To τάγμα Ρουπακιά στο Σχιστό

xaidi_sxistoΟ Ρομπέρτο Χαϊδί συνόδευε τον Μπαρμπαρούση κατά την έφοδο στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 15/2/2016)

Γράφαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ρατσιστική συγκέντρωση κατά του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό δεν διοργανώθηκε από κατοίκους της περιοχής, όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί, αλλά από την ίδια τη Χρυσή Αυγή, η οποία φόρεσε και πάλι τον μανδύα υποτιθέμενων «επιτροπών κατοίκων».

Η ολιγάριθμη αυτή συγκέντρωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί φανερώνει την αποτυχία της ναζιστικής οργάνωσης να βρει ερείσματα στην τοπική κοινωνία, αλλά και γιατί παρευρέθηκαν εκεί τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης μαζί με γνωστά μέλη των ταγμάτων εφόδου.

antwninisΣτον κύκλο ο Ιάκωβος Αντωνίνης πίσω από τους 3 κατηγορούμενους για τη δολοφονία Φύσσα και δίπλα ο ίδιος κατά την ομιλία του στο Σχιστό.

Οπως δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.», ως «αγανακτισμένοι κάτοικοι» επιχειρήθηκε να εμφανιστούν ακόμα και υπόδικοι για τις τρεις βασικές υποθέσεις που συνεκδικάζονται στη μεγάλη δίκη. Τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (17/9/2013), τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (12/9/2013) και τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (12/06/2012).

Και μπορεί ο Αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος να απουσίαζε από τη συγκέντρωση, όμως πρωτοστατούσε σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της οργάνωσης με προεξάρχοντες τους Κασιδιάρη, Χρ. Παππά, Λαγό, Παναγιώταρο, Γερμενή και άλλα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ εκεί ήταν και δύο πυρηνάρχες της Περιφέρειας Πειραιά, ο Σωτήρης Δεβελέκος της Τ.Ο. Πειραιά και ο Περικλής Μουλιανάκης της Τ.Ο. Περάματος. Ο δεύτερος μάλιστα ήταν αυτός που συντόνιζε, δίνοντας τον λόγο στους ομιλητές.

Ενδιαφέρον έχει όμως μία από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το VICE, όπου ο Γερμενής στέκεται ανάμεσα στα δύο ηγετικά στελέχη της Τ.Ο. Περάματος. Στα δεξιά του εικονίζεται ο πυρηνάρχης Μουλιανάκης και στα αριστερά του, αυτός με τη μοϊκάνα, δεν είναι άλλος από τον Αναστάσιο Πανταζή.

korkovilis1O Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Φύσσα | VICE/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ.

Ο Πανταζής κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γ. Πατέλη και ολόκληρη την κοινοβουλευτική ομάδα του 2012. Κατηγορείται επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Περάματος που επιτέθηκε εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αλλά και εναντίον των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Οταν κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτριών-εφετών (14/3/2014) ρωτήθηκε αν ξέρει τον ανώτερο του, Περιφερειάρχη Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Ι. Λαγό, ο Πανταζής απάντησε ότι τον έχει δει, αλλά δεν είχε καμία επαφή μαζί του. Και όταν ρωτήθηκε εάν ο Λαγός γνωρίζει τον ίδιο, απάντησε αντίστοιχα ότι «δεν ξέρω αν με ξέρει με το όνομα μου αλλά με έχει δει». Βέβαια ο Λαγός ξέρει πολύ καλά τον «Τάσο», όπως τον αποκαλεί κομπάζοντας για την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Εκπροσώπηση στη συγκέντρωση στο Σχιστό έχει όμως και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Το τάγμα του Πατέλη και του Ρουπακιά. Εκεί βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, την παρουσία του οποίου εντόπισε το έγκυρο ιστολόγιο των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής jailgoldendawn.com. Ο Κορκοβίλης είναι κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

pantazis_germenisΟ Γερμενής ανάμεσα στα ηγετικά στελέχη του Περάματος, Α. Πανταζή (αριστερά) και Μουλιανάκη.

Στο κινητό του έχει λάβει πλήθος μηνυμάτων με αποστολέα την Τ.Ο. Νίκαιας, τα οποία του απευθύνονται ως μέλος της «Ασφάλειας» της Τοπικής (σ.σ. του τάγματος εφόδου) και αρκετά από αυτά φέρουν την υποσημείωση «εντολή Λαγού».

Ο Κορκοβίλης βέβαια αρνείται ότι είναι μέλος της «Ασφάλειας», αλλά διαψεύδεται ακόμα και από μήνυμα που έχει αποστείλει ο ίδιος και το οποίο εκτός των άλλων είναι ενδεικτικό και για το ρόλο του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα στον Πυρήνα της Νίκαιας: «Με πήρε ο Ρουπακιάς εκ μέρους του Πατέλη και σε έχουν υπολογίσει κι εσένα σαν ασφάλεια να ’μαστε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής του Πειραιά 7 παρά τέταρτο γιατί θα μιλήσει ο Αρχηγός».

Στα απεσταλμένα του συγκαταλέγεται και ένα μήνυμα που παραπέμπει σε παραγγελία όπλου: «Είναι το CLOCK το 17 με γεμιστήρα και θήκη κομπλέ και κάτι άλλο, δίνει και σφαίρες». Και βέβαια ο Κορκοβίλης έχει λάβει και το περίφημο μήνυμα με το οποίο ο Πατέλης καλεί το βράδυ της δολοφονίας τα μέλη του τάγματος εφόδου να μεταβούν αμέσως στην Τ.Ο. Νίκαιας, απ’ όπου και ξεκινά η επίθεση.

Ανώνυμος στο βίντεο

Στη συγκέντρωση στο Σχιστό ανεβαίνει στο βήμα και ένας ομιλητής που παρουσιάζεται ως «κάτοικος Κερατσινίου», ενώ το όνομά του έχει κοπεί από το σχετικό βίντεο που ανέβασε στον επίσημο ιστότοπό της η Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία jailgoldendawn, πρόκειται για τον Ιάκωβο Αντωνίνη, μάρτυρα υπεράσπισης των χρυσαυγιτών Νικόλαου Αποστόλου και Νεκτάριου Σαλούφα για την επίθεση στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά (15/9/2012). Μάλιστα ο Αντωνίνης εικονίζεται σε φωτογραφία να φορά μπλούζα της Χρυσής Αυγής και να ακολουθεί τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γεώργιο Δήμου, Αριστοτέλη Χρυσαφίτη και Ιωάννη-Βασίλειο Κομιανό.

Οπως φαίνεται σε άλλη φωτογραφία του VICE, στο Σχιστό βρίσκεται και ο Ρομπέρτο Χαϊδί, ο οποίος συνόδευε τον Μπαρμπαρούση στην έφοδο στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου στις 8/9/2012.

Οι χρυσαυγίτες αθωώθηκαν για την υπόθεση αυτή, όμως ένας από τους κατηγορούμενους, ο Σπυρίδων Φλωροσκούφης, κατηγορήθηκε και πάλι με την ίδια ακριβώς κατηγορία της αντιποίησης αρχής σε λαϊκή αγορά στο Μεσολόγγι, μόλις τρεις μέρες μετά (11/9/2012) και αυτή τη φορά καταδικάστηκε (απόφαση 1465/2012 Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου).

Ολα αυτά τα στελέχη που επανδρώνουν τα κατά τόπους γραφεία της οργάνωσης δεν βρίσκονται τυχαία στις θέσεις τους. Το έχει ξεκαθαρίσει ο Μιχαλολιάκος στις 15-1-2012 στην Αρτέμιδα Αττικής. «Φροντίζουμε πάντα οι άνθρωποι οι οποίοι στελεχώνουν αυτά τα γραφεία να είναι σωστοί, να είναι γνήσιοι εκφραστές της Χρυσής Αυγής» και προσθέτει:

Μη νομίζουν όμως ότι έχουν απέναντί τους καμιά συμμορία χουλιγκάνων που θα δράσει χωρίς μυαλό, σκέψη, νου και στρατηγικό σχέδιο. Εχουν απέναντί τους τη Χρυσή Αυγή που έχει πάθει πολλά κι έχει μάθει και θα βαδίσουμε βάσει σχεδίου, μέχρι τον αντικειμενικό μας σκοπό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.