτόν ότι «ουδεμία σχέση έχει με τη Χρυσή Αυγή».

Ο Γ. Μπουλούκος ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές του 2007, στην Περιφέρεια της Β’ Αθηνών. Παράλληλα είναι γνωστός και από τη συνδικαλιστική του δράση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όπου σήμερα κατέχει θέση αντιπροέδρου. Πρωτοστατούσε μάλιστα και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις του Συλλόγου.

Είναι γνωστός όμως και από την ιδιότητά του ως συνηγόρου υπεράσπισης σε υπόθεση επίθεσης με μαχαίρι εναντίον Νιγηριανού μετανάστη το 2009 στον Αγ. Παντελεήμονα. Ο κατηγορούμενος και εντολέας του κ. Μπουλούκου δεν είναι άλλος από τον δημοσιογράφο Γιώργο Φράγκο, αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Εμπρός», η οποία αποτελεί έντυπο όργανο της Χρυσής Αυγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.