Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής κάνει κουμάντο για τον εαυτό της

xrysi_avgi_diki_2Η σημερινή πέμπτη μέρα του δικαστηρίου αφιερώθηκε αποκλειστικά στις ενστάσεις της υπεράσπισης όσον αφορά τις δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής των θυμάτων της χρυσαυγίτικης βίας όχι μονον για τις επιμέρους πράξεις (δολοφονία Φύσσα, απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά μελών ΠΑΜΕ και αλιεργατών), αλλά και για την εγκληματική οργάνωση στο σύνολό της.

Διαβάστε αναλυτικά την επιχειρηματολογία της πολιτικής αγωγής: Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής του Αμπουζίντ Εμπάρακ.

Όμως αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σημερα, ήταν οι πρώτες κρίσιμες διαφοροποιήσεις στις υπερασπιστικές γραμμές των κατηγορουμένων, αφενός της ηγεσίας και της βάσης των ταγμάτων εφόδου, αφετέρου των ίδιων των μελών των ταγμάτων εφόδου.

Έτσι, συνήγοροι των βουλευτών της οργάνωσης επιχειρηματολόγησαν ενάντια στην παράσταση πολιτικής αγωγής για το 187 σε βάρος των εντολέων τους, με τρόπο που άφηνε έκθετα τα μέλη της οργάνωσης τα οποία κατηγορούνται τόσο για κάποια από τις τρεις πράξεις που συνεκδικάζονται όσο και για τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Επίσης, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία Φύσσα δεν έφεραν αντιρρήσεις για την παράσταση πολιτικής αγωγής για την εγκληματική οργάνωση, με πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση αυτή του συνηγόρου του Δήμου που δήλωσε ότι “δεν φέρνει αντιρρήσεις γιατί ο εντολέας του επιθυμεί την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης”. Θυμίζουμε ότι ο Δήμου έχει διαφοροποιηθεί από την οργάνωση η οποία τον έχει απειλήσει (όπως ο ίδιος καταγγέλλει) αν δεν αλλάξει την κατάθεσή του.

Η φράση του συνηγόρου του “Αρχηγού” Τάκη Μιχαλόλια ότι “Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ξένος τελείως με τις πράξεις που προκάλεσαν τις φερόμενες βλάβες” αποτελεί υπενθύμιση ότι τα μεσαία και μικρα στελέχη θα είναι αναλώσιμα. Η σημερινή μέρα δεν ήταν παρά το πρώτο επεισόδιο μιας σύγκρουσης που μόνον υπόγεια δεν θα παραμείνει.

Διαβάστε ακόμα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.