Φασιστική επίθεση στη Θήβα – Η δημοτική αρχή κάλεσε τον απόγονο των γερμανοτσολιάδων να καταθέσει στεφάνι

thiva(Κείμενο: 902.gr, 28/10/2015)

Θήβα: Η δημοτική αρχή κάλεσε τον απόγονο των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων να καταθέσει στεφάνι

Τη δημοτική αρχή της Θήβας, που κάλεσε επίσημα τον ναζί βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελο Καρακώστα, στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη στην πόλη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Θήβας – Οινοφύτων του ΚΚΕ. Καταγγέλλει επίσης ότι τρεις χρυσαυγίτες – συνοδοί του Καρακώστα, επιτέθηκαν και χτύπησαν πισώπλατα έναν αγωνιστή, μετά το τέλος της παρέλασης.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κάλεσε επίσημα τον απόγονο των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων, των συνεργατών εκείνων που εκτέλεσαν δεκάδες Θηβαίους στην Κατοχή, που έκαψαν τη Δομβραίνα, τα Χώστια και τη Θίσβη, να καταθέσει στεφάνι για την 28η Οκτώβρη.

Μαζί με το παράρτημα Θήβας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, “υποδεχτήκαμε” τον ναζί στην πρώτη του επίσκεψη στην πόλη, με το σύνθημα που του αρμόζει: “Χτες βασανιστές και ταγματασφαλίτες, όπλο του συστήματος είναι οι Χρυσαυγίτες”.

Η ΠΕΑΕΑ σε ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας δεν κατέθεσε στεφάνι, αρνούμενη να τιμήσει τα θύματα της Κατοχής παρέα με τους θύτες.

Οι ναζί ενοχλήθηκαν, και για πολλοστή φορά διάλεξαν τη μέθοδο της άνανδρης επίθεσης και της τρομοκράτησης. Τρία μέλη της συνοδείας του βουλευτή επιτέθηκαν αμέσως μετά την παρέλαση σε Θηβαίο αγωνιστή που πήρε μέρος στη διαμαρτυρία. Του επιτέθηκαν πισώπλατα, τον χτύπησαν και τον απείλησαν.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης και της περιοχής να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την παρουσία της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην πόλη της Θήβας. Να απομονώσουν τα μέλη και τους οπαδούς της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας. Τον φασισμό βαθιά καταλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Θήβα: Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής την Πέμπτη

Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας – καταδίκης της εγκληματικής, φασιστικής Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της Θήβας, στις 7.00 μ.μ., καλεί το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», μετά την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση μελών της συνοδείας του ναζί βουλευτή της περιοχής σε Θηβαίο αγωνιστή, επειδή συμμετείχε σε διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του απογόνου του Χίτλερ στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη.

Επίσης, το σωματείο καταδικάζει τη δημοτική αρχή της Θήβας, η οποία κάλεσε επίσημα τον εκπρόσωπο της φασιστικής οργάνωσης, στις εκδηλώσεις της επετείου.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης και τιμής του αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στον φασισμό, o ναζί βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας, “μόλυνε” με την παρουσία του την πόλη της Θήβας, μετά από επίσημη πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της περιοχής την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση μελών της συνοδείας του ναζί βουλευτή, οι οποίοι επιτέθηκαν πισώπλατα σε Θηβαίο συναγωνιστή το μεσημέρι της 28ης Οκτώβρη, στον πεζόδρομο της Θήβας. Ο ίδιος στοχοποιήθηκε γιατί συμμετείχε σε διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του απογόνου του Χίτλερ στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την κίνηση της Δημοτικής Αρχής να καλέσει επίσημα τον εκπρόσωπο της φασιστικής οργάνωσης, στις εκδηλώσεις της επετείου.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως οι πρακτικές τραμπουκισμών και τρομοκράτησης δεν θα περάσουν.

Ο εργατόκοσμος της Θήβας έχει γνώση από δαύτους. Είναι δηλωμένοι απόγονοι του Χίτλερ και των γερμανοτσολιάδων, και σαν τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Να μη βρουν χώρο να σταθούν ούτε σε χώρους δουλειάς, ούτε στις γειτονιές, πουθενά.

Καλούμε τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους, κάθε μαζικό φορέα και σύλλογο, τα σωματεία, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν κάθε γνήσια λαϊκή αντίδραση.

Καλούμε όλο τον λαό της Θήβας σε μαζική συγκέντρωση – διαμαρτυρία καταδίκης της εγκληματικής, φασιστικής Χρυσής Αυγής, την Πέμπτη 29 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στις 7.00 μ.μ.».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.