Απελπισία ή γκεμπελισμός; Η Χρυσή Αυγή φαντασιώνεται ότι την “αποθεώνουν”

aystralos_gia_xaΠόσο πολύ πρέπει κάποιος να αμφισβητεί την αλήθεια όσων κατά καιρούς λέει και γράφει η Χρυσή Αυγή; Εμείς το λέμε εξ αρχής: η πρώτη, ενστικτώδικη αντίδραση κάθε ανθρώπου που τυχαίνει να ακούει έναν ναζιστή της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι ότι όσα ακούει είναι απολύτως ψευδή. Υπερβολές, θα πείτε. Ας δούμε ένα μικρό αλλα ενδεικτικό παράδειγμα.

Πριν ένα δεκαήμερο περίπου, η Χρυσή Αυγή ανέβασε στην ιστοσελίδα της μια ανάρτηση με τον τίτλο: “Αυστραλός βουλευτής αποθεώνει την Χρυσή Αυγή στην ελληνική Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ”. Συγκεκριμένα γραφόταν: “Κατά την 10η γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του αυστραλιανού κοινοβουλίου κος Φίλιππος Δαλιδάκης αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή. Επέκρινε την αυστραλιανή κυβέρνηση που δεν επέτρεψε την επίσκεψη βουλευτών μας στην Αυστραλία και επεσήμανε τον κίνδυνο της οικονομικής και δημογραφικής καταστροφής της Ελλάδας σημειώνοντας ότι μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να επιλύσει τα μείζονα προβλήματα της χώρας. Ο προεδρεύων αγανάκτησε ακούγοντας αυτά τα επαινετικά σχόλια για το κόμμα μας και επέδειξε απρεπέστατη συμπεριφορά, διακόπτοντας διαρκώς τον εκπρόσωπο του αυστραλιανού κοινοβουλίου”.

Για να μην υπάρχει και αμφιβολία, η Χρυσή Αυγή έδινε και το λινκ της μεταγλωττισμένης (και πάντως όχι ολόκληρης) ομιλίας του βουλευτή Δαλιδάκη:

Το συγκεκριμένο βίντεο αναδημοσιεύτηκε από πλήθος ακροδεξιών μπλογκ και λογαριασμών youtube, όπως συμβαίνει συνήθως με τέτοιες “διθυραμβικές” αναρτήσεις, και τσιμεντάρισε τους οπαδούς τους μορφώματος ότι “όλος ο κόσμος” και φυσικά και η ελληνική ομογένεια στηρίζει τη Χρυσή Αυγή. Όπερ έδει δείξαι!

Έλα όμως που αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη! Ο ίδιος ο εξ Αυστραλίας βουλευτής ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ομιλία του, και μάλιστα αμετάφραστη. Ο Δαλιδάκης λέει τα ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΑ από όσα υποστηρίζει η Χρυσή Αυγη. Αναφέρει ότι πάλεψε για να μη δοθεί βίζα στους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, μπλοκάροντας έτσι την επίσκεψή τους στην Αυστραλία: “Στους επτά μήνες που βρίσκομαι στο κοινοβούλιο της Μελβούρνης, έχω ξοδέψει πολλές μέρες για να εξασφαλίσω ότι οι της Χρυσής Αυγής δεν θα λάβουν βίζες για να έρθουν και να προωθήσουν το μίσος τους στη χώρα μας”. Εντάσσει τη Χρυσή Αυγη στη χορεία των “φασιστικών, νεοναζιστικών κομμάτων”. Όσο για την αντιπαράθεσή του με το προεδρείο, αυτή δεν εχει να κάνει με τη Χρυσή Αυγή, αλλά με την αναφορά του σε θέματα οικονομικής πολιτικής, τα οποία όμως είναι εκτός ατζέντας μιας και η συγκεκριμένη συνεδρία αφορά τα θέματα πολιτισμού. Μπορείτε να ακούσετε όλη την ομιλία του Δαλιδάκη εδώ (οι επίμαχες φράσεις στα λεπτά 02:00 και 07:00):

Τραγέλαφος; Ναι, αλλά και κάτι παραπάνω. Η Χρυσή Αυγή είναι απελπισμένη να δείξει ότι η απομόνωσή της μετά τη δολοφονία Φύσσα και την έναρξη της ποινικής δίωξης δεν είναι απόλυτη και ότι υπάρχουν κάποιοι που την υποστηρίζουν. Μήπως όμως η ανάρτηση οφείλεται σε λάθος; Μήπως οι Χρυσαυγίτες επεσαν θύματα της ελλιπούς μετάφρασης της ομιλίας του βουλευτή; Μάλλον όχι. Στην αίθουσα ήταν παρών βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο Γρέγος, που άκουσε με τα αυτιά του να τον αποκαλούν “νεοναζί” και “φασίστα”, λέξεις που δεν απαιτούν… ιδιαίτερη μετάφραση.

Στο ερώτημα λοιπόν “απελπισία ή γκεμπελισμός;”, η απάντηση είναι: και τα δυο. Μόνο που το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όπως λέει και η παροιμία: ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

(Ευχαριστούμε τη σελίδα “Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή” που ανέδειξε το θέμα).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.