Δήλωση συνηγόρων πολιτικής αγωγής οικογένειας Φύσσα

oikogeneia_fyssaΑναδημοσιεύουμε δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, που έχει ως εξής:

“Η δεδομένη, μετά την παρέλευση 30 μηνών, αντικατάσταση της προσωρινής κρατησης, του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γεώργιου Ρουπακιά, θέτει προ των ευθύνων τους τους φορείς του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, όπως και ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης συνομολόγησε. Συνεπώς, η προκηρυχθείσα από τα αρμόδια συλλογικά μας όργανα αποχή που διαρκεί από τις 12 Ιανουαρίου έως σήμερα, και η οποία αποτελεί το μόνο μέσο διεκδικησης των δικαιωματων μας, ουδεμία επιρροή άσκησε στην έξοδο του κατηγορούμενου από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Το ίδιο συλλογικό όργανο,  ο Δικηγορικος Συλλογος Αθηνών, με ψήφισμά του την 24.09.2013 είχε καλέσει την ελληνική πολιτεία να δράσει άμεσα κατά της ναζιστικής απειλής.

Για τον λόγο αυτό και εν όψει του ότι η δίκη κατά της Χρυσής Αυγής είναι μία υπόθεση μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος, με βάση το Ν. 4022/11, ζητησαμε – και με βαση το πλαισιο χορηγησης αδειων στο οποιο αναφέρεται ρητά η λήξη του ανώτατου ορίου προσωρινής κρατησης – να χορηγηθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τους υπόλοιπους συλλόγους, άδεια ωστε να συνεχιστεί η δίκη άμεσα.

Περαιτερω ζητούμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Δικαιοσύνης και Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης Εφετείου Αθηνών), ούτως ώστε να είναι εφικτή η διεξαγωγή της δίκης σε καθημερινη βαση ωστε  να ολοκληρωθεί η διαδικασία το συντομότερο δυνατό. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση στην εξέλιξη αυτής της δίκης, παρά τις προσπάθειες της έδρας του Δικαστηρίου (αλλαγή αίθουσας διεξαγωγής, αποκλειστική απασχόληση μελών δικαστηρίου κλπ), θα έχει όνομα και επώνυμο.”

Αθήνα, 23/2/2016,
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα.

[Για περαιτέρω πληροφορίες και επικοινωνία: 6977714234 (Ελευθερία Τομπατζόγλου), 6972713657 (Χρυσούλα Παπαδοπούλου).]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.