Θαυμαστής της Χρυσής Αυγής ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε σινεμά στη Λουιζιάνα – δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες

john_russel_houserΟ συλληφθείς ως δράστης της επίθεσης John Russel Houser.

Ενας 58χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε κατάμεστη κινηματογραφική αίθουσα στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα, χθες το απόγευμα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας επτά, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε η αστυνομία σύμφωνα με Τα Νέα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 19:00 τοπική ώρα σε μία κατάμεστη αίθουσα στη διάρκεια της προβολής της ταινίας «Train Wreck», σχεδόν τρία χρόνια από τότε που ένας άλλος δράστης είχε σκοτώσει 12 άτομα μέσα σε κινηματογράφο της πόλης Ορόρα στο Κολοράντο.

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος της Λαφαγιέτ Τζιμ Κραφτ δήλωσε ότι οι αρχές γνωρίζουν την ταυτότητα του δράστη αλλά δεν δίνουν το όνομά του στη δημοσιότητα ακόμη καθώς η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Το όνομα του δράστη είναι John Russel Houser και ειδησεογραφικές αμερικάνικες ιστοσελίδες αναφέρονται ήδη στις ακραίες ρατσιστικές απόψεις του. Ανάμεσα στα διάφορα διαδικτυακά του ίχνη, υποδεικνύονται επαινετικές αναφορές του στη Χρυσή Αυγή και στην ανάγκη να αποκτήσει και η Αμερική μια ανάλογη οργάνωση. Ο δράστης κάνει και ειδική αναφορά στη δράση του πυρήνα της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη. Το απόσπασμα υπάρχει εδώ:

The WSJ had an article about a group named Golden Dawn.They believe that Greeks should rule greece, including deciding if any other type of person should also live there.I found their website. The videos told me that this is a legitimate effort to solve problems.The leaders of the group are in fact leaders.Intelligent,well spoken,and exercising good faith.The straight forward approach of the group is a result [I learned reading on their webpage] of Greece being in exactly the same political and economic situation as the US.Put another way,the US needs a Golden Dawn organization.That was the basis of the WSJ article.GD has opened an office in New York.

Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με λευκούς ρατσιστές των ΗΠΑ είναι αποδεδειγμένες. Χαρακτηριστικότερη είναι η προώθηση και στην Ελλάδα από τη Χρυσή Αυγή των “Ημερολογίων Τέρνερ” του περιβόητου αμερικάνου ακροδεξιού Ουίλιαμ Πιρς. Όπως έχει γράψει ο Ιός:

“Δεν είναι βέβαια χρυσαυγίτικη πρωτοτυπία η συγγραφή ακροδεξιού πολιτικού προγράμματος με τη μορφή ενός «μελλοντολογικού» μυθιστορήματος. Στην πραγματικότητα ο Εξαρχος-Μιχαλολιάκος αντιγράφει και μιμείται τον διαβόητο Αμερικανό ακροδεξιό Ουίλιαμ Πιρς (1933-2002), ηγέτη της ρατσιστικής αμερικανικής οργάνωσης National Alliance, ο οποίος συνέγραψε με ψευδώνυμο τα «Ημερολόγια Τέρνερ» το 1978. Το βιβλίο που θεωρείται η βίβλος των ρατσιστών στις ΗΠΑ ενέπνευσε τον Τίμοθι Μακβέι για την πολύνεκρη δολοφονική ανατίναξη του ομοσπονδιακού κτιρίου στο Οκλαχόμα Σίτι το 1995, με 168 θύματα. Και βέβαια, τα «Ημερολόγια» εκδόθηκαν στα ελληνικά από τις εκδόσεις της Χρυσής Αυγής λίγους μήνες αργότερα από το βιβλίο του Εξαρχου. Μάλιστα οι εκδόσεις της οργάνωσης είχαν τότε πάρει το όνομα «Λόγχη», σημάδι ότι ο Μιχαλολιάκος ήθελε να περάσει πάση θυσία το μήνυμα του «Εξαρχου».

Από τα «Ημερολόγια Τέρνερ» εμπνεύστηκε το όνομα και τη δράση της η εγκληματική ρατσιστική οργάνωση The Order στις ΗΠΑ, την οποία υπερασπίζεται η Χρυσή Αυγή με δημοσιεύματά της (βλ. λ.χ., περ. «Αντεπίθεση», τχ. 28, Μάιος-Ιούνιος 2007).

Προβολή των «Ημερολογίων Τέρνερ» στο περ. «Αντεπίθεση».

Σημασία έχει το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είχε καλέσει τον Ουίλιαμ Πιρς για να την ενισχύσει κατά την πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της. Το φθινόπωρο του 1998, και ενώ η οργάνωση είχε ουσιαστικά παραλύσει κάτω από το βάρος της δολοφονικής απόπειρας της φάλαγγας του Περίανδρου με στόχο τρεις αριστερούς συνδικαλιστές νέους, ο Πιρς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε μυστική νεοναζιστική σύναξη για να εμψυχώσει τους ομοϊδεάτες του. Η οργάνωση το παρουσίασε ως «5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Εθνικιστικών και Κοινωνικών Δυνάμεων», αλλά η διοργάνωσή του ανακοινώθηκε μόνον όταν το αποκάλυψαν δημοσιογραφικές έρευνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα της οργάνωσης, ο Πιρς «προχώρησε σε μια εκτεταμένη αναφορά των μέσων, με τα οποία πρέπει ο Λευκός άνθρωπος να αντικρίσει τη νέα χιλιετία» και υπενθύμισε ότι «σκοπός μας είναι να φθάσουμε στο φυλετικό πρότυπο του Νίτσε, τον Λευκό Υπεράνθρωπο» (εφ. «Χρυσή Αυγή», 6.11.1998). Και βέβαια στα έντυπα της οργάνωσης βρίθουν οι θετικές αναφορές για τον Πιρς και τα «Ημερολόγια Τέρνερ», ενώ δεν παρέλειψε να τον υμνήσει με ειδική νεκρολογία (περ. «Αντεπίθεση», τχ. 10, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2002).”

Θα ήταν αλήθεια ενδιαφέρον να μάθουμε αν ο θαυμαστής της Χρυσής Αυγής John Russel Houser γνώριζε την τρομοκρατική βομβιστική δράση του ηγέτη της την δεκαετία του ’70, μάλιστα και σε κινηματογράφους!

bomba_rexΜπορείτε να διαβάσετε σχετικά την “τέταρτη σκηνή” της μεγάλης έρευνας του ΧΥΖContagion για την ελληνική ακροδεξιά, εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.