Ανοχύρωτη η νέα Βουλή απέναντι στους ναζί (+video)

xrisaugites-vouleutes Oι χρυσαυγίτες κάνουν ότι ορκίζονται στη Βουλή μετά τις εκλογές του 2012. Σύμφωνα με τον Μιχαλολιάκο, δεν πιστεύουν ούτε ορκίζονται στο Σύνταγμα | EUROKINISSI.

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 26/10/2015)

Τη συζήτηση για τις ρυθμίσεις του ψηφιακού τηλεοπτικού τοπίου εκμεταλλεύτηκε η Χρυσή Αυγή για να εμφανιστεί αδικημένη και θύμα διακρίσεων από τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

Και ενώ δεν βρέθηκε ούτε ένας βουλευτής να απαντήσει στη νέα πρόκληση, υπήρξαν και κάποιοι που έτειναν χείρα συνεννόησης προς τη ναζιστική οργάνωση. Ο μεν Θ. Καράογλου της Ν.Δ. δεν δίστασε να συνταχθεί με τον Ν. Μιχαλολιάκο που υποστήριξε ότι θα αγοράσουν τα ελληνικά κανάλια της Θράκης οι Τούρκοι, ενώ ο Θ. Παπαχριστόπουλος των ΑΝ.ΕΛΛ. υπέδειξε στην ΕΡΤ να καλεί τη Χρυσή Αυγή.

Η Βουλή (επί συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) φέρει τη δική της ευθύνη για το γεγονός ότι χρονοτριβούσε στη συζήτηση για την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής και να συμπληρωθούν τα «δεκαοκτάμηνα» των προφυλακίσεων για την ηγεσία της οργάνωσης. Ετσι ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες-συνεργοί του μπορούν να προσποιούνται ότι δεν τους αφορά η δίκη του Κορυδαλλού.

Η συνέχεια των προκλήσεων

Τις τελευταίες μέρες είχαμε το γνωστό κρούσμα με την επίδειξη τραμπουκισμού, απειλών και ύβρεων από τον Λαγό στο βήμα της Βουλής, αλλά και την προβοκάτσια του Μιχαλολιάκου με τη γελοιοποίηση του υπουργού Εξωτερικών, τον οποίο εμφάνισε να ζητά τη γνώμη των ναζιστών για την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στη Βουλή θα συνεχιστούν. Από τη στιγμή που μετά τις συλλήψεις τα Τάγματα Εφόδου έχουν αποσυρθεί από τις γειτονιές και με δεδομένη την ένοχη απουσία των ηγετικών στελεχών της οργάνωσης από το Κακουργιοδικείο, ο μόνος χώρος που διαθέτει η Χρυσή Αυγή για την άσκηση της προπαγάνδας της είναι το κτίριο του κοινοβουλίου, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο τον Αρχηγό τούς κάνει να αισθάνονται «άβολα» και τους προκαλεί «σιχασιά».

Οσο για τις προκλήσεις αυτού του είδους, οι χρυσαυγίτες είναι πεπεισμένοι ότι είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος άσκησης της προπαγάνδας τους. Αναρτήσαμε σήμερα στον ιστότοπο της «Εφ.Συν.» βίντεο με τις δηλώσεις του Μιχαλολιάκου αμέσως μετά την επίθεση του Κασιδιάρη στο στούντιο του ΑΝΤ1 εναντίον της Λιάνας Κανέλλη.

Τα δημοκρατικά κόμματα οφείλουν να απαντήσουν σ’ αυτή την πρόκληση. Και ο μόνος τρόπος είναι να μπουν σε κοινοβουλευτική καραντίνα οι υποκινητές της βίας. Εχει πλέον αποδειχτεί ότι είναι επικίνδυνη αφέλεια να νομίζει κανείς ότι με τον «διάλογο» θα «ημερέψει» η εγκληματική οργάνωση. Ας πάψουν επιτέλους οι υπουργοί να τους δίνουν κοινοβουλευτικό άλλοθι απαντώντας στις ερωτήσεις τους (απλές και επερωτήσεις). Ας αφεθούν οι χρυσαυγίτες να μιλούν μόνοι τους από το βήμα της Βουλής. Η κοινοβουλευτική απομόνωση θα προστατέψει τη δημοκρατία από τις επιθέσεις τους.

Νέα δικογραφία κατά των χρυσαυγιτών

Την προηγούμενη Δευτέρα διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή μια νέα δικογραφία, η οποία αφορά τον Ν. Μιχαλολιάκο, και ζητείται η άρση της ασυλίας του για την αξιόποινη παράβαση του άρθρου 184 Π.Κ. (παρακίνηση σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος). Πρόκειται για μια υπόθεση που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» (Ιός, «Μιχαλολιάκος: Θα σας σπάσουμε τα κεφάλια», 11.10.2014)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.