Συνεχίστηκε η δίκη της ΧΑ – οι τοποθετήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ

xrysi_avgi_diki_2(Κείμενο: 902.gr, 25/06/2015)

Συνεχίστηκε στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, στον Κορυδαλλό, η μάχη των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής να παραστούν για όλες τις κατηγορίες και σε βάρος όλων των κατηγορουμένων, ανάμεσά τους και της ηγετικής ομάδας.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ολοκλήρωσης της επιχειρηματολογίας των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής των μελών του ΚΚΕ και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που δέχτηκαν την δολοφονική επίθεση στο Πέραμα η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα.

Όταν η Ελένη Ζαφειρίου, απευθυνόμενη προς το δικαστήριο, μίλησε για την ευθύνη που επωμίζεται για την αποκάλυψη της ειδεχθούς αλήθειας που περιβάλλει τους σκοπούς και τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, λέγοντας «για την αποκάλυψη της ιστορικής συνέχειας του απεχθέστερου, τρομερότερου και πλέον απάνθρωπου πολιτικού μορφώματος της ανθρώπινης ιστορίας και της πολιτικής σκέψης και δράσης», προκάλεσε την μήνιν των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών… Η συνήγορος, αναφερόμενη και στο παραπεμπτικό βούλευμα και κάτω από τις αντιδράσεις της υπεράσπισης, έκανε λόγο για «πλέον βορβορώδεις εκδηλώσεις θηριωδών αισθημάτων ενάντια στην ανθρώπινη ζωή» καθώς και «λύσσα και χαρά για τη μυρωδιά του αίματος, τη λύσσα του μαχαιριού που γύριζε στην πληγή (σ.σ. δολοφονία Φύσσα)», «παίρνουν ζωές» είπε χαρακτηριστικά.

«Κατανοώ την αντίδραση της άλλης πλευράς, γιατί η αλήθεια είναι ανατριχιαστική», πρόσθεσε. «Το αποτέλεσμα της δίκης όμως θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας, είτε σαν εφιαλτικό όνειρο στην ιστορία της χώρας τους που πέρασε ανεπιστρεπτί είτε σαν εφιαλτικό συνοδοιπόρο της ζωής τους», είπε και δέχτηκε τις επιδοκιμασίες του ακροατηρίου. Τέλος, επισήμανε ότι «η δίκη απλώνεται έξω από τους τοίχους της δικαστικής αίθουσας, μέσα στα σπίτια, στους δρόμους στη σκέψη του λαού που παρακολουθεί, αφουγκράζεται, προβληματίζεται, ανησυχεί».

Ο Αντ. Αντανασιώτης τόνισε ότι «οι κατηγορούμενοι -και κυρίως αυτοί για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης- με τις ενστάσεις τους επιχειρούν απαράδεκτα να “τεμαχίσουν” το κατηγορητήριο και κατ’ επέκταση την ίδια τη δίκη, μέσω και της αποβολής της Πολιτικής Αγωγής, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να απαλλαγούν από τις εγκληματικές ευθύνες τους». Μάλιστα αναρωτήθηκε «με ποια λογική οι πολιτικοί ενάγοντες δεν μπορούν να στραφούν πρωτίστως κατά του συνόλου των διευθυνόντων της εγκληματικής οργάνωσης, με βάση την ιδεολογία, τους σκοπούς, τις επιδιώξεις, τη δομή και τη λειτουργία της οποίας διαπράχθηκε το συγκεκριμένο έγκλημα σε βάρος τους, χωρίς την ύπαρξη των οποίων αυτό θα ήταν όχι απλώς αδύνατο, αλλά κυριολεκτικά αδιανόητο».

Και πρόσθεσε «είναι φανερό λοιπόν ότι οι ενστάσεις των κατηγορουμένων δεν βασίζονται σε κανένα πειστικό νομικό επιχείρημα, αλλά πηγάζουν από το φόβο που τους διακατέχει ότι η πολιτική αγωγή θα συμβάλει σημαντικά στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας από το δικαστήριο -την οποία επιθυμούν διακαώς να αποκρύψουν παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από αυτούς- γι’ αυτό και επιδιώκουν να απαλλαγούν με κάθε τρόπο από την ενοχλητική παρουσία της ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τουλάχιστον να την περιορίσουν ή να την “κουτσουρέψουν” ώστε να μην τους αγγίζει».

Ο Άγγ. Βρεττός είπε ότι «δράστης των εγκλημάτων είναι η ίδια η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, υπό την καθοδήγηση και στα πλαίσια των σκοπών της οποίας εξειδικεύονται τα εγκλήματα σε επιλεγμένα πρόσωπα που είναι ιδεολογικοί της αντίπαλοι, μετανάστες, αντιφασίστες κλπ. Η οργάνωση είναι ο δράστης και ο φορέας των εγκλημάτων και τα επιμέρους εγκλήματα είναι τα αποτελέσματα της δικής της δράσης και των δικών της αποφάσεων, δηλαδή τα εγκλήματα απορρέουν από την ίδια την εγκληματική οργάνωση και δεν απορρέει η εγκληματική οργάνωση από τα εγκλήματα. Κι αυτό στοιχειοθετείται απόλυτα από το ίδιο το σκεπτικό του βουλεύματος, το οποίο καταγράφει ακριβώς τη δομή, τη λειτουργία, τις αποφάσεις και τις εκτελέσεις των εγκλημάτων».

Και ο Χ. Στρατής κατέδειξε με την εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία του ότι και για τα εγκλήματα όπως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης μπορεί να υπάρχει παράσταση Πολιτικής Αγωγής.

Τέλος, σε χυδαίο αντικομμουνισμό κατέφυγαν κάποιοι εκ των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών, λέγοντας ότι τα όσα είπε η Πολιτική Αγωγή τους θυμίζουν δίκες της Μόσχας, ενώ έκαναν αναφορά και στην Γ’ Διεθνή! Αποκορύφωμα των όσων είπαν το …αγωνιώδες ερώτημα αν οι Αιγύπτιοι ψαράδες ήταν κομμουνιστές…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.