Δ. Ψαρράς – Τ. Ζώτος στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γκύζη για τη δίκη της ΧΑ (βίντεο)

(Κείμενο-βίντεο: Παντιέρα, 03/06/2015)

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι ομιλίες – πλούσια η συζήτηση στην εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που διοργάνωσε η Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων – Γκύζη – Πολυγώνου την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015.

Τίτλος της εκδήλωσης: «Το αντιφασιστικό κίνημα μπροστά στη δίκη της Χρυσής Αυγής».

-Μπορεί το αντιφασιστικό κίνημα να εφησυχάζει στη βάση του ότι ανέλαβε το κράτος την απονομή δικαιοσύνης;

-Πώς φτάσαμε στη δίωξη και τη δίκη της φασιστικής συμμορίας μετά από τόσα χρόνια ασυλίας και συγκάλυψης της δολοφονικής και αντικοινωνικής της δράσης από κυβερνήσεις, αστυνομία, δικαστήρια;

-Πώς θα εξασφαλίσουμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα θα δώσει το στίγμα του σ’ αυτή τη δίκη και η έκβαση της θα είναι μια πραγματική νίκη των ιδεών της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης των καταπιεσμένων, του αγώνα των εργαζομένων για την κοινωνική απελευθέρωση;

Σ’ αυτά και σε άλλα κρίσιμα ερωτήματα έδωσαν ενδιαφέρουσες απαντήσεις οι ομιλίες και η συζήτηση που ακολούθησε στα γραφεία της Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων – Γκύζη – Πολυγώνου.

Μετά το σύντομο άνοιγμα που έγινε από τη συντονίστρια της συζήτησης Φανή Οικονομίδου, το λόγο πήρε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς.

Ακολούθησε ο δικηγόρος Τάκης Ζώτος από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χ.Α.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση που έθεσαν καίρια ερωτήματα προς τους δύο ομιλητές ή έκαναν σύντομες τοποθετήσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις δευτερολογίες του Τάκη Ζώτου και του Δημήτρη Ψαρρά.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κάλεσμα της εκδήλωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.