Όλα τα κείμενα του JUNGLE-Report για τη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή

jungle[Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση του διαδικτυακού ιστότοπου Jungle Report που επί χρόνια ασχολείται ερευνητικά με το νεοναζισμό, την ακροδεξιά και τη συμμορία της Χρυσής Αυγής. Η ανάρτηση έγινε την προηγουμένη της έναρξης της δίκης της ΧΑ και συγκεντρώνει όλες τις σχετικές με την οργάνωση δημοσιεύσεις.]

(Κείμενο: SFY, Jungle Report, 19/04/2015)

Στις 20 Απριλίου 2015 (για τους πιο ψαγμένους, στην 126η επέτειο από την ημερομηνία γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ) ξεκινά η ιστορική δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Μια δίκη-μαμούθ, πρωτοφανής όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα ευρωπαϊκά χρονικά, αφού σε αυτήν πρόκειται να εκδικαστούν δεκάδες υποθέσεις με 69 κατηγορουμένους, 130 μάρτυρες κατηγορίας, 100 μάρτυρες υπεράσπισης, πολυάριθμους εκπροσώπους της πολιτικής αγωγής. Επίσης πλήθος αντιφασιστών διαδηλωτών εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας θα δώσουν τον τόνο ήδη από την πρώτη μέρα έναρξης της δίκης, ώστε να μην καταστεί μια στείρα δικονομική διαδικασία αποκομμένη από τις πολιτικές της διαστάσεις.

Η δίκη αναμένεται να συγκεντρώσει πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς είναι η πρώτη φορά μετά τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και τη δίκη της Νυρεμβέργης, που στην Ευρώπη θα καθίσει στο σκαμνί η ηγεσία και τα εκτελεστικά όργανα μιας δολοφονικής ναζιστικής οργάνωσης, κατηγορούμενης για σειρά εγκληματικών ενεργειών με κίνητρο ακριβώς την πραγμάτωση της χιτλερικής της ιδεολογίας.

Αν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η καταδίκη των ρατσιστικών ιδεών και των φασιστικών πρακτικών δεν θα επιτευχθεί σε μια αίθουσα δικαστηρίου αλλά στην καθημερινότητα και στον δρόμο, θεωρούμε πως κάθε πολίτης από όλα τα πολιτικά φάσματα που θεωρεί τον εαυτό του αντιφασίστα, οφείλει να δώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του για την όσο μεγαλύτερη καταδίκη των Μιχαλολιάκων και της συμμορίας τους. Τόσο με τη φυσική του παρουσία στο χώρο των δικαστηρίων, όσο και με τη δημοσιοποίηση, που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τη ναζιστική οργάνωση και τους κρυφούς και φανερούς προστάτες της.

Από τη μεριά μας, ως συντακτική ομάδα του JUNGLE-Report, είμαστε υπερήφανοι που από την πρώτη στιγμή συμβάλαμε στη διαφώτιση και ενημέρωση του κοινού για τη νεοναζιστική απειλή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την αρθρογραφία μας, τις αναλύσεις μας και τη σχεδόν καθημερινή ενασχόλησή μας με την αποκάλυψη τεκμηρίων για την ιδεολογία και τη δράση της Χ.Α., προσθέσαμε μαζί με πολλούς άλλους τα τελευταία χρόνια ένα μικρό λιθαράκι στην αντιφασιστική ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Το ίδιο βεβαίως θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όποια και αν είναι η εξέλιξη της δίκης. Όποιο και αν είναι το επόμενο πρόσωπο του ελληνικού φασισμού.

Μία μέρα πριν την έναρξη της πολύκροτης δίκης ανασύρουμε τα βασικότερα άρθρα μας για τη ναζιστική οργάνωση τα οποία δημοσιεύτηκαν στο ιστολόγιό μας από το 2008 μέχρι το 2015. Προσπαθήσαμε ώστε η επιλογή της αρθρογραφίας να γίνει με κριτήριο μια όσο το δυνατόν πιο ευρεία κατηγοριοποίησή της. Οι κατηγορίες στις οποίες κατανεμήθηκαν τα άρθρα είναι οι εξής: Ιδεολογία, Ιστορία, Σχέσεις με Δεξιά Πολυκατοικία, Εγκληματική Δράση, Σχέσεις με ΜΜΕ, Διεθνής Ναζιστική Δικτύωση, Συστημικές Άκρες, Εκλογές.

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΙΣΤΟΡΙΑ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΓΑΛΑΝΟΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΜΜΕ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΚΡΕΣ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΕΚΛΟΓΕΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.