Αιγύπτιοι ψαράδες: δολοφονική επίθεση οργανωμένη κατά τα πρότυπα των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου

aigyptios(Κείμενο: Ριζοσπάστης, 17/06/2015. Ο «Ριζοσπάστης», με αφορμή τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, θυμίζει σήμερα την υπόθεση της επίθεσης των φασιστοειδών εναντίον Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα, στις 12 Ιούνη του 2012).

Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική φασιστική οργάνωση, φορέας της αντιδραστικής ιδεολογίας του λεγόμενου εθνικοσοσιαλισμού. Εχει ως θεωρία το ρατσισμό, την «ανωτερότητα της φυλής», τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό και καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του λαϊκού κινήματος, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ειδικά των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα. Απ’ όλα αυτά κυρίως απορρέει ο χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην Ελλάδα, η ναζιστική Χρυσή Αυγή κατέθεσε πολλές Ερωτήσεις στη Βουλή υπέρ των εφοπλιστών, των ναυτιλιακών εταιρειών και διαφόρων εργοδοτικών συμφερόντων. Πήγαιναν σε εργοδότες και ζητούσαν ν’ απολύσουν τους ξένους εργάτες, για να προσλάβουν Ελληνες, όχι με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις που ίσχυαν τότε, αλλά και κάτω από τα μεροκάματα πείνας των μεταναστών. Απόδειξη του απάνθρωπου χαρακτήρα της τα συσσίτια μόνο για Ελληνες, αιμοδοσίες μόνο για Ελληνες κ.ο.κ.

Με αφορμή τη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, συνεχίζουμε σήμερα τα δημοσιεύματα για τα εγκλήματά της, με την υπόθεση της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις και από τα στοιχεία της δικογραφίας για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Ικόνιο Περάματος, προκύπτει: Τα ξημερώματα στις 12/6/2012, δράστες της επίθεσης, ενεργώντας από κοινού με άλλα 20 τουλάχιστον άτομα, τα οποία φορούσαν μαύρα ρούχα και κάποια μπλούζες με το σήμα της Χρυσής Αυγής, αφού προκάλεσαν φθορές στο φορτηγάκι των Αιγυπτίων ψαράδων, μπήκαν στο σπίτι τους, μια μονοκατοικία, τους έβρισαν και τους επιτέθηκαν. Ενας από το τάγμα εφόδου τους φώναζε «τώρα θα μάθετε τι είναι η Χρυσή Αυγή» και θα «σας γ… τη μάνα που σας γέννησε». Να σημειωθεί ότι το τάγμα εφόδου, αφού έσπασε τα παράθυρα του σπιτιού, πέταξε μέσα το περιεχόμενο του πυροσβεστήρα και τον ίδιο τον πυροσβεστήρα. Οι τρεις που κοιμόντουσαν στο σπίτι, κατάφεραν να διαφύγουν, ο τέταρτος, όμως, που κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να δεχτεί το μένος των χρυσαυγιτών, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα και τον τραυμάτισαν πολύ σοβαρά. Πρόκειται για τον 28χρονο πατέρα 3 παιδιών, που μεταφέρθηκε αρχικά στο Τζάνειο και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό», λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του.

Οι δράστες της επίθεσης αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους. Να τονιστεί ότι ανάμεσά τους ήταν και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής, Αναστάσιος Πανταζής, που είναι κατηγορούμενος και για τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα στα μέλη του ΚΚΕ, ενώ εμπλέκεται και στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Και αυτή η δολοφονική επίθεση ήταν οργανωμένη κατά τα πρότυπα των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Επιτέθηκαν στον Αιγύπτιο ψαρά με ρόπαλα, ξύλα, καδρόνια και σιδερένιους λοστούς και τον τραυμάτισαν σοβαρά, κυρίως στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με συνέπεια αυτός να υποστεί διπλό κάταγμα της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών, καθώς και θλάση πνεύμονα, βαθιά θλαστικά τραύματα προσώπου και κεφαλής και μεγάλο οίδημα προσωπικού και σπλαχνικού κρανίου, για την αποκατάσταση των οποίων απαιτήθηκε μεταξύ άλλων και η τοποθέτηση συρμάτινης περίδεσης στο σαγόνι. Η επίθεση διήρκεσε περίπου 5 λεπτά και ολοκληρώθηκε όταν δόθηκε η εντολή από τον Αναστάσιο Πανταζή ν’ αποχωρήσουν. Ο εν λόγω αναγνωρίστηκε ως ο επικεφαλής της επίθεσης και ήταν από αυτούς που φορούσε μπλούζα με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής.

Να υπογραμμιστεί ότι το απόγευμα της προηγούμενης μέρας πριν την επίθεση, ο Ι. Λαγός, υπεύθυνος της ΧΑ στον Πειραιά και στο Πέραμα, σε συγκέντρωση σε καφετέρια στο Πέραμα, είπε: «…Εχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην Ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό,τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή…». Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες είχαν συστήσει τα τελευταία χρόνια ένα δίκτυο διανομής – πώλησης ψαριών με καροτσάκια και οχήματα, στα οποία διέθεταν την ψαριά τους σε τιμές χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των εμπόρων της Ιχθυόσκαλας.

Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και χρυσαυγίτες

Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου εργάζονται αρκετοί μετανάστες ψαράδες -κυρίως αιγυπτιακής καταγωγής- και οι επιθέσεις της ΧΑ αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο. Οι αλιεργάτες που έρχονται να εργαστούν στα ψαροκάικα υπόκεινται, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, σε ιδιαίτερο καθεστώς, στηριζόμενο σε διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου.

Κατά την …επίσκεψή του στην Ιχθυόσκαλα (Νοέμβρης 2012), ο χρυσαυγίτης Λαγός, επικεφαλής κλιμακίου της ναζιστικής οργάνωσης, απείλησε τους μετανάστες εργάτες. Επίσης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στην Ιχθυόσκαλα εργαζόταν ξάδελφος ενός βουλευτή της ΧΑ, ο οποίος, με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, αναβαθμίστηκε από φύλακα σε επόπτη (το νούμερο 2 στη Σκάλα). Η τοποθέτηση αυτή, στις 21/11, πραγματοποιήθηκε παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός που θα την επέτρεπε εγκρίθηκε 3 μήνες μετά…

Μάλιστα, τα ξημερώματα της 9ης Φλεβάρη του 2013, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, με τον εν λόγω ξάδερφο στη θέση του επόπτη, έφυγαν δωρεάν ψάρια από εκεί για τα γραφεία της ΧΑ στην Αθήνα. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στον Οργανισμό, με έγγραφες αναφορές του διευθυντή και του επόπτη, οι οποίες υποδείκνυαν συνεννοήσεις μεταξύ στελέχους του Οργανισμού με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκο…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.