Κόκα Τιμή Χρυσή Αυγή

newego_LARGE_t_1101_54506191_type12713

(Κείμενο: Μαρία Ψαρά, Λευτέρης Μπιντέλας, Έθνος, 17/05/2015)

ΧΡΗΣΤΕΣ ναρκωτικών ουσιών αποδεικνύεται πως είναι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων του ναζιστικού μορφώματος, τη στιγμή που τα στελέχη της Xρυσής Αυγής εκφωνούν δημοσίως πύρινους λόγουs κατά των ναρκωτικών. Κραυγαλέο παράδειγμα είναι η ερώτηση που κατάθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ο Χρήστος Παππάς, η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της ΧΑ με τίτλο «χασισο-φεστιβάλ του Σύριζα».

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής επιτίθεται στην εκδήλωση «Athens Cannabis Protestival» που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα για τη νομιμοποίηση της ινδικής κάνναβης. «Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς έρευνες, οι oποίες επιβεβαιώνουν τις πολυάριθμες συνέπειες του χασίς στην ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών, κρίνεται τουλάχιστον απαράδεκτη η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ζήτημα. Βέβαια, η ίδια η νεολαία του κόμματος έχει εκδηλώσει ουκ ολίγες φορές την υποστήριξή της όσον αφορά τη νομιμοποίηση της χρήσης της κάνναβης», ανέφερε στην ερώτηση του.

Όμως, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η απέραντη υποκρισία του μορφώματος, όπως άλλωστε είχε αποκαλύψει στο παρελθόν το «Eθvos της Κυριακής» για τα βουλευτικά προνόμια που απολάμβαναν όλα τα στελέχη της ΧΑ, αλλά δημόσια απαρνούνταν. Μπορεί εντός της Βουλής το μόρφωμα να εμφανίζεται λάβρο κατά των ναρκωτικών και να κατακεραυνώνει τους χρήστες ινδικής κάνναβης, αλλά ο βουλευτής του Nίκος Mίχος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών. Παράλληλα, στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Eθνος της Kυριακής» εικονίζονται δύο πρωτοπαλίκαρα του «Πυρήνα Nίκαιας» να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, με τον έναν εξ αυτών να κραδαίνει απειλητικά μία μαχαίρα τύπου «ματσέτα». Eπίσης, το «Eθvos της Kυριακής» αποκαλύπτει και την άγνωστη δικογραφία στην οποία μνημονεύεται ο «υπαρχηγός» της Nίκαιας Γιώργος-Xρήστος Τσακανίκας σε υπόθεση διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Οπλα και κάνναβη

Κατά τις έρευνες που είχε πραγματοποιήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην οικία του Νίκου Μίχου, εκτός από μαχαίρι και όπλα, είχε εντοπιστεί και ποσότητα ινδικής κάνναβης. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής είχε ισχυρισθεί ότι τα ναρκωτικά δεν ήταν δικά του, αλλά ανήκαν στον προηγούμενο ενοικιαστή του σπιτιού, ο oποίος είχε κρύψει τα ναρκωτικά και τα είχε αφήσει πίσω του. Oμως, όπως προκύπτει και από τα σχετικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει το «Eθvos της Κυριακής», ο ισχυρισμός του Ν. Μίχου δεν ευσταθεί και καταρρίπτεται από το γεγονός ότι σε τασάκι που ήταν ακουμπισμένο σε περίοπτη θέση στο σπίτι (σε καλοριφέρ υπνοδωματίου) υπήρχε ένα μισοτελειωμένο τσιγαριλίκι που κρίνεται απίθανο να το είχε αφήσει πίσω του ο προηγούμενος ενοικιαστής και να μην το είχε δει ο κατηγορούμενος. Παράλληλα, στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισαν οι ανακρίτριες Κλάπα – Δημητροπούλου συμπεριλαμβάνονται φωτογραφίες από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή χρυσαυγίτη που δικάζεται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, στις οποίες κάνει χρήση ινδικής κάνναβης σε δημόσιο χώρο με τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο.

Στα ντοκουμέντα που προκαλούν σοκ, ο χρυσαυγίτης ποζάρει με ύφος όψιμου γκάνγκστερ, φορώντας κουκούλα και καπνίζοντας χασίς.

Σε άλλη φωτογραφία, κρατάει δύο μαχαίρια τύπου «ματσέτα» και με ένα στριφτό τσιγάρο στο στόμα, γυαλιά ήλιου στο κεφάλι και μπουφάν μηχανής επιδεικνύει τη χρυσαυγίτικη πυγμή.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ανέσυραν από τον υπολογιστή του και φωτογραφία από όπλα που είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι «κατεβασμένες» από το Ιντερνετ. Δύο περίστροφα ακουμπισμένα πάνω στην ελληνική σημαία με τις σφαίρες να σχηματίζουν τη λέξη ΕΛΛΑΣ, αλλά και ένα μίνι οπλοστάσιο από γεμιστήρες πολεμικού όπλου (πιθανόν καλάσνικοφ) μαζί με οβίδες που μοιάζουν με παλαιού τύπου χειρο- βομβίδες αποτελούν το «πολεμικό άλμπουμ» του χρυσαυγίτη κατηγορούμενου. Ωστόσο, ο ίδιος εμφανίζεται και σε άλλα ντοκουμέντα να πυροβολεί σε υπαίθριο χώρο με όπλο που μοιάζει με καραμπίνα, ενώ λίγο αργότερα ποζάρει με το ίδιο όπλο σε υπνοδωμάτιο σπιτιού.

Το «Eθvos της Kυριακής» αποκαλύπτει επίσης ότι ο «νούμερο 2» του Πυρήνα Nίκαιας προέβαινε σε παράνομες πράξεις και αποτελούσε πελάτη σπείρας ναρκεμπόρων που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική. Ο Γιώργος-Χρήστος Tσακανίκας έχει καταγραφεί στους διαλόγου που συνοδεύουν τη δικογραφία της υπόθεσης για το διεθνές δίκτυο εισαγωγής 120 κιλών «καθαρής» κοκαΐνης στη χώρα μας. Τουλάχιστον 7 γραμμάρια κόκας έχει αγοράσει από τη σπείρα σε διάστημα μόλις δύο μηνών. Επιβεβαιώνοντας τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων κατά της Xρυσής Αυγής που κάνουν λόγο για «καλούς αλλοδαπούς», μόνο όταν εκείνοι συνεργάζονται με τα μέλη της οργάνωσης, ο Tσακανίκας αγόραζε το σκληρό ναρκωτικό από Αλβανό εμπλεκόμενο στην υπόθεση που έχει ήδη συλληφθεί, τον οποίον μάλιστα «δεξιωνόταν» και στο σπίτι του…

Επί έναν χρόνο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, είχαν καταφέρει να «παγιδεύσουν» τα τηλέφωνα των μελών του κυκλώματος. Ανάμεσα στους «πελάτες» που είχαν καταγραφεί να επικοινωνούν μαζί τους ήταν και ο Τσακανίκας Γεώργιος-Χρήστος, γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Κατάθεσηφωτιά

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Γ. Πατέλη, του «πυρηνάρχη» Νίκαιας, που ανήκε στο πενταμελές συμβούλιο της τοπικής οργάνωσης και ήταν μέλος του Τάγματος Εφόδου. Επίσης, τον Τσακανίκα «καίει» με την κατάθεσή του και ο Γιώργος Δήμου που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 καταγράφηκε να έχει επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές της δολοφονίας Φύσσα. Αναφερόμενος στον 24χρονο ως «Τσανίκα», είχε περιγράψει πρακτικές εκφοβισμού σε βάρος του προκειμένου να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

«Ηρθε με ένα αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε μια αδύνατη ξανθιά κοπέλα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και μου είπε “έλα λίγο να μιλήσουμε” και συνέχισε “δώσε το τηλέφωνό σου”. Του το έδωσα αμέσως διότι ήταν αγριεμένος και μάλιστα, όπως τον θυμήθηκα, ήταν ένα από τα άτομα της ομάδας με τα στρατιωτικά ρούχα. Το τηλέφωνο το κράτησε η κοπέλα. Υστερα συνέχισε “άκου να δεις, Δήμου, είσαι ο μόνος που πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά, θα πεις ότι ήσουν τυχαία στο Κερατσίνι εκείνο το βράδυ και είδες φασαρία και πήρες τηλέφωνο τον Ρουπακιά και του είπες “έλα γιατί γίνεται φασαρία”. Ακου να δεις, πιο καλά να πας φυλακή εσύ, παρά να πιάσουν τον Πυρήνα της Νίκαιας. Αν δεν πεις αυτά που σου λέω, να ξέρεις ότι θα σε κάνουμε να υποφέρεις μέχρι να σε σκοτώσουμε. Στο λέω να το καταλάβεις καλά, τους προδότες εμείς τους σκοτώνουμε, το κατάλαβες; Μην τυχόν πας στην Αστυνομία να πεις ότι σε απείλησα γιατί θα το μάθω αμέσως”», κατέθεσε ο απόστρατος.

Συνεχίζοντας, ισχυρίστηκε ότι «τρεις συνεχόμενες ημέρες δεχόμουν τηλεφωνήματα και αναπάντητες κλήσεις από τον αριθμό που με είχε καλέσει ο Τσανίκας, περίπου τέσσερις φορές την ημέρα, και μάλιστα όχι μόνο από έναν συγκεκριμένο αριθμό, αλλά από διαφορετικούς». Για να αποφύγει τα χειρότερα, ο Γιώργος Δήμου κοιμόταν σε παγκάκια στην Αθήνα και στον Πειραιά…

Ο Τσακανίκας ψώνιζε «σουβλακια» και «εισιτήρια»

ΠΛΟΥΣΙΟ είναι και το υλικό που αφορά τον Τσακανίκα στις απομαγνητοφωνήσεις των διαλόγων της Αντιτρομοκρατικής τον Σεπτέμβριο του 2013. Ανάμεσα στις συνομιλίες που συμμετέχει ο Τσακανίκας «ξεχωρίζουν» αυτές που έχει με τον Γιώργο Πατέλη, στις οποίες φαίνεται να καταρρέει, αλλά και αυτή που ο Tσακανίκας εμφανίζεται ως το κατάλληλο πρόσωπο για να στήσει τη σκευωρία ότι ο χρυσαυγίτης δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς ανήκει στο… ΚΚΕ. «Τίποτα θα πω τον Τσακανίκα να ψάξει μήπως (σ.σ.: ο Ρουπακιάς) συνομιλούσε με το ΚΚΕ, μήπως ήταν ξένος πράκτορας και να το ρίξουμε εκεί, ρε παιδάκι μου», σημειώνεται στον σχετικό διάλογο.

Τακτικός πελάτης

Το όνομα του Τσακανίκα φιγουράρει ξανά ανάμεσα στους καταγεγραμμένους πελάτες του κυκλώματος της κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και το Τμήμα Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ. Όπως σημειώνεται στη δικογραφία, «Ο Γιώργος-Χρήστος Tσακανίκας…, χρήστης του υπ’ αριθμό 697271… κινητού τηλεφώνου, κατά το χρονικό διάστημα από 2/4/2013 έως 31/6/2013 προμηθεύτηκε κοκαΐνη συνολικής ποσότητας τουλάχιστον 7 γραμμαρίων». Πιο αναλυτικά, ο Τσακανίκας και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στις μεταξύ τους επικοινωνίες περιέγραφαν την κοκαΐνη, μεταξύ άλλων, με τις κωδικές ονομασίες «σουβλάκι» και «εισιτήριο». Ο Τσακανίκας αγόραζε το ναρκωτικό από τον Αλβανό έμπορο Ντίνι Αρτάν, με τον οποίο συναντήθηκαν δύο φορές, στις 4/5 και στις 20/4 στο σπίτι του Τσακανίκα.

Φαίνεται πως ο χρυσαυγίτης, που ανήκε σε Τάγμα Εφόδου κατά των μεταναστών, δεν είχε πρόβλημα με τον Αλβανό όταν εκείνος τον προμήθευε κόκα… Ο 24χρovoς χρυσαυγίτης φέρεται να… ψώνιζε «εισιτήρια» και «σουβλάκια» -όπως, σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν η κωδική ονομασία της κοκαΐνης- από ομάδα του πολυδαίδαλου κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά κυρίως στον Πειραιά και περιοχές της νοτιοανατολικής Aττικής. Πρόκειται για μία από τις τρεις εγκληματικές οργανώσεις που -κατά τη Δικαιοσύνη- προμήθευε το δίκτυο εισαγωγήs ναρκωτικών. Το προβεβλημένο τοπικό στέλεχος του μορφώματος, που φωτογραφιζόταν με τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη και αποτελούσε «αγαπημένο» παιδί του Γιάννη Λαγού, είχε από τις 2 Απριλίου έως τις 31 Ιουνίου του 2013 επικοινωνίες με μέλος του κυκλώματος, προκειμένου να προμηθευτεί κοκαΐνη. Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι του κοριού της ΕΛ.ΑΣ. για τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών του χρυσαυγίτη. Ν.Α.: Πού είσαι εσύ; Σπίτι; Tσακανίκας: Ναι. Ν.Α.: Α, ωραία. Σε κάνα μισάωρο είναι καλά; Tσακανίκας: Ναι μωρέ, ναι. Ν.Α.: Εντάξει ε; Τσακανίκας: Ελα, έλα, έγινε. Ν.Α.: Να σου πω… Τι να σου παραγγείλω; Τσακανίκας: Ε, το κλασικό. Ν.Α.: Εντάξει, έγινε φίλε. Ενα εισιτήριο, έγινε……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.