Ο Πειραιάς θα ματαιώσει τη ναζιστική φιέστα των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα

KEERFA-Antifasistiko-11-SEP-2015

(Αναδημοσίευση: ΚΕΕΡΦΑ, 09/09/2015)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΠΕΝΕΝ, ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΠ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ

KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 6/9/15

Αντιφασιστική σύσκεψη με παρατραγουδα της Ασφάλειας Πειραιά.

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Εκπρόσωποι αντιφασιστικών πρωτοβουλιών, οργανώσεων της Αριστεράς, δημοτικών κινήσεων, εργατικών σωματείων και συνδικαλιστές από το Λιμάνι, συναντήθηκαν σήμερα στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά για να συζητήσουν την απάντηση στην πρόκληση της συμμορίας της Χρυσής Αυγής να καλέσει δήθεν «προεκλογική συγκέντρωση» στην πλατεία Κοραή αυτή την Παρασκευή 11/9 στις 7μμ.

Το παρόν έδωσε και η Ασφάλεια Πειραιά, έχοντας όπως δήλωσαν τα δύο όργανα της “καταγγελία ότι κάτι κακό συμβαίνει εδώ”. Μάλιστα, μετά τις διαμαρτυρίες μας δηλώσαν ότι τους απέστειλε η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά.

Κοινός τόπος, ότι στις μέρες που κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η σύναξη της εγκληματικής οργάνωσης είναι ανοιχτή πρόκληση που δεν πρέπει να περάσει. Η φασιστική σύναξη στη Πλατεία Κοραή πρέπει να ματαιωθεί.

Το αντιφασιστικό κίνημα τους έχει βάλει στο περιθώριο και από εκεί προσπαθούν να ξεφύγουν, λανσάροντας ξανά το προφίλ του ΄΄νόμιμου πολιτικού κόμματος΄΄.

Ο Πειραιάς είναι πόλη αντιφασιστική, είναι πόλη αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που φτάνουν στο λιμάνι από τα νησιά. Την ώρα, που πανευρωπαϊκά το αντιρατσιστικό κίνημα αγκαλιάζει τους πρόσφυγες σε ένα πρωτοφανές κύμα αλληλεγγύης, ενάντια στις κυβερνήσεις του, οι ναζί της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να επιβάλουν ξανά με την αρωγή των ΜΜΕ τη ρατσιστική τους ατζέντα, πυροδοτώντας πογκρόμ, όπως αυτό στη Κω.

Είναι η άλλη πλευρά της συμπόρευσής τους με τα συμφέροντα των αφεντικών και των βρόμικων διασυνδέσεών τους με το εφοπλιστικό κεφάλαιο στον Πειραιά.

Συμφωνήθηκε το κάλεσμα αντιφασιστικής κινητοποίησης, την Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη, στις 6μμ, στην πλατεία Κοραή.

Καλούμε τα σωματεία των εργαζόμενων, τους φοιτητές και μαθητές, όλες τις οργανώσεις της αριστεράς και τις συλλογικότητες να δυναμώσουμε τον αγώνα για να μη γυρίσουν ξανά στους δρόμους τα τάγματα εφόδου, που δολοφόνησαν το Παύλο Φύσσα, επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μαχαίρωσαν μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές.

Η επιτυχία της περνάει μέσα από την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας, με το άπλωμα του καλέσματος σε σωματεία και χώρους δουλειάς της πόλης, το σύνολο της Αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος ευρύτερα.

Το κάλεσμα αυτό θα πρέπει να φτάσει παντού, και την Παρασκευή η πλατεία Κοραή να βρίσκεται στα χέρια των αντιφασιστών.

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ – Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.