Συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις της 25/09 για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

den_xehname_25_09(Αναδημοσίευση: ΚΕΕΡΦΑ, Προκήρυξη για τα συλλαλητήρια της 25 Σεπτέμβρη 2015)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Μέσα οι πρόσφυγες, καλοδεχούμενοι!

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Η ματαίωση της κεντρικής «προεκλογικής» φιέστας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 11/9 στο Πειραιά και η μετατροπή της Πλατείας Κοραή σε χώρο αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και κέντρου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος. Στις γειτονιές του Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα. Χωράνε οι πρόσφυγες, είναι καλοδεχούμενοι! Ανεπιθύμητοι είναι οι ναζί της Χρυσής Αυγής!

Δεν ξεχνάμε!

Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα KillahP στο Κερατσίνι. Ο Ρουπακιάς κάρφωσε στην καρδιά τον Παύλο Φύσσα ενώ τον κρατούσαν πολλοί χρυσαυγίτες του τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας.

Δεν είναι άλλο ένα νόμιμο κόμμα αλλά μια δολοφονική συμμορία που φορά το μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος. Ούτε στη Βουλή, ούτε στα ΜΜΕ, ούτε στους Δήμους έχουν καμία δουλειά. Η θέση των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή για πάντα. Γι αυτό απαιτούμε να προχωρήσει η δίκη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Δεν ξεχνάμε ότι οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής ήταν οι ίδιοι που είχαν την κάλυψη και την στήριξη της ΕΛΑΣ, των Μπαλτάκων της ΝΔ, των εφοπλιστικών γραφείων, των μεγαλοεργολάβων της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος.

Δεν ξεχνάμε ότι μόλις μια βδομάδα πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, παιδιού μεταλλεργάτη της Ζώνης του Περάματος, οι νεοναζί επιτέθηκαν δολοφονικά σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ. Ένα χρόνο πριν έβαλαν στο στόχαστρο τους Αιγύπτιους ψαράδες. Αυτή η φιλοσυστημική συμμορία δουλεύει για να μεγαλώνουν τα κέρδη των εφοπλιστών, να διαλυθούν τα συνδικάτα και να σπάσουν τα μεροκάματα των εργατών. Έστησε κίτρινο εργοδοτικό «σωματείο» στη Ζώνη και δουλεμπορικά γραφεία εργασίας για φτηνό εργατικό δυναμικό.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Δεν ξεχνάμε τα πογκρόμ κατά των μεταναστών με ορμητήριο τον Άγιο Παντελεήμονα με πλήρη κάλυψη της Αστυνομίας. Εκατοντάδες τραυματίστηκαν από τις επιθέσεις με μαχαίρια και ρόπαλα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, χώροι θρησκευτικής λατρείας πυρπολήθηκαν, καταστήματα μεταναστών καταστράφηκαν

Δεν ξεχνάμε τις φασιστικές επιθέσεις κατά μαθητών, γυναικών, αναπήρων, ομοφυλόφιλων, Ρομά, εβραίων.

Δεν ξεχνάμε τους ναζιστικούς χαιρετισμούς Μιχαλολιάκου και τους ύμνους στο Χίτλερ. Τα δεκάδες μαρτυρικά χωριά που πυρπολήθηκαν από τους ναζί με τη στήριξη των πρόγονων της Χρυσής Αυγής, των δοσίλογων και των γερμανοτσολιάδων.

Δεν ξεχνάμε ότι οι ναζί στηρίζουν τα αφεντικά. Στήριξαν το κλείσιμο της ΕΡΤ, το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, το να μην πληρώνουν οι φίλοι τους εφοπλιστές ούτε ένα ευρώ φόρο. Παριστάνουν τους «αντιμνημονιακούς» ενώ επιδιώκουν ακόμη χειρότερες πολιτικές, με παραμονή στην ΕΕ και το ευρώ. Θέλουν στρατιωτικοποίηση της οικονομίας με λοχαγούς και όχι συνδικαλιστές στα εργοστάσια, με μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν ξεχνάμε τα ρατσιστικά ψέματα σε βάρος των μεταναστών. Θυμίζουν το ρατσισμό του Χίτλερ σε βάρος των εβραίων. Αυτά οδήγησαν στο ολοκαύτωμα, στο Άουσβιτς, στη μαζική εξόντωση εκατομμυρίων σε θαλάμους αερίων.

Δεν ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες είναι θύματα των πολέμων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μ.Ανατολή, την Ασία, την Αφρική, είναι κατατρεγμένοι από τις επιθέσεις του ISIS που έθρεψε ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» αλλά και η καταστολή της Αραβικής Άνοιξης που διεκδίκησε δημοκρατία και ελευθερία απέναντι στους δικτάτορες, συμμάχους των ιμπεριαλιστών.

Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι! Τα σύνορα της ρατσιστικής Ευρώπης φρούριο τα γκρεμίζουν οι ίδιοι οι λαοί που ξεσηκώνονται σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες κατά των κυβερνήσεων, των νεοναζί, των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, δεν επιτρέπουμε στους ναζί να παριστάνουν την «αντιπολίτευση» χύνοντας δηλητήριο κατά των συνδικάτων, της αριστεράς, των κινημάτων, των μεταναστών. Η ελπίδα μας είναι ο αγώνας για ένα κόσμο χωρίς μνημόνια, φτώχεια, ρατσισμό και πόλεμο, ένας κόσμος αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.