«Θα σου κόψουμε το λαρύγγι με κονσέρβα, Αλβαναρά»

thanasis_tsiggaridasΟ χρυσαυγίτης Θανάσης Τσιγαρίδας.

(Κείμενο: Κώστας Ζαφειρόπουλος, ΕφΣυν, 08/07/2015)

«Θα σου κόψουμε το λαρύγγι και θα σε σταυρώσουμε σε μαντρότοιχο πουτάνας γιε Αλβαναρά. Το λαρύγγι του πατέρα και του παππού σου θα στο σφάξουμε με κονσέρβα όπως ο Μιλόσεβιτς. Ερχεται και η ώρα σου πουτάνας γιε». Αυτό ήταν το εφιαλτικό μήνυμα που βρήκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το περασμένο Σάββατο ο δημοσιογράφος Νίκος Αγκο.

Ο αποστολέας, που είχε το ψευδώνυμο Nasko Yaroslavtesv, στο προφίλ του έχει τις ίδιες φωτογραφίες με το προφίλ του χρυσαυγίτη Θανάση Τσιγαρίδα. Ο τελευταίος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λάρισας με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές το 2014, έχει στον δικό του προσωπικό λογαριασμό στο ίδιο μέσο φωτογραφίες του μαζί με τον ναζιστή βουλευτή Κασιδιάρη.

Ταυτόχρονα στο διαδίκτυο υπάρχουν βίντεο όπου ο συγκεκριμένος εμφανίζεται μαζί με τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο. Ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις ευθείες απειλές κατά της ζωής του και αναμένεται να κινηθεί το προσεχές διάστημα νομικά.

Σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, μετά τη δημοσίευση του περιστατικού από τον ίδιο, ο χρυσαυγίτης προσπάθησε να τον εκφοβίσει εκ νέου, απειλώντας ότι θα τον πάει στο δικαστήριο επειδή χρησιμοποιεί το όνομά του.

Εκανε όμως το λάθος να απαντήσει από το προφίλ «Nasko Yaroslavtesv» ότι δεν είναι ο ίδιος! Κάνοντας μια αναζήτηση στο προφίλ του συγκεκριμένου χρήστη, βρίσκει κάποιος φωτογραφίες όπλων, εθνικιστικά βίντεο, κέλτικους σταυρούς, αναφορές στον διαβόητο Αρκάν αλλά και σύμβολα των Ανένταχτων Μαιάνδριων Εθνικιστών.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο» λέει στην «Εφ.Συν.» ο δημοσιογράφος Νίκος Αγκο που ζητά την προστασία της Αστυνομίας. «Δέχομαι απειλές εδώ και 3 χρόνια, προφανώς τους ενοχλούν όσα γράφω, σε συνδυασμό με την καταγωγή μου», συμπληρώνει ο ίδιος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.