Ευγονική για τις “ελαττωματικές υπάρξεις” προτείνει – ξανά – η Χρυσή Αυγή

nazi-eugenics“60.000 μάρκα το χρόνο στοιχίζει σε δικό σου χρήμα αυτός ο μόνιμα ανάπηρος”. Ναζιστική αφίσσα της δεκαετίας του 1930.

Νέο κήρυγμα υπέρ της ευγονικής ανάρτησε η Χρυσή Αυγή στο ημι-επίσημο site της, ethnikismos.net. Σε κείμενο που υπογράφει ο Σπύρος Καραχάλιος, επαναλαμβάνονται οι διακηρυγμένες θέσεις της ναζιστικής οργάνωσης για την ευγονική “ελαττωματικών υπάρξεων”:

Οι γενετικές ανωμαλίες που προκαλούνται στις περιπτώσεις τής κυοφορήσεως ελαττωματικών υπάρξεων δεν ενδιαφέρουν τούς αντιρατσιστές… Τολμούν κάποιοι να δαιμονοποιούν την αρχαία Σπάρτη για τον φυλετικό της χαρακτήρα και για την προσήλωση στην επίτευξη απολύτως καλών γεννήσεων, αυτό που καλείται και είναι επί τής ουσίας η ευγονία. Μιλούν για την υποτιθέμενη και ψευδεπίγραφη καταστροφή στον Καιάδα των κυημάτων των φερόντων γενετική ανωμαλία…

Η ευγονία είναι μια επιστημονική διαδικασία αποτελεσματικού γενετικού ελέγχου που αποσκοπεί στην αρτιμέλεια τού ανθρώπινου νου και σώματος ταυτόχρονα. Σκοπός της είναι ο ερχομός στον κόσμο πολιτών που να μπορούν να αφομοιωθούν στο κοινωνικό σύνολο και να εξυπηρετηθούν οι ίδιοι με τις δικές τους δυνάμεις ωφέλιμα και ανώδυνα. Να εκπαιδευτούν, να εργαστούν, να συντηρηθούν, να πολεμήσουν, να δημιουργήσουν οικογένεια. Να κάμουν ελεύθερη και παραγωγική κοινωνία, να περάσουν την αιμάτινη σκυτάλη τής φυλής στα δικά τους γεννήματα και τις επερχόμενες γενεές Ελλήνων.

Η ευγονία συνδέεται με την ύπαρξη τού Εθνικού Κράτους και την κοσμοθέαση τού Εθνικοκοινωνισμού. Συνδέεται επιπλέον με την επιστήμη τής ανθρωπολογίας και την διαιώνιση των ειδών. Να θέλεις δηλαδή να μείνεις Έλληνας, να ζεις ως Έλληνας, να είσαι αυτεξούσιος, να στύβεις την πέτρα και να υπερβαίνεις σαν χρειαστεί τις αντοχές σου. Να κρατάς καθαρό και αμόλυντο τον οίκο τής φυλής σου. Κι αυτό ακριβώς είναι ο Έλληνας, το κτιστό οικοδόμημα τής φυλής και όλοι μαζί ο εθνικός μας οίκος”.

Πρόκειται για το ίδιο ναζιστικό κήρυγμα που διδάσκεται στις τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής, όπως είχε εξάλλου αποκαλυφθεί με τη δημοσίευση βίντεο ομιλίας του πυρηνάρχη Σαλαμίνας Παπαδημητρίου ο οποίος μεταξύ άλλων είχε πει: «Συναγωνιστές και συναγωνίστριες η έμφυτη κινητήρια δύναμη των λαών η οποία τους συγκροτεί και τους κατευθύνει στον χώρο και το χρόνο ονομάζεται φυλετική ψυχή… Εθνικισμός είναι η άμεση βίωση της φυλετικής ψυχής. Άτομα στερούμενα εθνικιστικών εξάρσεων είτε είναι άτομα παθολογικά είτε φυλετικώς νόθα, είτε είναι άνθρωποι ψυχικά διαταραγμένοι, είτε βιολογικά νόθοι… προγενετική ιατρική και κυρίως και πάνω από όλα στην ευγονική δηλαδή στην έγκαιρη κρατική μέριμνα για γεννήσεις παιδιών υγιών και κατάλληλων να φέρουν επάνω τους τον τίτλο του πολίτη- οπλίτη έτσι ώστε να είναι πάντα έτοιμα να ακολουθήσουν τον δρόμο των προγόνων τους τους. Τη θυσία».

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της ευγονικής θυσιάστηκαν περίπου 275.000 ανάπηροι την περίοδο ακμής του Γ’ Ράιχ. Το 1939 η κυβέρνηση του Γ’ Ράιχ εξέδωσε διάταγμα με το οποίο υποχρέωνε όλο το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να αναφέρει όλα τα νεογέννητα και τα παιδιά κάτω των τριών ετών που υπέφεραν από βαριές αναπηρίες. Στη συνέχεια παρότρυναν τους γονείς να αφήσουν τα παιδιά σε παιδιατρικές κλινικές όπου τα παιδιά δολοφονούνταν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.