Καταδίκη φασίστα στον Πύργο

diki_29ae0a42c6b3e6c7ca1692ff6f9e856f-1

(Κείμενο: Δημήτρης Τερζής, ΕφΣυν, 6/10/2015)

Την ώρα που συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και που το βίντεο απ’ την οργάνωση της Νίκαιας παίζει παντού αποδεικνύοντας τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσης, το τριμελές εφετείο Πύργου πριν από λίγες μέρες επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για φυλάκιση 1 έτους με αναστολή στο μέλος της «Εθνικής Δράσης Ηλείας», Ν. Παπαδόπουλο.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας, «ο Ν. Παπαδόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση που πραγματοποίησε μαζί με άλλα μέλη της ΕΔΗ τον Σεπτέμβριο του 2013 (λίγες μέρες πριν την δολοφονία του Π. Φύσσα) ενάντια σε αντιφασίστα σπουδαστή στα ΤΕΙ Πύργου με συνέπεια τον τραυματισμό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν εμφανίστηκε καν για να υποστηρίξει την έφεσή του».

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω άτομο έχει καταδικαστεί παλαιότερα σε 3 χρόνια για επίθεση έπειτα από ενέδρα σε μουσικό στον Πύργο και ενώ εκκρεμεί εναντίον του και άλλη μήνυση για επίθεση σε αντιφασίστες σπουδαστές στις 9 Φεβρουαρίου 2013 με τάγμα εφόδου που περιελάμβανε στελέχη της «Εθνικής Δράσης Ηλείας».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: “Το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας χαιρετίζει τους αγωνιστές που πάλεψαν με αυταπάρνηση στο δρόμο και τα δικαστήρια για να σπάσουν την τρομοκρατία. Αφιερώνουμε αυτή την αντιφασιστική νίκη στους γονείς του Π. Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουγκμάν και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα ενάντια στους εχθρούς της ελευθερίας, ενάντια στο φασισμό, το κράτος που τον υποθάλπει και το σύστημα που τον γεννά.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.