Δήλωση συνηγόρων πολιτικής αγωγής: “Ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε σήμερα την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης”

dikhgoroi_prwth_meraΟι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για την υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Τάκης Ζωτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας, προέβησαν σημερα στην ακόλουθη δήλωση:

“Στα πλαίσια της απέλπιδας προσπάθειας των νεοναζί να υποδυθούν ότι έχουν “αλλάξει” και έχουν κάνει την “αυτοκριτική” τους, ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε σημερινή του συνέντευξη ομολόγησε την πολιτική ευθύνη της οργάνωσης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με τον τρόπο αυτό, ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Αυτή είναι και εξαρχής η θέση της πολιτικής αγωγής για όλες τις δολοφονικές επιθέσεις των μελών της Χρυσης Αυγής, είτε στον Παύλο Φύσσα είτε στους Αιγύπτιους ψαράδες, είτε στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είτε σε εκατοντάδες άλλα θύματα της φασιστικής βίας: η ευθύνη ανήκει στην οργάνωση και όχι σε κάποιους υποτιθέμενα “θερμόαιμους” οπαδούς. Μόνο που στην περίπτωση μιας οργάνωσης σαν τη Χρυσή Αυγή, με οργανωμένα παραστρατιωτικά σώματα – “ταγματα εφόδου”, η πολιτική ευθύνη της ηγεσίας ταυτίζεται απόλυτα και με την ποινική ευθύνη: αυτή είναι η καρδιά του κατηγορητηρίου με το οποίο δικάζεται ολόκληρη η ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας για “διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης”. Και αυτή την ποινική ευθύνη ομολόγησε σήμερα ο Μιχαλολιάκος, που στο παρελθόν θυμίζουμε ότι αρνιόταν κάθε σχέση της Χρυσης Αυγής με τον Ρουπακιά.

Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κάνουμε – και εν όψει των εκλογών – κάλεσμα απονομιμοποίησης της ναζιστικής σπείρας που έχει μασκαρευτεί σε δήθεν “νόμιμο πολιτικό κόμμα”. Αυτή η απονομιμοποίηση που πρέπει να επιβληθεί πρώτα και κύρια στην ίδια την κοινωνία, στις γειτονιές, στους χώρους των εργαζόμενων και της νεολαίας, παλεύουμε να επισφραγιστεί με την καταδίκη των ηγετικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής στην ίδια τη δίκη που είναι σε εξέλιξη”.

One thought on “Δήλωση συνηγόρων πολιτικής αγωγής: “Ο Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε σήμερα την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης”

  1. Pingback: Δεν Υπάρχουν Πλέον Ανυποψίαστοι Χρυσαυγίτες Ψηφοφόροι | Golden Dawn Watch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.