Θ. Καμπαγιάννης: Ώρα να διερευνηθούν και οι ευθύνες της Αστυνομίας στη δολοφονία Φύσσα

kampa_slovenian_tv(Κείμενο: Στο Κόκκινο, 30/9/2015)

Έχουν κληθεί «όργανα της τάξης» στη δίκη και καταφθάνει η ώρα, κατά την οποία θα διερευνηθεί σε βάθος η στάση της αστυνομίας στη δολοφονία του Π. Φύσσα. Αυτό ανέφερε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη.

Ακούστε εδώ.

Δολοφονήθηκε (σ.σ ο Παύλος Φύσσας) υπό τα βλέμματα τουλάχιστον οκτώ αστυνομικών, εκ των οποίων ο ένας ήταν βαριά οπλισμένος», υπενθύμισε ο κ. Καμπαγιάννης και πρόσθεσε: «Προτού ξεκινήσει η επίθεση οι αστυνομικοί βρίσκονταν μαζί με τους Χρυσαυγίτες, που ήταν πολλοί και οπλισμένοι. Δεν βρίσκονταν μαζί με τα παιδιά, που ήταν λίγα και άοπλα και τα οποία ήταν φανερό πως θα γίνονταν τα θύματα, εάν κάτι συνέβαινε».

Αναλύοντας διεξοδικότερα στο ζήτημα αυτό, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής σημείωσε ότι ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νίκαιας ήταν ένας από εκείνους (ανέφερε κάποια στιγμή και εκείνον του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα) που είχαν, αποδεδειγμένα, διασυνδέσεις με τη «Χρυσή Αυγή». Χαρακτήρισε δε «απόλυτο κουκούλωμα» την υποτιθέμενη «διερεύνηση» που έκανε η ΕΛ.ΑΣ για τέτοιες διασυνδέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπαγιάννη, εάν δεν αποδοθούν και ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους τέτοιων διασυνδέσεων, τότε η κατάσταση θα διαιωνιστεί, με όσα αυτό θα συνεπάγεται.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής παρατήρησε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της δίκης των στελεχών της «Χρυσής Αυγής» παρατηρήθηκε «ριζική μείωση» των επιθέσεων που διαπράττει η εγκληματική αυτή οργάνωση. Στοιχείο το οποίο, όπως τόνισε, αποδεικνύει ότι οι οδηγίες για αυτές τις επιθέσεις δίνονταν από τα υψηλά «κλιμάκια» της οργάνωσης.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση Μιχαλολιάκου, ότι η «ΧΑ» αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη (ποινική δεν αναγνώρισε ο αρχηγός της οργάνωσης ότι υφίσταται…) της δολοφονίας Φύσσα, ο κ. Καμπαγιάννης είπε:

«Θα πρέπει να παίξει ρόλο και στη δίκη αυτή η δήλωση. Να γίνει κομμάτι της δικογραφίας και να αξιολογηθεί ποινικά. Πολιτική ευθύνη λαμβάνουν οργανώσεις για ό,τι κάνουν μέλη και στελέχη, όχι απλοί ψηφοφόροι…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.