“Δεν ήταν κάτι σοβαρό”: Ο Μιχαλολιάκος καλύπτει τον Πατέλη για το “ό,τι κινείται σφάζεται”

patelis_oti_kineitai_sfazetaiΣαρανταπέντε μέρες μετά τη δημοσίευση του βίντεο Πατέλη με το περίφημο πλέον “ο,τι κινείται σφάζεται”, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής αποφάσισε σήμερα σε συνέντευξη στο Crash να τοποθετηθεί για τα όσα αποκαλύφθηκαν να εκστομίζει ο έμμισθος υπάλληλος της οργάνωσης και πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης. Βέβαια, σε ένα οποιοδήποτε “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, η δημοσίευση ενός τέτοιου βίντεο θα είχε σημάνει την αυθημερόν καταδίκη και τη διαγραφή του στελέχους που προετοιμάζει την τέλεση σοβαρότατων κακουργηματικών πράξεων και μάλιστα μέσα στα γραφεία της οργάνωσης. Αλλά η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, αλλά μια ναζιστική Καμόρα. Γι’ αυτό και η δήλωση του Αρχηγού της οργάνωσης λέει τα εξής:

“ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρόσφατα, είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο με τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, να λέει σε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής «ό,τι κινείται σφάζεται…». Όπως αναμενόταν, προκλήθηκε μεγάλος θόρυβος… Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Κακώς ειπώθηκε αυτό. Όμως, στο ίδιο βίν­τεο επισημαίνεται -και δεν αναφέρεται- ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί εντολή από το κόμμα για πράξεις βίας. Τότε, μάλιστα, είχα βγάλει και μια εγκύκλιο, η οποία υπάρχει στη δικογραφία, στην οποία έλεγα ότι όποιες πρά­ξεις γίνονται από τις τοπικές οργανώσεις επι­βάλλεται να είναι νόμιμες. Οι φυλλάδες δεν αναφέρουν όλο το γεγονός, αλλά περιορίζονται σε μια φράση, που κακώς λέγεται. Μάλιστα, το δικαστήριο δεν θεώρησε ότι είναι κάτι σοβαρό και το έβαλε στα αναγνωσθέντα έγγραφα. Πρό­κειται για μια συζήτηση, που αναφέρεται σε γε­νικά και αόριστα θέματα. Να σημειωθεί ότι αυτή η ομιλία που καταγράφεται στο βίντεο έγινε το 2012, δηλαδή έναν χρόνο πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι σε αυτό το βίντεο φαίνεται η προδιάθεση που υπήρχε για τέλεση βίαιων πράξεων. Εσείς τι λέτε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Αρκετά κα­κούργησε εναντίον μας ο Τύπος και οι τηλεοράσεις. Οι χρυσαυγιάδες κράτησαν έναν ολόκληρο χρόνο, όπου όλα τα δελτία των μεγάλων καναλιών έπαιζαν 30 λεπτά με τρία τέταρτα μόνο λάσπη κατά της Χρυ­σής Αυγής. Ο λαός, όμως, τους απάντησε, βγάζον­τας τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή.”

Τι λέει εδώ ο Μιχαλολιάκος;

α. Ούτε λέξη για καταδίκη του Πατέλη. Το μόνο που αναφέρει ο Μιχαλολιάκος είναι ότι “κακώς ειπώθηκε αυτό”, δηλαδή το “ο,τι κινείται σφάζεται”! Βέβαια, το βίντεο δεν δείχνει “απλά” τον Πατέλη να λέει “ο,τι κινείται σφάζεται”, αλλά αποδεικνύει ότι μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής οργανώνονταν και προετοιμάζονταν εγκληματικές ενέργειες, και μάλιστα “με εντολή Λαγού”.

β. Καμία αναφορά σε εκδίωξη του Πατέλη, τώρα ή στο παρελθόν. Μάλιστα η αναφορά ότι το βίντεο είναι από το 2012 δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα για τον Μιχαλολιάκο από όσα λύνει: μήπως δεν γνώριζε επί έναν χρόνο ο “Αρχηγός” τι γινόταν στα γραφεία της Νίκαιας; Για ποιό λόγο παρέλασαν ΟΛΑ τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Νίκαιας δηλώνοντας την υποστήριξη και τον θαυμασμό τους στο έργο του Πατέλη, τη στιγμή που αυτός οργάνωνε τάγματα εφόδου για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων;

γ. Το βίντεο “δεν είναι κάτι το σοβαρό”, λέει ο Μιχαλολιάκος, γι’ αυτό και το δικαστήριο “το έβαλε στα αναγνωσθέντα έγγραφα“. Πέραν του ότι γελάει ο κόσμος με τα “αναγνωσθέντα έγγραφα” (ως γνωστόν τα έγγραφα λέγονται “αναγνωστέα”), ο Μιχαλολιάκος αποκρύβει συνειδητά ότι το βίντεο ήταν κομμάτι της δικογραφίας και των αναγνωστέων εγγράφων πριν καν δημοσιοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο Μιχαλολιάκος ήξερε ήδη, μέσω των συνηγόρων του, την ύπαρξη του βίντεο, αλλά συνειδητά έλεγε ψέματα στους οπαδούς και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ότι η δικογραφία “δεν είναι δεμένη” και δήθεν θα καταπέσει στο δικαστήριο.

δ. Η τελική, βέβαια, αποστροφή: “Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη” αφήνει όλο το περιθώριο σε μεταγενέστερη φάση, δηλαδή πριν το τέλος της δίκης, να αδειαστεί ο Πατέλης και να θεωρηθεί αυτός αποκλειστικός υπεύθυνος για την εγκληματική οργάνωση, για την οποία ο Μιχαλολιάκος “δεν είχε ιδέα”. Έτσι, ο Πατέλης είναι πιθανόν να επωμιστεί δύο κακουργήματα, τόσο την απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα όσο και την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (μάλιστα με την επιβαρυντική περίπτωση της διεύθυνσης), ενώ οι πραγματικοί Αρχηγοί της ναζιστικής μαφίας θα υποδύονται τους “ανυποψίαστους” και θα διεκδικούν την αθώωσή τους.

Και αν και είναι γνωστή η παθολογική ψευδολογία των ναζιστών που φτάνουν να αρνούνται τα μεγαλύτερα εγκλήματα, από στυγνές δολοφονίες μέχρι και το ίδιο το Ολοκαύτωμα, αξίζει να ξαναδεί κανείς το βίντεο του Πατέλη υπό το φως της δήλωσης Μιχαλολιάκου ότι “πρό­κειται για μια συζήτηση, που αναφέρεται σε γε­νικά και αόριστα θέματα“:

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.