Η μετατροπή της Χρυσής Αυγής σε “ψοφοακροδεξιά”

pseftomixaloliakosΟ όρος “ψοφοδεξιά” χρησιμοποιείται από τη Χρυσή Αυγή για τη Νέα Δημοκρατία. Η σημασία της λέξης είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πραγματικά Δεξιά, αλλά έχει γίνει μια μορφή Κέντρου που άγεται και φέρεται από τη μαρξιστική Αριστερά. Σκοπός αυτής της ταμπέλας είναι να κερδίσει η Χρυσή Αυγή από τη δεξαμενή των απογοητευμένων δεξιών ψηφοφόρων.

Όμως αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό είναι η μετατροπή της ίδιας της Χρυσής Αυγής σε “ψοφοακροδεξιά”. Η απόσυρση των “ταγμάτων εφόδου” από τον δρόμο μετά την έναρξη της ποινικής δίωξης είναι κάτι που έχουμε επισημάνει σε πλήθος αναρτήσεων. Πρόκειται για συνειδητή στρατηγική της ηγεσίας της οργάνωσης, που λογοδοτεί σε έναν και μόνο στόχο: να μην ξαναγυρίσει ο “Αρχηγός” στην φυλακή. Στο όνομα αυτού του στόχου, η Χρυσή Αυγή έχει αποδεχτεί την αποδόμηση της “σκληρής οργάνωσης του δρόμου”, έστω και με κίνδυνο εξευτελισμού στα μάτια των ίδιων της των υποστηρικτών. Χαρακτηριστικές στιγμές αυτής της διαδικασίας είναι οι ακόλουθες:

α. Η εκδίωξη της Χρυσης Αυγής από το Δίμηνι του Βόλου, όπου η οργάνωση δεν κατόρθωσε να διεξαγάγει τη συζήτηση που είχε ανακοινώσει! Περίπου 300 αντιφασίστριες/ες ματαίωσαν τη συγκέντρωση μόλις και μετά βίας 15 χρυσαυγιτών, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά sites:

Τελικώς ματαιώθηκε και μάλιστα επεισοδιακά η εκδήλωση της Χ.Α. στο Διμήνι Βόλου.

“Με δεκάδες αντιφασίστριες – αντιφασίστες να αναταποκρίνονται στα καλέσματα φορέων και συλλογικοτήτων για αντισυγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής έξω από το πρώην Δημαρχείο Αισωνίας στο Διμήνι, όπου θα πραγματοποιούνταν εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, κατά την οποία θα μιλούσε ο ευρωβουλευτής Γ. Επιτήδειος και τηλεφωνικά ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, η εκδήλωση τελικώς ματαιώθηκε και μάλιστα επεισοδιακά.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο η πολύ μικρή σε αριθμό (περίπου 15 άτομα) συγκέντρωση των φίλων της Χρυσής Αυγής όσο και η αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών, εξελίχθηκαν πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα, με αποτέλεσμα, να ανάψουν τα αίματα και οι δύο συγκεντρώσεις να εξελιχθούν σε πετροπόλεμο.

Η επέμβαση των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. αποδείχθηκε σωτήρια για τους φίλους της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν, με κάποιους εξ’ αυτών να έχουν τραυματιστεί ελαφρώς, ενώ μικροζημιές προκλήθηκαν και σε τζάμια του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου Αισωνίας.

Η Χρυσή Αυγή από πλευράς της, με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα επεισόδια επιρρίπτει ευθύνες τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, κατηγορώντας τον για κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση, όσο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας”.

β. Η συνέντευξη του Μιχαλολιάκου στο Crash όπου ο “Αρχηγός” πέφτει στα γόνατα για μια επανανομιμοποίηση της οργάνωσης, υποστηρίζοντας τον Ξηρό, δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχεση με την τρομοκρατία, χαϊδεύοντας τους κουκουλοφόρους, τασσόμενος υπέρ της συνεργασίας με ΗΠΑ και Ισραήλ για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, καταγγέλλοντας τους “ναζιστικούς χαιρετισμούς” της οργάνωσης. Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

“- Πώς σχολιάζετε την κίνηση του κ. Τσίπρα να καταθέσει στεφάνι στην Καισαριανή μόλις ανέλαβε τα Πρωθυπουργικά του καθήκοντα;

Δεν το βρίσκω απαραιτήτως κακό αυτό που έκανε. Ήταν μια προσωπική του επιλογή η οποία συμβαδίζει με τα πολιτικά του πιστεύω. Να σημειωθεί ότι στην Καισαριανή δεν εκτελέστηκαν μόνο αριστεροί, αλλά και πολλοί πατριώτες αντιστασιακοί που ήταν δεξιοί».

– Πώς σχολιάζετε το γεγονός πως βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλούν με εγκλείστους τρομοκράτες εκ των οποίων ίσως δούμε και κάποιους ελεύθερους;

– «Οι του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι συζητούν για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα, έχει σχέσεις με τρομοκράτες. Τώρα μεμονωμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω τι κάνουν, δεν κάνω και αστυνομικό ρεπορτάζ για να ξέρω. Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν στελέχη της ΝΔ επισκέπτονταν μέσα στη φυλακή τους Απριλιανούς και ζητούσαν μάλιστα και την απελευθέρωσή τους».

– Πώς θα αντιδρούσατε εάν βλέπατε, για παράδειγμα, τον Σάββα Ξηρό να αποφυλακιζόταν;

– «Είναι μια εντελώς ειδική περίπτωση. Ανθρωπιστικά αν πάρουμε το γεγονός, ο άνθρωπος είναι ένα ερείπιο από ό,τι έχω διαβάσει στις εφημερίδες. Είναι σχεδόν τυφλός, έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και γενικά, δεν μπορεί να κρατάς φυλακισμένους κάποιους βαριά ανάπηρους. Ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του κ. Λαυρεντιάδη, που έχει αναφερθεί με ρεπορτάζ και το περιοδικό CRASH».

– Δηλαδή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή θα επικροτούσαν μια πιθανή αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού;

– «Όποιος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση από πλευράς υγείας καλό είναι να βρίσκεται στο σπίτι του και όχι στη φυλακή. Και αυτό ισχύει για όλους, αριστερούς, δεξιούς κ.τ.λ. Δεν μπορεί το κράτος να είναι εκδικητικό και να βασανίζει…».

– Βλέπετε ανοχή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αντιεξουσιαστές που προχωρούν σε εισβολές, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής, και σε καταλήψεις σε πανεπιστήμια και άλλα δημόσια κτίρια;

– «Τώρα πλέον είναι νόμιμοι οι αντιεξουσιαστές. Δεν φοράνε κουκούλες και δεν προκαλούν πολύ σοβαρά επεισόδια οι περισσότεροι από αυτούς».

– Πώς σχολιάζετε το γεγονός πως για πρώτη φορά ομάδα αντιεξουσιαστών διαμαρτυρήθηκε μέσα στον προαύλιο χώρο της Βουλής;

– «Μπήκαν πολύ προσεκτικά, χωρίς ρόπαλα και κουκούλες και δεν προξένησαν φθορές. Θα έπρεπε, πάντως να είχαν συλληφθεί άμεσα. Πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε έξω από την Βουλή μια κλούβα ΜΑΤ και τώρα δεν υπάρχει».

(…)

– Πώς σχολιάζετε τη δήλωση του κ. Καμμένου για συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ;

– «Θα πρέπει να γίνουν διαπραγματεύσεις με πετρελαϊκές εταιρείες ισχυρών κρατών που θα μπορούν να καλύψουν και το θέμα της ασφάλειας της επένδυσης».

– Δηλαδή, δεν είστε αντίθετος στο να έρθουν αμερικανικές εταιρείες στο Αιγαίο;

– «Όχι δεν είμαι αντίθετος. Φυσικό είναι εφόσοv μόνοι μας δεν μπορούμε, να έρθει κάποια εταιρεία για να βγάλει φυσικό αέριο και πετρέλαιο και να πάρει ένα ποσοστό».

(…)

– Τις ομάδες με τις ομοιόμορφες στολές και τις αρβύλες, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς και κάποια ακραία συνθήματα, θα τα αλλάζατε εάν μπορούσατε σήμερα να γυρίσετε τον χρόνο πίσω;

– «Τα άτομα με τις παραλλαγές ήταν βλακεία, ήταν μια επιπολαιότητα μιας τοπικής οργάνωσης. Αλλά και τότε οι τηλεοράσεις δεν έδειχναν όλες τις εικόνες από τις συγκεντρώσεις μας. Δίπλα σε αυτή την ομάδα υπήρχαν οικογένειες με παιδιά που δεν φορούσαν στρατιωτικά ρούχα. Εμείς τυπώσαμε κάποια ομοιόμορφα μπλουζάκια για την πολιτική μας προβολή, όπως κάνουν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες. Είναι και οι ποδοσφαιρικές ομάδες εγκληματικές οργανώσεις;».

– Επιπολαιότητα θα χαρακτηρίζατε σήμερα και ναζιστικούς χαιρετισμούς από στελέχη σας;

– «Ναι. Παρεξηγήθηκαν κάποιες κινήσεις μας και κακώς έγιναν και από εμένα τον ίδιο. Περισσότερο το κάναμε τότε, σαν πρόκληση απέναντι στην Αριστερά, παρά ότι θέλαμε να μιμηθούμε κάποιους. Θέλω να επισημάνω ότι εάν ζούσαμε το 1940-41 θα πολεμούσαμε τόσο τους Ιταλούς όσο και τους Γερμανούς».

γ. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το άγριο κράξιμο της οργάνωσης από παλιά στελέχη της όπως ο Ρήγας, που δεν διστάζει να αποκαλέσει τη “νέα” Χρυσή Αυγή φιλο-συριζικό “μόρφωμα”:

“Αυτό όμως που με οδήγησε στην παραίτηση μου, είναι ότι έφτασαν στο σημείο να βάλουν το πατριωτικό συμφέρον κάτω από το προσωπικό και για να βγουν αλώβητοι από επιλογές που οι ίδιοι επικρότησαν και καλλιέργησαν, άπλωσαν εκ των υστέρων ανίερο χέρι συμμαχίας μέχρι και στους ιδεολογικούς διώκτες μας, γνωστούς για τα ανθελληνικά και αντιπατριωτικά τους συναισθήματα… Όσο για τα περί «υπογείων διαδρομών»  καλύτερα ας ψάξουν κάποιοι να βρουν το πως ένα εθνικιστικό κόμμα κατάντησε χειροκροτητής της νεοταξικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.”

Ο Ρήγας κατήγγειλε ότι οι διαρροές από τη Χρυσή Αυγή μετριούνται σε δεκάδες “στελέχη”: “Ίσως πάλι να έχει πέσει πολύ φόρτος εργασίας καθώς καθημερινά δεκάδες στελέχη της Χρυσής Αυγής αποχωρούν βλέποντας τις εθνικιστικές τους ελπίδες να διαψεύδονται”. Στην τελευταία εκπομπή της Χρυσής Αυγής (25/05/2015), ο Κασιδιάρης αναγκάστηκε να ομολογήσει την αλήθεια για τις δεκάδες διαρροές και να απαντήσει στις διαμαρτυρίες και τις διάχυτες κριτικές των “σκληρών” της οργάνωσης. Αναφερόμενος στον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στα γραφεία της εταιρείας του Λύρη στο Μαρούσι, είπε:

“Κι απ΄ αυτα που γίνανε όλα με τις διώξεις και τις επιθέσεις αυτές, έγινε κι ένα ξεσκαρτάρισμα, μείνανε οι καλοί, αυτοί που αντέχουν την πίεση. Μας έφτιαξε δηλαδή, εσωτερικά, επειδή με την άνοδο τη ραγδαία και με την δημόσια τέλος πάντων εικόνα που είχαμε αποκτήσει, ήθελε πολύ ο κόσμος στη ΧΑ τότε, είχε μαζευτεί Η ΣΑΡΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΑ, αυτό να το πούμε… είχανε παρεισφρήσει… μ’ όλα αυτά που γίνανε μείνανε ΛΙΓΟΙ και καλοί. Όχι ψηφοφόροι… στον κύκλο της Χρυσής Αυγής, μείνανε λίγοι και καλοί”.

Όμως, η επιχειρηματολογία αυτή είναι απολύτως ψεύτικη. Οι αποχωρήσεις από τη ΧΑ δεν αφορούν αυτή τη στιγμή περιφερειακά μέλη και υποστηρικτές, αλλά κομμάτια του σκληρού πυρήνα της ναζιστικής συμμορίας. Αυτό εξάλλου είναι που τροφοδοτεί τις πληροφορίες ότι σύντομα: “πρόκειται να ανακοινωθεί νέος κομματικός φορέας στον ίδιο πολιτικό χώρο που εκφράζει η «Χρυσή Αυγή» και εκεί μάλλον θα ενταχθεί και ο κ. Ρήγας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.