Ο πρώην Χρυσαυγίτης Ρήγας ίδρυσε νέο ακροδεξιό κόμμα με το όνομα Λ.Ε.Π.ΕΝ.

lepen2[Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου από το οποίο πληροφορούμαστε τη δημιουργία νέου ακροδεξιού κόμματος από τον πρώην Χρυσαυγίτη Χρήστο Ρήγα. Οι σχετικές κινήσεις είχαν από καιρό δει το φως της δημοσιότητας, αλλά φαίνεται πως η οργανωτική διάσπαση επισημοποιείται πλεόν στον “χώρο” πέριξ της Χρυσής Αυγής.]

(Κείμενο: iliaoikonomia.gr, 25/12/2015)

Με συμμετοχή στην αρχική Διοικούσα Επιτροπή, και εκ των πρωτεργατών στη δημιουργία του, του Χάρη Μιχαλακόπουλου, Δημ. Συμβούλου με την «Αναγένεσις στο Δήμο Πύργου» (και επικεφαλής της παράταξης, ως γνωστόν), κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο το καταστατικό για την ίδρυση του πολιτικού κόμματος με το όνομα «Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση».

Με χρήση των αρχικών Λ.Ε.Π.ΕΝ. στην ονομασία του. Άλλωστε ήδη, στελέχη έχουν επαφές με την επικεφαλής του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν για συνεργασία.

Σε αυτή τη νέα κίνηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων, γνωστά στελέχη του εθνικιστικού χώρου, που είτε παρέμεναν ανένταχτα ως τώρα (όπως ο Χ. Μιχαλακόπουλος) ή που είχαν παρουσία μέχρι πρότινος στη Χρυσή Αυγή, αλλά και κάποιοι στο ΛΑΟΣ παλαιότερα.

«Το νέο κόμμα θα πετύχει, γιατί ξεκινά από τη βάση και όχι από την κορυφή. Προχωράμε σε μία πολιτική κίνηση με κοινό παρονομαστή την πίστη στην πατρίδα μας και τις αξίες του λαού μας. Και το κάνουμε, όχι για να διεκδικήσουμε κάποιες θέσεις στο ούτως ή άλλως υποβαθμισμένο Κοινοβούλιο, αλλά για να αποτελέσουμε μία ζωντανή φωνή και μία έτοιμη δράση αντίστασης για όσα ήρθαν και όσα έρχονται εναντίον μας», έχει ήδη δηλώσει ο Χάρης Μιχαλακόπουλος σε πρόσφατο ρεπορτάζ αθηναικής κυριακάτικης εφημερίδας.

lepen1Το καταστατικό – ιδρυτική διακήρυξη κατατέθηκε συγκεκριμένα την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών (ΦΩΤΟ 2) και φέρει τις υπογραφές του Χρήστου Ρήγα, εκλεγμένου Περιφ. Συμβούλου με την «Ελληνική Αυγή για την Δυτική Ελλάδα», κι ακόμα, εκτός του Χάρη Μιχαλακόπουλου, της Μυρσίνης Σαλαμανή (κατοίκου Πύργου), του Κ.Τόνιου (προέδρου της Πατριωτικής Ένωσης Πολιτών Καβάλας), του Σπ. Βλασσόπουλου, του Κυρ. Βασιλάρα.

Όσο για το έμβλημα, αυτό περιγράφεται ως «ενωμένοι αρχαίοι Ελληνικοί μαίανδροι κυανού χρώματος σε λευκό φόντο που σχηματίζουν κύκλο εντός του οποίου απεικονίζεται φλόγα που σχηματίζεται από τρεις άνισες σιγμοειδείς καμπύλες και η προς τα επάνω απόληξη των οποίων εκτείνεται από τα δεξιά προς αριστερά. Η μεγαλύτερη κείται πρώτη αριστερά και είναι χρώματος κυανού, η μεσαία είναι κόκκινη και η μικρότερη χρώματος κυανού. Ο κύκλος περικλείεται από τις λέξεις του τίτλου Λαϊκή Πατριωτική Ένωση και στο κάτω ημισφαίριο γράφεται «για την πατρίδα και τον λαό». (ΦΩΤΟ 1)

Άλλες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, εκτός ότι, για ένα έτος από την ίδρυση του κόμματος ορίζεται πρόεδρος ο Χρήστος Ρήγας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.