Ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση “Ομάδα Ε”: δημοσιευμένα στοιχεία και αναρτήσεις

omada_e_4Συγκεντρώνουμε σε αυτή την ανάρτηση δημοσιεύματα σχετικά με την ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση “Ομάδα Ε” που ετοίμαζε εκρήξεις στην Καλαμάτα.

(Κείμενο 1: Νικολέττα Κολυβάρη, Ελευθερία, 26/10/2015)

Αντάρτικο πόλεων από τον Ταΰγετο

Αντάρτικο πόλεων από στρατόπεδο στον Ταΰγετο και με χτυπήματα σε στόχους που συμβολίζουν τον καπιταλισμό και ό,τι αφορά το Βυζάντιο και το χριστιανισμό τα οποία απεχθάνονται, ετοίμαζαν οι 5 βομβιστές που τοποθέτησαν την περασμένη Παρασκευή τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στον ανδριάντα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά.

Πρόκειται για έναν 52χρονο Καλαματιανό, ηλεκτρονικό στο επάγγελμα, ο οποίος φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο και 4 Δραμινούς, τους οποίους συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας μέσα σε 20 ώρες από τα δύο χτυπήματα που προηγήθηκαν, αξιοποιώντας και πληροφορίες που συνεισέφεραν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας κατάφερε μια πανελλαδική πρωτιά, να συλλάβει βομβιστές μέσα στα πλαίσια του αυτόφωρου.

Οι αστυνομικοί στη Μεσσηνία είχαν την περιγραφή του αυτοκινήτου των ύποπτων και το ότι είναι Δραμινοί από τους συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης. Σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία που αντάλλαξαν οι αστυνομικές υπηρεσίες των δύο νομών, οι αστυνομικοί κινήθηκαν γρήγορα και δεν άφησαν χωρίς να ελέγξουν τίποτα ύποπτο ή ό,τι ξένο κινήθηκε στην περιοχή μας. Το Σάββατο οι 5 ύποπτοι βρέθηκαν να περιφέρονται πεζή κοντά στα Δικαστήρια της Καλαμάτας, ελέγχθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια. Εκεί ξεκίνησε μια δύσκολη προανάκριση που κράτησε μέχρι χθες αργά το απόγευμα, καθώς μέχρι τη στιγμή της προσαγωγής τους οι δράστες των επιθέσεων, ηλικίας από 24 έως 52 χρόνων, ήτανε από τους ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν δώσει δικαιώματα.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ “ΕΥ” ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

Οι 5 φέρονται ότι είναι μέλη μιας οργάνωσης που προσδιορίζεται από δύο γράμματα, “ΕΥ”. Οι Δραμινοί γνωρίστηκαν με τον Καλαματιανό μέσα από έναν ιστότοπο της ομάδας των αρχαιολατρών “Ε” και στην Καλαμάτα βρίσκονταν τις 4 τελευταίες μέρες για να οργανώσουν τα πρώτα τους χτυπήματα. Ο 52χρονος Καλαματιανός ήτανε αυτός που τους “τράβηξε” στην Καλαμάτα και στα σχέδιά τους ήτανε να στρατοπεδεύσουν στον Ταΰγετο και να εφορμούν μέσα στον ιστό της πόλης βάζοντας βόμβες σε στόχους σύμβολα γι’ αυτούς. Οι αστυνομικοί σε έρευνες πέρα από πλούσιο οπλισμό βρήκαν επίσης δύο ίδιους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σαν αυτούς που έσκασαν στην Καλαμάτα και το Μυστρά, καθώς και άλλες δύο βόμβες τριπλάσιες σε μέγεθος. Επίσης, από έρευνες που έγιναν σε σπίτια και σε αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους βρέθηκε πλήθος από όπλα, μαχαίρια και σφαίρες. Η επιλογή της Τράπεζας της Ελλάδος εξάλλου εκτιμήθηκε ως ένα σοβαρό χτύπημα εξαρχής στις έρευνες που διεξήγαγε η Ασφάλεια Καλαμάτας, λόγω του συμβολισμού της. Πράγματι είχε ξεχωριστό συμβολισμό για τους βομβιστές, οι οποίοι είχανε φροντίσει πιο πριν, με την καθοδήγηση του Καλαματιανού, να κατοπτεύσουν το χώρο σε ώρες τέτοιες που να μη γίνονται αντιληπτοί, αλλά και να προετοιμάσουν το χτύπημα βάζοντας δύο από αυτούς να ελέγχουν πότε περνάει κόσμος και είναι επικίνδυνο, ενώ είχαν οργανωθεί με οπλισμό και για τα μελλοντικά τους χτυπήματα. Στην ουσία δρούσαν ως μια εγκληματική ομάδα και το χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, στις 4 το πρωί της Παρασκευής, ήτανε το πρώτο τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ίδιοι εξήγησαν ότι συμβολίζει γι’ αυτούς την εκμετάλλευση του κόσμου από τις τράπεζες και το σύστημα, γιατί θεωρούν ότι παίρνει τα χρήματα από τους φτωχούς και τα δίνει στους πλούσιους και τους μασόνους. Οσο για το Μυστρά όπου χτύπησαν δύο ώρες μετά, επελέγη λόγω της ιστορικής σημασίας του, καθώς όσοι σχετίζονται με τους “Ε” απεχθάνονται οτιδήποτε έχει σχέση με το χριστιανισμό και το Βυζάντιο.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης πιστεύουν στο Δία και όχι στο δωδεκάθεο γιατί σύμφωνα με τις θεωρίες τους κάποιοι θεοί στράφηκαν ενάντια στο Δία. Απεχθάνονται το χριστιανισμό και το Βυζάντιο, ενώ θεωρούν τους εαυτούς τους απευθείας απόγονους των Αρχαίων Ελλήνων και με τη δράση τους στρέφονται ενάντια στο πολιτικό σύστημα και το οικονομικό κατεστημένο. Εντονο συμβολισμό γι’ αυτούς έχει και το βουνό του Ταΰγετου, οπότε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το επέλεξαν για να εφορμούν από εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι δύο υπηρεσίες που προΐσταντο των ερευνών, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το αντίστοιχο Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης συνεργάστηκαν υπό την εποπτεία του διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχου Διαμαντή Μητρόπουλου και του διευθυντή Αστυνομίας Λακωνίας, αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Τουφεξή, οι οποίοι κατηύθυναν τις έρευνες. Σημαντικός για άλλη μια φορά ήτανε ο ρόλος των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με επικεφαλής το διευθυντή τους Βασίλη Τσιγαρίδη.

Χθες οι 5 κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας.

—————————————–

(Κείμενο 2: Νικολέττα Κολυβάρη, Ελευθερία, 27/10/2015)

Και τα δικαστήρια Καλαμάτας είχαν στόχο οι πιστοί του Δία

Το χώρο στα Δικαστήρια της Καλαμάτας κατόπτευαν οι 5 βομβιστές – τρομοκράτες, όταν ένας αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας τους είδε το περασμένο Σάββατο και τους θεώρησε ύποπτους. Είδε κάποιες κινήσεις που δεν του άρεσαν και συνδυάζοντας και τα στοιχεία που τους είχε δώσει το Τμήμα Ασφάλειας της Σπάρτης, οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, τους προσήγαγαν και εντόπισαν και το αυτοκίνητό τους.

Οι 5 βομβιστές, με ηγέτη τον 52χρονο Καλαματιανό ηλεκτρονικό και το δεύτερο σε ιεραρχία Δραμινό που κατασκεύαζε τις βόμβες με συνταγές από το Διαδίκτυο, ήθελαν να προκαλέσουν σοκ στην κοινή γνώμη. Είχαν προετοιμάσει 4 βόμβες, στις δύο μεγάλης ισχύος είχαν δέσει μπίλιες από μονόβολα φυσίγγια και όχι τυχαία πυροτεχνουργός τις χαρακτήρισε δολοφονικές. Η ιδεολογία της οργάνωσής τους “ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ” για την καθαρότητα των Ελλήνων και τους μπάσταρδους Βυζαντινούς που κατέστρεψαν την Αρχαία Ελλάδα, ήθελαν να γίνει διεθνώς γνωστή. Εάν οι δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έβαλαν στην Καλαμάτα και την Σπάρτη δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιούσαν τις υπόλοιπες βόμβες για να τους μάθουν. Οι αστυνομικοί βρήκαν και σημειώσεις, μαζί και τον όρκο πίστης και μύησης της ομάδας τους γραμμένο στα αρχαία ελληνικά. Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Κων. Κυριακόπουλος, στην παρουσίαση της υπόθεσης που έγινε χθες στην Τρίπολη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι θέλανε να προκαλέσουνε σοκ» -γι’ αυτό έδεσαν τις μπίλιες από τα μονόβολα φυσίγγια, για να έχει μεγαλύτερη διασπορά η βόμβα.

ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΘΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

Οι 5 βομβιστές είχαν συγκεντρώσει εξοπλισμό που δεν έχει ούτε στρατιωτική μονάδα, όπως λένε αξιωματικοί της Αστυνομίας που χειρίστηκαν την υπόθεση. Σε μια – δυο μέρες θα στρατοπέδευαν στον Ταΰγετο, για να χαθούν και τα ίχνη τους. Είχαν βρει τον τόπο, είχαν σκηνές και στρατιωτικές φόρμες, ακόμα και δεξαμενές νερού και ό,τι χρειάζεται για μια στρατιωτική εκστρατεία. Από το βουνό θα κατέβαιναν στην Καλαμάτα τις νύχτες, θα χτυπούσαν και θα έφευγαν. Αν και δεν αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ποιο θα ήταν το επόμενο χτύπημα, είπαν πού στόχευαν: Τις βόμβες θα έβαζαν σε στόχους που θα προκαλούσαν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ντόρο στην κοινή γνώμη και θα διασάλευαν, σύμφωνα με τη στόχευσή τους και την πεποίθησή τους, τη λειτουργία κάποιων διαβρωμένων θεσμών κατά τους ίδιους, όπως η δικαιοσύνη· αλλά και οικονομικούς στόχους όπως τράπεζες, γιατί θεωρούν τους τραπεζίτες μασόνους και πως εκμεταλλεύονται τον πόνο του λαού, αλλά και τη ΔΟΥ Καλαμάτας. Είπαν ακόμα στους αστυνομικούς ότι ξεκίνησαν τη δράση τους από την Πελοπόννησο γιατί εδώ πρωτοπάτησαν οι 12 θεοί, παρόλο που οι ίδιοι είναι πιστοί του Δία και όχι του δωδεκάθεου, καθώς κάποιοι θεοί στράφηκαν ενάντια στον πατέρα των θεών.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 52ΧΡΟΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ

Τις βόμβες και όλα τα πειστήρια οι αστυνομικοί τα βρήκαν στο σπίτι του 52χρονου φερόμενου ως αρχηγού του σκληρού πυρήνα των 5 βομβιστών της “ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ”, στην Καλαμάτα, καθώς και στο αυτοκίνητο με το οποίο ήρθαν οι 3 Δραμινοί και ο ένας από τη Χαλκιδική στην Καλαμάτα. Τις βόμβες -τις οποίες έφεραν από τη Δράμα και τελειοποίησαν στο σπίτι του 52χρονου- και τις σημειώσεις οι αστυνομικοί τις βρήκαν στο σπίτι και σε αυτές είναι γραμμένος ο όρκος της ομάδας. Ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιες φωτοτυπίες, το περιεχόμενο των οποίων υπήρχε και σε ηλεκτρονική μορφή, συγκεκριμένα σε στικάκια, και αφορούσε κάποια ενημέρωση στο κοινό σχετικά με την ιδεολογική τους ταυτότητα. Οσο για την ιδεολογική τους ταυτότητα, δεν έχει καμία πολιτική απόχρωση και κανέναν κομματικό χώρο. Ούτε η ιστοσελίδα τους, ούτε το πιστεύω τους παραπέμπει σε κάτι ανάλογο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει και άλλα μέλη στην Τρίπολη, την Βόρεια Ελλάδα και αλλού, αλλά μέχρι την ανατίναξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την περασμένη Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα, δεν είχαν προκαλέσει το νόμο. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ομάδα προτοεμφανίστηκε το 2009 και δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι είναι περισσότερα μέλη της ενταγμένα στο σκληρό πυρήνα των 5 βομβιστών. Οι “ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ” είναι ιδεολογικά αντίθετοι στο Χριστιανισμό και το Βυζάντιο γιατί πιστεύουν ότι ήταν ο ολετήρας της Αρχαίας Ελλάδας. Θεωρούν μιάσματα και μπάσταρδους τους Βυζαντινούς, γι’ αυτό και ο δεύτερος στόχος τους ήταν το άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά, δύο ώρες μετά το χτύπημα στην Καλαμάτα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Ασφάλεια Καλαμάτας προέβη στη σύλληψη των 5 βομβιστών αλλά και το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης συνεισέφερε σημαντικά στοιχεία, τα οποία αξιοποιήθηκαν και από τις δύο υπηρεσίες. Οταν έγιναν οι δύο εκρήξεις αμέσως ο υποστράτηγος επικοινώνησε με τους δύο διευθυντές Αστυνομίας, Μεσσηνίας Διαμαντή Μητρόπουλο και Λακωνίας Σταύρο Τουφεξή και από τα στοιχεία οδηγήθηκαν στο ότι ενδεχομένως πρόκειται για την ίδια ομάδα, παρόλο που είχαν χτυπήσει διαφορετικούς στόχους. Υπολόγισαν τις ώρες και το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης και το Εγκληματολογικό Γραφείο βρήκαν σημαντικά στοιχεία που βοήθησαν στο πού να κατευθυνθούν οι έρευνες. Στο να συνδυαστούν τα στοιχεία βοήθησε μια μαρτυρία και έτσι οι Λάκωνες αστυνομικοί βεβαιώθηκαν ότι το ύποπτο αυτοκίνητο στον τόπο της έκρηξης είχε σχέση με τους βομβιστές. Επιπλέον στα πειστήρια στον τόπο της έκρηξης, που αξιοποιήθηκαν από το Εγκληματολογικό της Σπάρτης, βρέθηκαν κομμάτια δραμινής εφημερίδας που προφανώς ήταν γεμισμένα στο μεταλλικό σωλήνα που έσκασε. Με τον τύπο του αυτοκινήτου και δύο γράμματα από την πινακίδα που παρέπεμπαν εκτός Πελοποννήσου, οι αστυνομικοί δούλεψαν και έκαναν τους συνδυασμούς για να προχωρήσει η έρευνα. Στο μεταξύ, στη Μεσσηνία όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας είχαν τεθεί σε συναγερμό και πιθανοί στόχοι επιτηρούνταν από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Οταν πέρασαν οι βομβιστές από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας δεν θεωρήθηκαν τυχαία ύποπτοι και προσήχθησαν. Οπως αποδείχτηκε αργότερα οι βομβιστές είχαν δύο αυτοκίνητα και είχαν αλλάξει τις πινακίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γρήγορο αποτέλεσμα και οι συλλήψεις οφείλονται στην άριστη συνεργασία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και Λακωνίας.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση άσκησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου στους 5 βομβιστές και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια Καλαμάτας, όπου οι 28χρονος και 30χρονος Δραμινοί θα οδηγηθούν σήμερα και αύριο ο 52χρονος φερόμενος ως αρχηγός Καλαματιανός, ο 25χρονος από τη Χαλκιδική και ο 34χρονος Δραμινός, φερόμενος ως δεύτερος στην ιεραρχία.

Κατά περίπτωση οι κατηγορίες που ασκήθηκαν στους 5 συλληφθέντες είναι οι εξής: Τρομοκρατία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση τέλεση των εγκλημάτων: της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, στα πλαίσια τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύσταση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης. Κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Προμήθεια και κατοχή χασίς κατά συναυτουργία, για αποκλειστική χρήση των δραστών.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στην παρουσίαση της υπόθεσης χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη συμμετείχαν ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, οι διευθυντές Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχος Διαμαντής Μητρόπουλος και Λακωνίας, αστυνομικός διευθυντής Σταύρος Τουφεξής και οι διευθυντές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Βασίλης Τσιγαρίδης και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Ζαχαρίας Αγρανιώτης.

Οι συλληφθέντες είναι όλοι Ελληνες ηλικίας 25, 28, 30, 34 και 52 ετών. Ο 52χρονος είναι ο Καλαματιανός και φέρεται ως αρχηγός, ενώ ο 25χρονος είναι από τη Χαλκιδική και οι άλλοι τρεις από τη Δράμα. Με τον 52χρονο και γνωρίστηκαν μέσω του ιστότοπου της ομάδας “ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ”, ενώ επικοινωνούσαν κυρίως μέσω του Facebook. Υπενθυμίζουμε ότι και στις δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Καλαμάτα, στην Τράπεζα της Ελλάδος, και στο Μυστρά, στο άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου, οι δράστες είχαν γράψει με μαύρο σπρέι το σύμβολό τους, ένα σταυρό και δύο αντίρροπα Εψιλον.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, στην Καλαμάτα και στη Δράμα, καθώς και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 4 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 4 κυνηγετικά όπλα, από τα οποία το ένα με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, 3 τόξα και 2 βαλλίστρες, ποσότητα χασίς 10,2 γραμμαρίων, ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, βάρους 3 κιλών περίπου, 2.599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 43 βέλη, 2 γεμιστήρες πιστολιού, 2 τσεκούρια, σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, σιδηρογροθιά και 2 γκλομπς,

89 καπνογόνα-βεγγαλικά, 3 συσκευές ενδοεπικοινωνίας (μοτορόλα), ηλεκτρονικοί υπολογιστές και στικάκια, κινητά τηλέφωνα, 3 κουκούλες τύπου full face, είδη ρουχισμού (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ κ.ά.), διάφορα είδη “επιχειρησιακού” εξοπλισμού (θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.ά.), διάφορα έγγραφα και σημειώσεις και 2 αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη ή στο σχεδιασμό και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

—————————————–

(Κείμενο 3: Νικολέττα Κολυβάρη, Ελευθερία, 28/10/2015)

Προφυλακίστηκαν και οι 5 βομβιστές – Η ομάδα “ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ” λειτουργεί από το 2009.

Την προφυλάκιση των 5 βομβιστών που κατηγορούνται ως τρομοκράτες και οι οποίοι φέρονται ότι σχεδίαζαν χτυπήματα στα Δικαστήρια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας και αλλού, διέταξαν χθες η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας Καλαμάτας.

Πρόκειται για δύο σεκιουριτάδες, έναν κτηνοτρόφο και ένα σερβιτόρο από τη Δράμα και τη Χαλκιδική, ηλικίας 25 έως 34 ετών, οι οποίοι μαζί με τον 52χρονο ηλεκτρονικό, Καλαματιανό στην καταγωγή, οδηγήθηκαν χθες στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Ο 52χρονος είχε εδώ πατρικό σπίτι και φέρεται ως αρχηγός τους, αλλά έμενε στο Αγρίνιο και είναι αυτός ο οποίος ίδρυσε την ομάδα “ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ” το 2009 – στην οποία όπως υποστήριξαν χθες στις απολογίες τους ανήκουν όλοι οι Ελληνες. Σημειώνεται ότι αυτός ο οποίος κατασκεύαζε τις βόμβες είναι ο φερόμενος ως δεύτερος στην ιεραρχία Δραμινός, με συνταγές από το Ιντερνετ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις απολογίες τους υποστήριξαν πως με τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που τοποθέτησαν στην Καλαμάτα και το Μυστρά, δεν ήθελαν να σκοτώσουν ή να προκαλέσουν κακό σε κανέναν άνθρωπο, ούτε να προκληθούν ζημιές. Αρνήθηκαν επίμονα πως ήτανε «χτυπήματα», πολλώ δε μάλλον τρομοκρατικά χτυπήματα. Οι ίδιοι τα χαρακτήρισαν ως συμβολικές κινήσεις που έδιναν το στίγμα της ιδεολογίας τους. Επίσης αρνήθηκαν κατηγορηματικά πως σχεδίαζαν να συνεχίσουν την βομβιστική τους δράση, αν και οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του Καλαματιανού 4 βόμβες· οι 2 από αυτές μεγάλης ισχύος και ενισχυμένες με μπίλιες από μονόβολα φυσίγγια. Υποστήριξαν ακόμα ότι δεν ήταν στις προθέσεις τους ένα αντάρτικο πόλεων αλλά ο κίνδυνος να εμπλακεί σε πόλεμο η Ελλάδα ήτανε γι’ αυτούς πολύ κοντά, κι έτσι κατασκεύαζαν βόμβες και έκαναν ασκήσεις επιβίωσης για να είναι ετοιμοπόλεμοι όταν ερχόταν εκείνη η ώρα. Ετσι δικαιολόγησαν τον βαρύ οπλισμό, καθώς και τον εξοπλισμό εκστρατείας με τον οποίο είχαν εφοδιαστεί, ενώ ισχυρίστηκαν πως δεν περίμεναν οι δύο εκρήξεις την περασμένη Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά πως θα έπαιρναν τέτοια διάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις απολογίες τους τόνισαν και οι 5 πως δεν ανήκουν σε καμία ακροδεξιά ή ακροαριστερή οργάνωση, ούτε έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή ή άλλο πολιτικό χώρο. Δήλωσαν μέλη της “ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ” και ως μέλη της κινητοποιήθηκαν και αντέδρασαν στα δύσκολα χρόνια που θα ακολουθήσουν για την Ελλάδα.

—————————————–

(Κείμενο 4: Γιάννης Σουλιώτης, Καθημερινή, 27/10/2015)

Αντάρτικο οργάνωναν οι πέντε της «Ε»

«Αντάρτικο» από τον Ταΰγετο σκόπευαν να ξεκινήσουν οι πέντε συλληφθέντες για τις βομβιστικές επιθέσεις, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε Καλαμάτα και Μυστρά. Εκτός από όπλα και πυρομαχικά, διαπιστώθηκε ότι είχαν προμηθευτεί τρόφιμα και κατάλληλο εξοπλισμό επιβίωσης και, όπως φέρονται να ομολόγησαν, στόχος τους ήταν να εξαπολύσουν μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στην Πελοπόννησο. Στους αστυνομικούς της Aσφάλειας Καλαμάτας δήλωσαν μέλη της «Ομάδας Εψιλον – τάγμα Ελλήνων μαχητών» και αποκάλυψαν ότι επρόκειτο να επιτεθούν με αυτοσχέδιες βόμβες, μεταξύ άλλων, στην εφορία και στα δικαστήρια της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει ένοπλη ακροδεξιά οργάνωση με τα εξής χαρακτηριστικά: 1) πίστευαν στον θεό Δία, 2) δήλωναν εθνικιστές, απόγονοι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, 3) ήταν πολέμιοι του χριστιανισμού, του Βυζαντίου, των Εβραίων και της μασονίας, 4) στρέφονταν ενάντια στο πολιτικό σύστημα και 5) θεωρούσαν «κατευθυνόμενα» τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, σε βίντεο που είχαν αναρτήσει σε λογαριασμό τους στο ΥouΤube χαρακτήριζαν τη Χρυσή Αυγή «λευκό Εωσφόρο του 21ου αιώνα».

Στο σπίτι-κρησφύγετο στην Καλαμάτα βρέθηκαν τέσσερις εκρηκτικοί μηχανισμοί, παρόμοιοι με εκείνους που πυροδότησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο προαύλιο υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Για την κατασκευή τους χρησιμοποίησαν πυρίτιδα τοποθετημένη μέσα σε κοινούς σωλήνες ύδρευσης, ενώ στο μείγμα της εκρηκτικής ύλης είχαν τοποθετήσει σκάγια από κυνηγετικά φυσίγγια, ούτως ώστε από την έκρηξη να προκληθούν μεγαλύτερες φθορές. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ακόμα τρία κιλά νιτρικής αμμωνίας και ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τον όρκο της «Ομάδας Εψιλον».

Ως επικεφαλής του «τάγματος» περιγράφεται από την ΕΛ.ΑΣ. ο 52χρονος Γ.Α., τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, μόνιμος κάτοικος Καλαμάτας. Φέρεται ως ο δημιουργός, το 2009, του ιστολογίου omada-epsilon.blogspot.gr μέσω του οποίου ήρθε σε επικοινωνία με τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες από τη Δράμα και τη Χαλκιδική. Στην αρχική σελίδα του ιστολογίου υπάρχει κείμενο με τίτλο «ΕΛΛΑΣ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ – Διακήρυξη Ιερού Πολέμου» το οποίο αναφέρει: «Πολεμάμε και μαχόμαστε ως Ελλην για την Ελλάς το Γένος των Ελλην ενάντια σε κάθε Βυζαντινό Οβριό, ενάντια σε κάθε τεκτονική ή μασονική οργάνωση, ενάντια στο Αντί-Ελληνικό πολιτικό σύστημα…».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις Βορειοελλαδίτες μετέβησαν στην Καλαμάτα με νοικιασμένο αυτοκίνητο και φιλοξενήθηκαν στο σπίτι του 52χρονου. Η πρώτη επίθεση του τάγματος σημειώθηκε στις 4.15 τα ξημερώματα της Παρασκευής στο υποκατάστημα της ΤτΕ στην Καλαμάτα. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές φθορές σε μαρμάρινες πλάκες στο προαύλιο. Μιάμιση ώρα αργότερα, στις 5.50 π.μ. πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά. Από την έκρηξη έσπασε το αριστερό χέρι του αγάλματος.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, κάτοικοι της περιοχής συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών και ενημέρωσαν τις αρχές. Eπρόκειτο για ένα Nissan Note, μισθωμένο από τη Δράμα. Στην ίδια πόλη της Β. Ελλάδας οδήγησαν και τα υπολείμματα του μηχανισμού που εξερράγη έξω από την ΤτΕ. Κι αυτό διότι η εκρηκτική ύλη ήταν τυλιγμένη σε απόκομμα από τοπική εφημερίδα της πόλης. Το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ οι πέντε δράστες κατόπτευαν τα δικαστήρια της Καλαμάτας, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ανακρινόμενοι ομολόγησαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε και το κλειδί του νοικιασμένου Nissan. Στον χώρο αποσκευών εντοπίστηκαν κρυμμένα όπλα και πυρομαχικά. Συγκεκριμένα, κυνηγετικά όπλα, επαγγελματικό τόξο και βέλη, χιλιάδες φυσίγγια, ασύρματοι, στρατιωτικά ρούχα κ.ά. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και αναμένεται να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή.

—————————————–

(Κείμενο 5: Βασίλης Λαμπρόπουλος, Το Βήμα, 27/10/2015)

Οι 16… εχθροί της «ομάδας Ε» και οι «μάχες» για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο

Μία λίστα 16 πολιτικών και δημοσιογράφων που χαρακτηρίζονται «σιωναζιστικές, μασωνικές βιτρίνες» είχε «στόχο» το επονομαζόμενο «Τάγμα Ελλήνων Μαχητών» της αμφιλεγόμενης «ομάδας Ε», στους οποίους συμμετείχε ένας πρώην ειδικός φρουρός της ΕΛ.ΑΣ., υπάλληλοι security, ένας σερβιτόρος, ένας κτηνοτρόφος, ένας ηλεκτρονικός. Συνελήφθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ύστερα από δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Καλαμάτα και στον Μιστρά, όπου στόχος έγινε το άγαλμα του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.

Πρόκειται για μία πενταμελή ομάδα τεσσάρων Δραμινών ηλικίας 25 ως 34 ετών και ενός 53χρονου (σ.σ. άτομα χωρίς ποινικό μητρώο) που είχαν γνωρισθεί από το 2009 μέσω Facebook και είχαν δημιουργήσει δικτυακό τόπο της ομάδας τους δηλώνοντας πίστη στον θεό Δία (όχι στους ολύμπιους θεούς, επειδή τους θεωρούσαν προδότες), στρεφόμενοι κατά του Βυζαντίου και άλλων πολλών.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν διάφορες αναρτήσεις τους, ότι «ως “ομάδα Ε” μαχόμαστε εναντίον κάθε Οβριού “Βάκχου” Βυζαντινού Εισοδηματία», καθώς και ότι «το μόνο που δικαιούστε, μιαροί Οβριοί (Βλάχοι ή Βάκχοι) Βυζαντινοί, Οθωμανοί (μουσουλμάνοι) και ανθέλληνες, είναι ο Θάνατος». Και υπάρχουν συμπληρωματικές αναφορές για τον «γκέι Πούτιν», τον Σαβαώθ και τον Ασταρώθ, ενώ υπήρχαν καταγγελίες τους ότι οι «πράκτορες του Σιωνισμού τους έκλεψαν σύγγραμμα του “Απολλωνίου υιού”». Για το οποίο όμως αμέσως μετά καθησύχαζαν ότι «τελικώς ήταν μικρής σημασίας»…

Ο τάφος του Παλαιολόγου

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το «τάγμα των μαχητών» είχε μάλιστα στοχεύσει το άγαλμα του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα ύστερα από ανακοίνωση άλλων μελών της «ομάδας Ε» ότι «βρήκαν τον τάφο του Παλαιολόγου και άλλων 40 στρατιωτών του Βυζαντίου στους Αγίους Θεοδώρους». Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, «ο Παλαιολόγος βρέθηκε μέσα σε στοές χιλιομέτρων που είχε κατασκευάσει ο βασιλιάς των Μεγάρων Βύζαντας και όπου ο “μαρμαρωμένος βασιλιάς” τελικώς είχε κρυφτεί ύστερα από την διαφυγή του, στις 29 Μαΐου 1453 από την πολιορκία της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς».

«Αντάρτικο» του Δία…

Πρόκειται για μία υπόθεση που, όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «συνδυάζεται η αφέλεια, το παράλογο, ο σουρεαλισμός και η ακατάσχετη συνωμοσιολογία με τον κίνδυνο που μπορεί να παράγουν. Στην κατοχή των πέντε μαχητών του “τάγματος” βρέθηκαν βόμβες τελευταίας τεχνολογίας και είχαν στόχο να χτυπήσουν τα δικαστήρια της Καλαμάτας και άλλους στόχους. Ύστερα θα κατέφευγαν στον Ταΰγετο όπου θα κατασκήνωναν και θα τον χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Δημιουργώντας έτσι ένα “αντάρτικο” με στόχο τους εχθρούς του Δία, τους υποστηρικτές του Βυζαντίου, τους Βάκχους και άλλους, μάλλον όχι και τόσο προφανείς.

Θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τους εντοπίσουμε και στις επιθέσεις τους είναι βέβαιο ότι μπορεί να κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές αφού στις βόμβες έβαζαν μέχρι και σφαιρίδια από φυσίγγια. Ανυποψίαστοι πολίτες που μπορεί να πλήρωναν την εμμονή τους με τους “προδότες βυζαντινούς αυτοκράτορες” και εμείς επί μήνες να αγνοούσαμε κίνητρα, δράστες και την ιδιομορφία που είχαν. Όμως εκμεταλλευτήκαμε τη μαρτυρία κατοίκου στον Μιστρά που είδε μία πινακίδα με γραμματικό μέρος από τον νομό Δράμας και κινήσεις υπόπτων ατόμων στα δικαστήρια της Καλαμάτας και τη σχέση τους με το αναζητούμενο ΙΧ».

Illuminati και Άγιο Όρος!

Για να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη της σύγχυσης, σημειώνεται ότι το «Τάγμα Μαχητών» της «ομάδας Ε» θεωρείτο αιρετική ομάδα που στρεφόταν ακόμη εναντίον της Εκκλησίας, του μοναχού Παΐσιου κτλ. Τα μέλη της κεντρικής-«ορθόδοξης» Ομάδας Ε στην Ελλάδα χαρακτηρίζουν ως εχθρό και έναν Έλληνα (φέρεται να διαβιοί στα Εξάρχεια) εκπρόσωπο των Illuminati.

Επιπλέον εκτός της πρόσφατης «ανακάλυψης» του τάφου του Παλαιολόγου δηλώνουν ότι «έχουν συγκεντρώσει 30 δισ. ευρώ από 120 γέροντες του Αγίου Όρους», ότι έχουν «κατασκευάσει υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα που τα διαπραγματεύονται με το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας», ότι είναι «δημιουργοί κινητήρα αιθέρα που πηγαίνει το ΙΧ από Αθήνα σε Μόσχα με κατανάλωση ενός ευρώ» κ.ο.κ.

—————————————–

(Κείμενο 6: Βίκυ Βετουλάκη, Θάρρος, 27/10/2015)

Ήθελαν θύματα οι πέντε της «Ομάδας Έψιλον ΕΥ»!

Διακήρυξη στο ίντερνετ που καλεί τους «Έλλην σε ιερό πόλεμο»

Θύματα πιθανότατα ήθελαν στα επόμενα τρομοκρατικά τους κτυπήματα οι πέντε της «Ομάδας Έψιλον ΕΥ», καθώς είχαν ήδη ετοιμάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς δεκαπλάσιας ισχύος από αυτούς της Παρασκευής που έπληξαν στόχους σε Καλαμάτα και Μυστρά, περιτυλιγμένους με βολίδες από μονόβολα φυσίγγια.

Οι πέντε διώκονται πλέον με τον αντιτρομοκρατικό νόμο, μετά τη δίωξη που τους άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, βάσει του 187Α του Ποινικού Κώδικα για τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Σήμερα θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια Καλαμάτας για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Σε ιστοσελίδα που είχαν δημιουργήσει και είχε άμεση σχέση ο 52χρονος Καλαματιανός, έχει δημοσιευθεί πολυσέλιδη «Διακήρυξη ιερού Πολέμου» με τίτλο «Η Ελλάς υπό κατοχή», αλλά χωρίς να υπάρχει ημερομηνία ανάρτησης του κειμένου.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρονται στο κλείσιμο της διακήρυξης αυτής (παρατίθενται αυτούσια): «ΦΩΤΙΑ και ΜΑΧΑΙΡΙ. Στους Βυζαντινούς Οβριούς Βάκχους ή Βλάχους και Σλαβομογγόλους. Η Ελλάς διψά για αίμα μιαροί βυζαντινοί για το δικό σας αίμα και των παιδιών σας. Μόνο έτσι θα ξεπληρωθούν όλα όσα έπραξαν οι πρόγονοί σας και οι απόγονοί τους, Εσείς. Αιώνες τώρα μιαροί Βυζαντινοί Οβριοί Βάκχοι με το “πατρίς οικογένεια ορθοδοξία” σφάζατε, καταστρέφατε, βιάζατε, αρπάζατε, βασανίζατε, γενοκτονούσατε εις βάρος της Ελλάς, εις βάρος των Έλλην, μα και σε λαούς που δεν σας αποδέχονταν και δεν σας προσκυνούσαν και ήταν φιλέλλην. Η Ελλάς Ανήκει Μόνο Στους Έλλην Έλλην Γεννιέσαι Δεν Γίνεσαι, όσες χιλιάδες χρόνια κι αν Αποικείτε Μιαροί στην Ελλάς, Έλλην Δεν θα Γίνετε ΠΟΤΕ. Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω οι Έλλην. Θάνατος στους Βυζαντινούς Οβριούς Βάκχους».

Η επιτυχία της Ασφάλειας Καλαμάτας δεν έχει προηγούμενο, καθώς πανελλαδικά είναι η πρώτη φορά που μέσα σε 24 ώρες εξιχνιάζεται τρομοκρατική ενέργεια, όπως και πρώτη φορά στην Ελλάδα συλλαμβάνονται οι δράστες τρομοκρατικής ενέργειας εντός του πλαισίου του αυτοφώρου.

Ήθελαν θύματα;

Οι πυροτεχνουργοί «πάγωσαν», όταν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας τούς έδειξαν τους τέσσερις αυτοσχέδιους μηχανισμούς που βρήκαν στο πατρικό σπίτι του 52χρονου στην Καλαμάτα. Εκτός του ότι ήταν πολύ μεγαλύτερης ισχύος από εκείνους που είχαν τοποθετήσει και εξερράγησαν έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά, διαπίστωσαν ότι είχαν τυλίξει τους μεταλλικούς σωλήνες με πλαστική ταινία, όπου είχαν εγκλωβίσει βολίδες από μονόβολα φυσίγγια (χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριογούρουνων). Η εκτόξευση με την έκρηξη αυτών των βολίδων δε θα άφηνε τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους, καθώς – σύμφωνα με τους ειδικούς – διαπερνούν ακόμα και αλουμίνιο. Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο κατά πάσα πιθανότητα και ανθρώπινες ζωές.

Επόμενος στόχος τους, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, ήταν το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας, καθώς εντοπίσθηκαν το Σάββατο νωρίς το απόγευμα την ώρα που εξέταζαν το χώρο κάτω από τα γραφεία της Εισαγγελίας, κοντά στο χώρο εισόδου του υπογείου γκαράζ. Ελάχιστα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έδωσαν τέλος στη δράση τους, προσαγάγοντάς τους αρχικά και εν συνεχεία συλλαμβάνοντάς τους.

Οι κατηγορίες πλέον που τους αποδίδονται είναι οι βαρύτερες του Ποινικού Κώδικα, καθώς ο εισαγγελέας τούς παραπέμπει με τον αντιτρομοκρατικό νόμο. Έτσι, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για τρομοκρατία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση για την τέλεση των εγκλημάτων της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών. Τη συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα από περισσότερα από 3 άτομα που επιδίωκαν την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, κατοχή όπλων κ.ά.

«Ομάδα ΕΥ»

Και οι πέντε παρουσιάζονται ως μέλη της «Ομάδας Έψιλον ΕΥ», ενώ ηγετικός ρόλος αποδίδεται στον Καλαματιανό. Η τοποθέτησή τους είναι θρησκοϊδεολογική και τα πρώτα τους χτυπήματα, σε τράπεζα και σύμβολο του Βυζαντίου, ήταν «χτυπήματα σφραγίδα».

Μάλιστα, στους αστυνομικούς ο 52χρονος παρουσιάσθηκε και ως διαχειριστής ιστοσελίδας που αφορά στη συγκεκριμένη ομάδα. Στη δε πρώτη σελίδα της υπάρχει πολυσέλιδη διακήρυξη, η οποία ξεκινά με την εξής παράγραφο, με την οποία στην πραγματικότητα είχαν προαναγγείλει τη δράση τους (επίσης παρατίθεται αυτούσια):

«Έψιλον ΕΥ “Ομάδα Έψιλον” ως Έλλην τείνουν να αναλάβουν ενεργό δράση ως Πολεμιστές για την Ανεξαρτησία της Ελλάς, για την Πάταξη και Εξόντωση των Ξένων Εισβολέων οι οποίοι αποκαλούντο και βαφτίζονται εκ των μιαρών εταίρων του πολιτικού συστήματος “μετανάστες ή πρόσφυγες”, οι Εισβολείς Οθωμανοί και τα Μπάσταρδογεννήματα του Βυζαντίου. Η Πελοπόννησος “Νήσος των Έλλην Πελασγών” ανεξαρτητοποιείτε από την Οβρική Βυζαντινή και Οθωμανική ξενόδουλη Αθήνα. Το ίδιο και το αυτό και όλη η υπόλοιπη Ελλάς όπου οι μόνοι άποικοι αυτής της Γαίας θα είναι Μόνο Έλλην και Φιλέλληνες όπου τηρούν τους ιερούς κανόνες της Ελλάς, των Έλλην».

Σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Δεν υπάρχουν συμφέροντα θρησκευτικά, πολιτικά ή προσωπικά. Δεν υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις και οργανώσεις Βυζαντινών Οβριών και Οθωμανών “Μουσουλμάνων”. Υπάρχουν Μόνο οι Έλλην και η Ελλάς ενάντια στους αιώνιους Βυζαντινούς και Οθωμανούς εχθρούς μας. Όλοι οι Έλλην και ομάδες αυτών πρέπει να αναλάβουν εμπόλεμη ενεργώ δράση για την εξόντωση όλων των ξένων εισβολέων και τον αφανισμό του βυζαντινού πολιτικού συστήματος και ψευδοκράτους που καταπατά την Ελλάς και καταδυναστεύει τους Έλλην. Φωτιά και Μαχαίρι στους Βυζαντινούς & Οθωμανούς. Η Ελλάς Ανήκει Μόνο Στους Έλλην. Ζήτω η Ελλάς, Ζήτω οι Έλλην…».

«…Αν μιαροί βυζαντινοί και ανθέλληνες νομίζετε πως έχετε να κάνετε με ανούσιους τύπου “τρομοκράτες” κάνετε λάθος άλλωστε οι τρομοκράτες στην Ελλάς είστε όλοι εσείς, το ίδιο το Οβρικό Βυζαντινό πολιτικό σύστημα και κράτος. Αν πάλι πιστεύετε πως έχετε να κάνετε με παιδαρέλια απατάστε καθώς οι Έλλην Έψιλον ΕΥ είναι ηγέτες μα πάνω από όλα πολεμιστές. Γνωρίζοντας πως έχετε στερημένη εγκεφαλική νόηση τινός ενός προβάτου λόγο διαδικτυακού αυνανισμού και ζαβλακομάρας θα αρχίσετε να αερολογείτε τα εξής “μαλακίες, τι να κλάσουν, με τι χρήμα, με τι όπλα, σιγά μην τα βάλουν με ολόκληρη αστυνομία, στρατούς, κ.α. πολλά”. Ως Έψιλον ΕΥ “Ελλάνιοι Υιοί” έχουμε το μεγαλύτερο υπέρ όπλο στον κόσμο τινός τη γνώσει, τη νόηση πολλών χιλιάδων Έλλην προγόνων. Όσο περί όπλων έχετε εσείς μιαροί, τα όπλα σας, όπλα μας. Τα πάντα μπορούν να στραφούν εναντίων σας μιαροί, ως και οι πέτρες και το χώμα που πατάτε».

Προφίλ συλληφθέντων

Συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι δόθηκε στα γραφεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου από το γενικό αστυνομικό διευθυντή, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο, τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο Διαμαντή Μητρόπουλο, τον αστυνομικό διευθυντή Λακωνίας Σταύρο Τουφεξή, το διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Βασίλη Τσιγαρίδη και το διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Ζ. Αγρανιώτη.

Ποιο είναι, όμως, το προφίλ των συλληφθέντων και πώς έδρασαν;

Ο 52χρονος Καλαματιανός ζούσε για αρκετά χρόνια στην Κύπρο, ενώ είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα τελευταία χρόνια είχε επιστρέψει από την Κύπρο. Θεωρείται ότι είχε αρχηγικό ρόλο στην ομάδα, την οποία δημιούργησε το 2009.

Μέλη της ομάδας ήταν: Ένας 28χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Δράμα, ένας 25χρονος από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής που έχει κάνει και ειδικός φρουρός και τώρα εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας, ένας 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τον Άγιο Αθανάσιο Δράμας και ένας 34χρονος κτηνοτρόφος από το Καλλίφυτο Δράμας.

Πώς έδρασαν

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, δύο άτομα, που φορούσαν σκούρες στολές παραλλαγής, άρβυλα και κουκούλες «full face», κατευθύνονται στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έχουν βγει από ένα αυτοκίνητο μάρκας Nissan και ο ένας φορά τσαντάκι μέσης και ο άλλος έχει δεμένο ένα τσαντάκι στο μηρό του.

Ο ένας τοποθετεί και πυροδοτεί τον εκρηκτικό μηχανισμό και ο άλλος γράφει με σπρέι το σύμβολό τους. Δέκα λεπτά πριν από τις 6.00 τα ξημερώματα μια δεύτερη έκρηξη σημειώνεται στο άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά. Κάτοικος της περιοχής βλέπει ένα αυτοκίνητο μετά την έκρηξη να αποχωρεί από το Μυστρά και οι πινακίδες του παραπέμπουν στη Δράμα.

Και στα δύο σημεία οι δράστες σχεδιάζουν με μαύρο σπρέι το ίδιο σύμβολο, που αποτελείται από ένα σταυρό και δύο αντίρροπα έψιλον. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν το ίδιο σύμβολο σχεδιασμένο και σε ένα πέτρινο εικονοστάσι στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης.

Κατά τις έρευνες οι αστυνομικοί διαπιστώνουν από υλικό κάμερας ασφαλείας την παρουσία του ίδιου αυτοκινήτου στην Καλαμάτα, ενώ οι συνάδελφοί τους στη Σπάρτη βρίσκουν στο σημείο της έκρηξης στο άγαλμα του Παλαιολόγου τμήματα εφημερίδας στα οποία ήταν τυπωμένες αγγελίες με τηλέφωνα της Δράμας. Έτσι, οι έρευνες των Αρχών και στις δύο περιοχές επικεντρώθηκαν σε αυτοκίνητα με τέτοιες πινακίδες και ξένα άτομα με την περιοχή.

Βολιδοσκοπούσαν το Δικαστικό Μέγαρο

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου τα πέντε άτομα εντοπίσθηκαν να επεξεργάζονται με επιμονή τους χώρους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας και συγκεκριμένα την πλευρά που είναι η είσοδος του υπόγειου πάρκινγκ και λίγο πριν από τη γωνία Ψαρών και Σόλωνος. Ακολουθήθηκαν και κοντά στο Πάρκο του ΟΣΕ συνελήφθησαν πρώτα τα τρία άτομα και μετά τα άλλα δύο.

Αρχικά αρνήθηκαν ότι έχουν ένα αυτοκίνητο Nissan και ισχυρίσθηκαν ότι βρίσκονται στην Καλαμάτα για διακοπές και φιλοξενούνται από τον 52χρονο. Ωστόσο, στην τσέπη του 34χρονου κτηνοτρόφου βρέθηκε το κλειδί του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το οποίο και τελικά εντοπίσθηκε έξω από το σπίτι του 52χρονου Καλαματιανού. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το Nissan είχε νοικιαστεί και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε προέρχονταν από αυτοκίνητο Σκόντα που είχε ο 34χρονος.

Και οι πέντε είχαν φτάσει στην Καλαμάτα την προηγούμενη Κυριακή με δύο αυτοκίνητα, το Nissan και το Σκόντα (αυτό από το οποίο πήραν τις πινακίδες) και έμεναν στο πατρικό σπίτι του 52χρονου. Ο 52χρονος διατηρεί δεσμούς με το Αγρίνιο και βρισκόταν εκεί μέχρι να έρθουν στην Καλαμάτα την προηγούμενη Κυριακή. Ήθελαν να ξεκινήσουν τη δράση τους από την Καλαμάτα, θεωρώντας την περιοχή ιστορική, καθώς από εδώ ξεκίνησε η Επανάσταση. Είχαν εξοπλισθεί ώστε να κατασκηνώσουν μόνιμα στο βουνό και θα κατέβαιναν μόνο για τις επιθέσεις τους. Στο στόχαστρο είχαν βάλει το Δικαστικό Μέγαρο, το αστυνομικό κτήριο, την εφορία, τράπεζες κ.ά.

Ευρήματα

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι του 52χρονου στην Καλαμάτα, όπου βρήκαν: 4 αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς έτοιμους για χρήση, ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, βάρους 3 κιλών, ένα κυνηγετικό όπλο με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, 3 καραμπίνες, πλήθος φυσιγγίων, στρατιωτικό εξοπλισμό και μικροποσότητα χασίς, βάρους 10,2 γραμμαρίων.
Στο αυτοκίνητο μάρκας Nissan βρέθηκαν πολλά φυσίγγια. Συνολικά κατασχέθηκαν 2.599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. Επίσης, 3 τόξα και 2 βαλλίστρες, 43 βέλη, 2 γεμιστήρες πιστολιού, 2 τσεκούρια, σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, σιδερογροθιά και 2 γκλομπς, 89 καπνογόνα-βεγγαλικά, 3 συσκευές ενδοεπικοινωνίας, στρατιωτικός και επιχειρησιακός εξοπλισμός (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ, θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.ά.) και ένα μαύρο σπρέι.

Ακόμα και από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων στη Δράμα κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και κινητά τηλέφωνα. Τέλος, κατασχέθηκαν 3 κουκούλες full face, είδη ρουχισμού για τη διαβίωσή τους στο βουνό, διάφορα έγγραφα και σημειώσεις και, φυσικά, τα δύο αυτοκίνητα.
Οι έρευνες των αστυνομικών αρχών πλέον είναι πολυεπίπεδες και εξετάζονται σε βάθος όλα τα στοιχεία. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα η δικογραφία να συμπληρωθεί και με άλλα στοιχεία.

—————————————–

(Κείμενο 7: ΕΛΑΣ, 26/10/2015)

26-10-2015: Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο (2) υποθέσεις εκρήξεων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και στο Μυστρά Λακωνίας την 23-10-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξιχνιάστηκαν άμεσα δύο (2) υποθέσεις εκρήξεων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και στο Μυστρά Λακωνίας την 23-10-2015.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και τα ναρκωτικά.

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κυνηγητικά όπλα, τόξα, βαλλίστρες, φυσίγγια, συσκευές ενδοεπικοινωνίας, ποσότητα κάνναβης, οχήματα κ.α.

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διενέργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) περιπτώσεις εκρήξεων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, που έγιναν την 23.10.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και στο Μυστρά Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν προχθές (24.10.2015) το απόγευμα, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, α πό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 25, 28, 30, 34 και 52 ετών αντίστοιχα. Από τους συλληφθέντες ο 52χρονος είναι κάτοικος Καλαμάτας και οι υπόλοιποι κάτοικοι περιοχών της βορείου Ελλάδας (Δράμα και Χαλκιδική).

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω την 23.10.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, τοποθέτησαν δύο (2) αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και προκάλεσαν εκρήξεις, αρχικά σε αύλιο χώρο υποκαταστήματος τράπεζας, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και στη συνέχεια σε πλατεία, στο Μυστρά Λακωνίας.

Αποτέλεσμα των εκρήξεων ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στον αύλιο χώρο του υποκαταστήματος της τράπεζας και σε υαλοπίνακα εισόδου απέναντι κτηρίου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ενώ στο Μυστρά Λακωνίας να προκληθούν υλικές ζημιές, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν αναγράψει με σπρέι, χρώματος μαύρου, σύμβολο, το όποιο αποτελούνταν από σταυρό και δύο αντίρροπα έψιλον.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των ανωτέρω στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και στη Δράμα, καθώς και σε όχημα που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • τέσσερις (4) αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί,
  • τέσσερα (4) κυνηγητικά όπλα, από τα οποία το ένα με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα,
  • τρία (3) τόξα και δύο (2) βαλλίστρες,
  • ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,2- γραμμαρίων,
  • ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, βάρους τριών (3) κιλών περίπου,
  • -2599- φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
  • -43- βέλη,
  • δύο (2) γεμιστήρες πιστολιού,
  • δύο (2) τσεκούρια,
  • σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες,
  • σιδερογροθιά και δύο (2) γκλόμπς,
  • -89- καπνογόνα-βεγγαλικά,
  • τρεις (3) συσκευές ενδοεπικοινωνίας,
  • ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,
  • κινητά τηλέφωνα,
  • τρεις (3) κουκούλες τύπου full face,
  • είδη ρουχισμού (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ κ.α.),
  • διάφορα είδη “επιχειρησιακού” εξοπλισμού (θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.α.),
  • διάφορα έγγραφα και σημειώσεις και
  • δύο (2) οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όπως επιπλέον προέκυψε, οι συλληφθέντες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πραγματοποίησαν τις εκρήξεις, προκειμένου να “εκπληρώσουν” την ιδεολογική βάση και το σκοπό ομάδας, που δημιούργησε ο 52χρονος από το έτος 2009 και στην οποία εντάχθηκαν σταδιακά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας ενώ οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη ή στο σχεδιασμό και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ

omada_e_6 omada_e_5 omada_e_4 omada_e_3 omada_e_2 omada_e_1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.