Τέλη Μάρτη το “συνέδριο” της ΧΑ – “Ανοιχτό” λέει ο Κασιδιάρης, “κλειστό” ο Μιχαλολιάκος

mixaloliakos_kasidiarisΤο “συνέδριο” της Χρυσής Αυγής είναι ένα παλιό ανέκδοτο. Υποτίθεται ότι θα γινόταν το 2012, μετά την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή. Όταν τον Σεπτέμβρη του 2013 το τάγμα εφόδου της Νίκαιας δολοφόνησε τον Φύσσα, οι Χρυσαυγίτες ισχυρίστηκαν ότι οι συλλήψεις τούς εμπόδισαν να προχωρήσουν με το “συνέδριο” που ήταν ήδη στα σκαριά. Το 2014 πέρασε με τα ηγετικά στελέχη στη φυλακή. Το 2015, ο Μιχαλολιάκος βγήκε από τον Κορυδαλλό, αλλά πλέον η διεξαγωγή του “συνεδρίου” απέκτησε ένα άρωμα αμφισβήτησης, αφού τα κατώτερα των προσδοκιών εκλογικά αποτελέσματα για τη Χρυσή Αυγη έφεραν γκρίνια και φωνές για αλλαγή ηγεσίας.

Πλέον, η Χρυσή Αυγή δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να διεξαγάγει το “συνέδριό” της στα τέλη του Μάρτη του 2016. Βέβαια όσοι περιμένουν αλλαγή ηγεσίας, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Ο Μιχαλολιάκος μπορεί να πάψει να είναι ηγέτης της Χρυσής Αυγής όσο ο Αλ Καπόνε μπορούσε να “καταψηφιστεί” από νονός. Ήδη πάντως, ο Κασιδιάρης, που οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει ηγετικές φιλοδοξίες, προχωράει σε – δήθεν τυχαίες – δημόσιες διαφοροποιήσεις.

Έτσι, ενώ ο Μιχαλολιάκος ρωτήθηκε σε συνέντευξή του και απάντησε ότι το Συνέδριο της ΧΑ δεν θα ειναι ανοιχτό για το κοινό, με τις παρουσίες να περιορίζονται αποκλειστικά στα μέλη και τα στελέχη (βλέπε εδώ), ο Κασιδιάρης απάντησε την ίδια ερώτηση δηλώνοντας το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή το συνέδριο θα είναι ανοιχτό, με δυνατότητες μάλιστα αυτοπρόσωπης υποβολής προτάσεων στο προεδρείο (βλέπε εδώ).

Πάντως ο Μιχαλολιάκος δηλώνει πλέον σε όλους τους τόνους ότι τα σενάρια αμφισβήτησής του προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες και χρονολογούνται ήδη από τον Σεπτέμβρη του 2012. Και σίγουρα πρωτοσέλιδα σαν και αυτά του Μακελειού και του Στόχου δεν σβήνουν τις υποψίες ότι οι αμφισβητήσεις δεν περιορίζονται στα φιλο-κασιδιάρικα τρολ που κατακλύζουν τα blogs του ακροδεξιού χώρου (η κατά Αρχηγό “πέμπτη φάλαγγα ψιθυριστών”…), αλλά φτάνουν πολύ βαθύτερα…

makeleio_ouzbekos“Βρώμικο, άνανδρο και χυδαίο χτύπημα στον Μιχαλολιάκο”, λέει ο Χίος (15/1/2016). Γι’ αυτό μάλλον το έκανε πρωτόσελιδο …

stoxos_akradexiaΆλλη ακροδεξιά αναγγέλλει ο Χατζηπαρασκευάς. “Λύκειο Κορασίδων” η Χρυσή Αυγή…

————————————————–

Διαβάστε ακόμα:

One thought on “Τέλη Μάρτη το “συνέδριο” της ΧΑ – “Ανοιχτό” λέει ο Κασιδιάρης, “κλειστό” ο Μιχαλολιάκος

  1. Pingback: Les bannières noires et rouges – L’Aube dorée en 2016 – Projet Global

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.