Στο σκαμνί ο πρώην πυρηνάρχης Δράμας

mpantemis

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 15/06/2015)

Αλλη μία υπόθεση που περιλαμβάνεται στη μεγάλη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έχει φτάσει στο ακροατήριο, καθώς συνεχίζεται αύριο η δίκη των χρυσαυγιτών που την 28η Οκτωβρίου του 2011 επιτέθηκαν με άγριο τρόπο σε δύο Βορειοηπειρώτισσες στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο μεσήλικων Ελληνίδων με καταγωγή από το Δέλβινο της Αλβανίας, ήταν μεσημέρι μετά την παρέλαση, όταν τις περικύκλωσε 10μελής ομάδα ατόμων.

Τις ρώτησαν αν είναι Αλβανίδες και όταν εκείνες απάντησαν ότι είναι Ελληνίδες τούς ζήτησαν ταυτότητα.

Οταν η μία από τις δύο αδελφές αρνήθηκε να επιδείξει ταυτότητα, τη χαστούκισαν, την έφτυσαν με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο έδαφος, ενώ χτύπησαν και τη δεύτερη με κλομπ στο κεφάλι ρίχνοντάς την κι εκείνη κάτω.

Τότε άρχισαν να τις χτυπούν άγρια με γροθιές, με κλοτσιές και με λοστούς στο πρόσωπο, το κεφάλι και όλο τους το σώμα, πράγμα το οποίο συνέχισαν να κάνουν ακόμα και όταν η μία έχασε τις αισθήσεις της.

Μάλιστα όταν η επίθεση έληξε οι θύτες αφαίρεσαν από τα θύματά τους και το ποσό των 50 ευρώ.

Τελικά οι δύο γυναίκες διακομίσθηκαν με πολλαπλά τραύματα στον «Ευαγγελισμό», ενώ η αστυνομία συνέλαβε τους πέντε από τους δράστες.

Οπως διαπιστώθηκε, οι δύο από τους πέντε ήταν ανήλικοι κι έτσι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν στο αρμόδιο δικαστήριο.

Τώρα κάθονται στο εδώλιο οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι: Παναγιώτης Μπαντέμης, Γιώργος Φουρνάρος και Alexander Steven James.

Σημειώνεται ότι ο Μπαντέμης -μετέπειτα στέλεχος του Εθνικού Μετώπου- ήταν τότε πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στη Δράμα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στις 29/4/2010 στην τοπική εφημερίδα της Δράμας «Ψίθυροι» ξεδιπλώνει όλη τη ναζιστική ιδεολογική συγκρότηση της Χρυσής Αυγής, η οποία βέβαια αποτελεί και το κίνητρο των εγκληματικών πράξεων της ναζιστικής οργάνωσης.

Ενώ λοιπόν ο Μπαντέμης αρνείται ότι οι χρυσαυγίτες είναι «made in Germany» και ναζί, λέει ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή «πρεσβεύει τον λαϊκό εθνικισμό-εθνικοσοσιαλισμό», δηλαδή τον ναζισμό.

Προσθέτει επίσης ότι «ο Χίτλερ εφάρμοσε ένα κομμάτι του εθνικοσοσιαλισμού έτσι όπως έπρεπε και δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αυτό και είναι ένα ιστορικό πρόσωπο».

Πιστός στο ναζιστικό ιδεολόγημα της υπεροχής της λευκής φυλής λέει ακόμη για τους μετανάστες: «Εμείς υπερασπιζόμαστε τη φυλή μας και το έθνος μας και δεν θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να έχουν την ελληνική υπηκοότητα γιατί δεν έχουμε τίποτα κοινό με αυτούς. Ολα πάνω τους είναι ξένα. Θέλουμε μια λευκή ενωμένη Ευρώπη».

Για τους ομοφυλόφιλους λέει ότι δεν δέχεται τη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή, διότι «έχουν δημιουργήσει μια δικτατορία στην Ελλάδα και έχουν μπει σε όλα τα ΜΜΕ επηρεάζοντας αρνητικά την κοινωνία», ενώ τέλος δηλώνει ότι είναι κατά της δημοκρατίας με τον ισχυρισμό ότι «η δημοκρατία κατέστρεψε την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα τα χρόνια που ζούμε, όπου οι εκπρόσωποί της είναι υποχωρητικοί λακέδες της παγκοσμιοποίησης».

Εκείνη την περίοδο οι χρυσαυγίτες φαίνεται ότι δεν νιώθουν την ανάγκη να αρνηθούν την ιδεολογία τους προκειμένου να γλιτώσουν από το συντριπτικό κατηγορητήριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.